Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα , έχω χρησιμοποιήσει το pivot για να βελτιώσω εναν πίνακα στο excel ώστε να το επεξεργαστώ καλύτερα.Το αρχείο αποτελείται απο 17000 σειρές (έχει προέλθει απο βάση δεδομένων) και θέλω να κάνω μία αναδιάταξη.Κάνοντας pivot προκύπτει η μορφή που θέλω, όμως δημιουργούνται κενά,λευκες γραμμές όταν επαναλαμβάνεται το ίδιο χαρακτηριστικό.Μπορουν να γεμίσουν αυτά τα κενά με την επανάληψη του χαρακτηριστικού έτσι ώστε μεταφέροντάς το pivot σε ένα Sheet να το δουλέψω ;Θέλω να μετατρέψω τα χαρακτηριστικα της μεταβλητής μου σε μορφή 1,2,3 ώστε να κάνω στατιστική ανάλυση,αλλα είναι πολύ χρονοβόρο να συμπληρώνω τα κενά με το χέρι.!Αν υπήρχε κάποιος τρόπος....Ευχαριστώ πολύ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σμαράγδα : 27-10-10 στις 22:57. |
|
![]()
Αγαπητή φίλη Σμαράγδα, Καταρχήν καλώς όρισες στην παρέα μας. ![]() Για το ερώτημα σου αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω 6 απλά βήματα. Βήμα 1ο Αν ο συγκεντρωτικός (pivot) πίνακας σου αρχίζει στη γραμμή 1 κάνουμε εισαγωγή νέας γραμμής (insert row) να αρχίζει στη γραμμή 2. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια κενή γραμμή πριν τον πίνακα. Βήμα 2ο Επιλέγουμε ολόκληρο τον συγκεντρωτικό πίνακα και κάνουμε αντιγραφή (copy) και Ειδική επικόλληση (Paste special) Τιμές μόνο (Values) Έτσι βέβαια ο πίνακας μετατρέπεται σε τιμές και δεν είναι πια συγκεντρωτικός (pivot) χάνεται δηλαδή η δυνατότητα ανανέωσης (Refresh). Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον συγκεντρωτικό πίνακα θα πρέπει να κάνουμε ακόμα 2 φορές την Ειδική επικόλληση (μια για Μορφές (Format) και μια για Πλάτος στηλων (Column width)) σε κάποια κενή περιοχή του ίδιου ή άλλου φύλλου ( προσοχή όχι όμως στην γραμμή 1). Βήμα 3ο έχοντας επιλεγμένη (ανάμεικτα κενά και μη κελιά) την περιοχή των στηλών που μας ενδιαφέρει να συμπληρωθούν τα κενά, μέσω του μενού Επεξεργασία, επιλέγουμε Μετάβαση, Ειδικά και τσεκάρουμε το "Κενά" (Edit, Goto, Special, Blank). Έτσι επιλέγουμε τα κενά κελιά μόνο. Βήμα 4ο Πατάμε το = (ίσον) και μετά βελάκι προς τα επάνω. Έτσι λέμε να αποδοθεί η τιμή του κελιού που βρίσκεται από πάνω. Δηλαδή αν το πρώτο επιλεγμένο κελί είναι το B1 θα μας εμφανίσει =A1. Αν ο πίνακας αρχίζει στη γραμμή 1 δεν θα μπορέσεις να επιλέξεις το από πάνω κελί. Γιαυτό κάναμε το βήμα 1. Βήμα 5ο Πατάμε το πλήκτρο Ctrl και κρατώντας το πατημένο πατάμε το πλήκτρο Enter. Έτσι καταχωρούμε τον τύπο σε όλα τα επιλεγμένα κελιά δηλαδή τα κενά που θέλουμε να γεμίσουν. Βήμα 6ο Για να απαλλαγούμε από τον τύπο που δημιουργήσαμε στο βήμα 4 ξαναεπιλέγουμε ολόκληρο τον πίνακα και κάνουμε αντιγραφή και ειδική επικόλληση τιμές μόνο. (Copy, Paste special, Values) Πες μας αν τα κατάφερες και αν σε καλύπτει αυτή η λύση. ![]() Τα λέμε Θανάσης ΥΓ. Υπάρχει και άλλη εναλλακτική λύση αλλά πρέπει να ξέρουμε τις διαστάσεις του συγκεντρωτικού πίνακα καθώς και τις στήλες που θέλεις να γεμίσουν, δηλαδή θα πρέπει να μας ανεβάσεις ένα παράδειγμα. |
| |||
| |||
![]()
Eυχαριστώ πάρα πολυ για την άμεση απάντηση και για τα αναλυτικά βήματα,ναι αυτό ήθελα,καλύφθηκα πλήρως ![]() Υ.Γ αυτό με την γραμμή 1 δεν χρειάστηκε γιατί επέλεξα τα δεδομένα ακριβώς μία γραμμή κάτω απο το πρώτο μη κενό κουτί που πρωτοεμφανιζόταν το χαρακτηριστικό. |
| |
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Ετικέτες |
paste special, pivot, συγκεντρωτικός πίνακας |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Ερώτηση σχετικά με Φίλτρο σε Pivot Table | TManolis99 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-03-14 07:17 |
[Excel07] pivot table με μακροεντολή error 5 | julie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 13-07-13 00:13 |
[Γενικά] Προσθήκη νέας τιμής σε group ενός pivot | gpapay | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 28-02-13 14:06 |
[Γενικά] pivot table | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-05-12 09:41 |
[Γενικά] Δημιουργία pivot table για χρονολογική σειρά | girapas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 21-03-12 23:56 |
Η ώρα είναι 23:54.