Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνδεση φύλλων???
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλη την παρέα. Επανέρχομαι με ένα ερώτημα που με απασχολεί και είναι το εξής: Σε ένα φύλλο excel κάνω κάποιες καταχωρήσεις και θα ήθελα στο τέλος των καταχωρήσεων να μου προσθέτει κάποια δεδομένα που θα έχω σε ένα άλλο φύλλο. Το δύσκολο είναι ότι δεν ξέρω πόσες θα είναι κάθε φορά οι καταχωρήσεις μου και μπορεί να χρειαστεί να προσθέτω ή να διαγράφω κάθε φορά. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αλλά θα ήθελα μια γνώμη. Ανεβάζω συνημμένο.... Ευχαριστώ, Μάρω |
|
Καλησπέρα Μάρω εγώ θα σου πρότεινα αφού δεν ξέρεις το πόσες μπορεί να είναι κάθε φορά οι καταχωρήσεις σου, να βάλεις τις αναφορές για ανάκτηση τιμών από άλλο φύλλο στη αρχή του πίνακα και να κάνεις τις καταχωρήσεις σου από την γραμμή 6 και κάτω. Δες το συνημμένο. Θανάσης |
| |||
| |||
Θανάση σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση, αλλά δυστυχώς ούτε η λίστα ούτε τα δεδομένα δεν είναι σταθερά. Την καλημέρα μου, Μάρω |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητή Μάρω, Μεγάλωσε τη λίστα τόσο όσο και το μέγιστο πλήθος γραμμών που θα μπορούσαν να καταχωρηθούν (συμπεριλαμβανομένων και των υπερσυνδέσεων). Τοποθέτησε τα δεδομένα-συνδέσεις στο τέλος της λίστας και αφού τελειώσεις με τις καταχωρήσεις εφάρμοσε αυτόματο φίλτρο όπως δείχνει το συνημμένο παράδειγμα. Ελπίζω να βοήθησα. Φιλικά/Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Αγαπητέ Τάσο, Τα δεδομένα αυτά εκτυπώνονται σε μία συγκεκριμένη "φόρμα" και όπως καταλαβαίνεις από τη στιγμή που θα έχω φίλτρο θα χαλάει η σχεδίαση της φόρμας. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, Μάρω |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Μάρω, βασισμένος στο γεγονός ότι η λίστα σου έχει ορισμένο μήκος (συγκεκριμένη μορφοποίηση όπου τα δεδομένα προς επικόλληση "χωράνε") σου επισυνάπτω ένα παράδειγμα με VBA στο συνημμένο παρακάτω: Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
Στο συνημμένο μια ακόμη προσέγγιση χωρίς VBA που νομίζω μπορεί κανείς εύκολα να προσαρμόσει στις απαιτήσεις του. Η φόρμα είναι ξεχωριστό φύλλο και απλά συγκεντρώνει τις εγγραφές από τα φύλλα "ΛΙΣΤΑ" και "ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ" Δυναμικά μεν αλλά χωρίς κανένα έλεγχο για το αν καταχωρήσεις+λίστα χωράνε στη φόρμα. |
| |||
| |||
Καλημέρα, σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Θα προσπαθήσω να εντάξω τις συμβουλές σας στο αρχείο μου και μιλάμε. Φιλικά, Μάρω |
| |||
| |||
Παράθεση:
πάρα πολύ χρήσιμη αυτή η μακροεντολή , με δύο παρατηρήσεις - ερωτήματα Κώδικας: Sub GetValuesFromDataSheet() Dim SourceRow As Long, DestinationRow As Long With Sheet2 SourceRow = .Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row DestinationRow = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 .Range("A2:A" & SourceRow).Copy Range("A" & DestinationRow).PasteSpecial xlPasteValues .Range("B2:B" & SourceRow).Copy Range("J" & DestinationRow).PasteSpecial xlPasteValues Application.CutCopyMode = False Range("A" & DestinationRow & ":J" & DestinationRow + Selection.Rows.Count - 1).Select End With End Sub αν στο φύλλο Sheet2 > το ΛΙΣΤΑ δηλαδή έχουμε 5 πχ στήλες A,B,C,D,E και F οι εντολές .Range("A2:A" & SourceRow).Copy Range("A" & DestinationRow).PasteSpecial xlPasteValues .Range("B2:B" & SourceRow).Copy Range("J" & DestinationRow).PasteSpecial xlPasteValues θα γραφούν λογικά 5 φορές ( ή υπάρχει άλλος τρόπος πιο ''συμπυκνωμένος" ; ) -------------------------------------------------------------------- Επίσης κάτι όχι και τόσο σημαντικό , κάνοντας δοκιμές με 2 στήλες πχ Α και Β μεταφέρονται κανονικά στο ''δίπλα'' φύλλο αλλά Δεν αντιγράφεται το χρώμα/τα που έχω στα κελιά της στήλης Α ( μέ κώδικα έχει μπεί ) δεν είναι δα και κανένα μεγάλο ζήτημα ( με απλή καταγραφή κώδικα γίνεται η μορφοποίηση ) απλά σαν απορία αναφέρεται . Φιλικά |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Καταχώρηση Φύλλων σε στήλη. | Ρούλα | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-09-13 19:59 |
[Γενικά] Σύνδεση φύλλων εργασίας σε διαφορετικά αρχεία | dim32 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 11-08-13 16:41 |
[VBA] Αντιγραφή πολλαπλών φύλλων | othonas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-05-13 18:52 |
[Excel07] Εισαγωγή κουμπιών για συνδεση φύλλων εργασίας | smasak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 06-03-13 14:49 |
[Excel07] Ένωση Φύλλων | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 26-10-10 18:25 |
Η ώρα είναι 07:56.