Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εισαγωγή δεδομένων σε πίνακα
Καλησπέρα Εχω ένα πίνακα στο Φύλλο1 ο οποίος ενημερώνεται απο τιμές που βρίσκονται στο Φύλλο2 οι οποίες δημιουργούνται αυτόματα απο άλλο αρχειο Αυτο που προσπαθώ να κάνω , αλλα δεν τα καταφέρνω, είναι να ενημερώνεται αναλογα με τον μήνα που επιλέγω στο Φύλλο2 χωρίς να χάνονται οι προηγούμενοι μήνες. Αν είναι δυνατόν η λύση που θα μου προτείνετε να μην ειναι με VBA αλλα με συναρτήσεις Ευχαριστώ Μανώλης |
|
Φίλε Μανώλη, Δεν γίνεται να αποδώσουμε σε κάποιο κελί μια τιμή με κάποιο τύπο κάνοντας αναφορά σε άλλο κελί και όταν αλλάξει η τιμή στο δεύτερο κελί να μην αλλάξει και η τιμή στο πρώτο κελί. Για να μην αλλάξει η τιμή για τους προηγούμενους μήνες θα πρέπει να επιλέξουμε μια από τις 3 παρακάτω λύσεις: 1) Κάνουμε αντιγραφή επικόλληση τιμές μόνο στα κελιά που θέλουμε να διατηρήσουν τις τιμές τους πριν εξαφανιστεί η τιμή από το φύλλο2. Aν το θέλουμε αυτοματοποιημένο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε VBA 2) Καταργούμε τον αυτόματο υπολογισμό, αλλά έτσι δεν θα γίνει και ενημέρωση του νέου μήνα που σε ενδιαφέρει, άρα μάλλον αποκλείεται αυτή η λύση. 3) Διατήρηση όλων των τιμών για όλους τους μήνες στο Φύλλο2. Για να βοηθήσω σε αυτή τη προσέγγιση θα πρέπει να μας πεις τι ακριβώς εννοείς όταν λες "οι τιμές στο Φύλλο2 δημιουργούνται αυτόματα από άλλο αρχείο". Με τρόπο: Query, VBA, External link ... ? Νομίζω ότι η σωστότερη λύση είναι η 1 με VBA. Ελπίζω να βοήθησα. Θανάσης |
| |||
| |||
Γεία σας Φίλε Θανάση ευχαριστώ για τις απαντήσεις που μου έδωσες. Το αρχείο το επεργάζομαι με VBA ( με τον εύκολο τρόπο της καταγραφής μακροεντολών plaf:). Ο λόγος που ζήτησα λύση με συναρτήσεις είναι ότι εκεί που στέλνω το τελικό αρχείο εχουν κλειδωμένα μηχανήματα χωρίς την δυνατότητα των μακροεντολών. Αν θες πρότεινε την λύση με VBA και νομίζω οτι έχω βρει τον τρόπο το τελικό αρχείο να είναι χωρις μακροεντολές. Το έχω μισοετοιμάσει αλλα δεν το ανεβάζω γιατι όλοι οι καλοί φίλοι σε αυτό το φορουμ εχουν ενα κακό ελάτωμα !!!!!!!! Μόλις ρωτήσουμε κάτι μας το ετοιμάζουν και μας το δίνουν έτοιμο στο πιάτο Θέλω να παιδευτώ λίγο για να μάθω και αν δυσκολευτώ ξέρω που θα ρωτήσω. Οταν το τελειώσω θα ανεβάσω ενα δείγμα για να το δείτε Μανωλης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μανώλη! Δώσε μας σε παρακαλώ περισσότερες λεπτομέρειες. Αν κατάλαβα καλά το φύλλο 2 δέχεται αυτόματα τις εγγραφές από κάποιο εξωτερικό πρόγραμμα. Τι ακριβώς συμβαίνει;
Παράθεση:
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Επειδή δεν διατύπωσα σωστά την ερωτηση μου και δημιουργήθηκαν ερωτηματα σας στέλνω τα απαραίτητα αρχεία και σας δίνω τις ανάλογες εξηγησεις. Τα αρχεία αντιγράψτε τα στο C η μπειτε στη VBA για να αλλαξετε την διαδρομή των αρχείων Ανοίγουμε το αρχείο ΔΕΙΚΤΕΣ και όταν μας ζητηθεί η ημερομηνία δίνουμε 1/8/2010 1.Τα δεδομένα τα παίρνω από το αρχείο stat.dbf 2. Τα επεξεργάζομαι στο φυλλο 1 3. Το αποτέλεσμα φαίνεται στο φύλλο2 4. Βαζω επιπλέον και άλλες πληροφορίες 5. Γινεται υπολογισμός στο φύλλο Δείκτες Και φτάνουμε στο ζητούμενο Θέλω από το φύλλο ΔΕΙΚΤΕΣ οι τιμές στα κελια Ι19 & Ι36 να μεταφέρονται στο φύλλο ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ στην στήλη C & B αντίστοιχα ανάλογα με τον μήνα χωρίς να σβήνονται οι προηγουμενοι Μετα από όλα αυτά αντιγράφω τα φύλλα ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ στο αρχείο ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΕΛΙΚΟ Πιστεύω να ημουν κατανοητός Σας ευχαριστώ όλους Μανωλης |
|
Φίλε Μανώλη, θα σου πρότεινα όλα αυτά που κάνεις με VBA στο "ΔΕΙΚΤΕΣ.xls" να τα αντικαταστήσεις με: Εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων και να χρησιμοποιήσεις ερώτημα σε βάση δεδομένων "Αρχείο DBase". Φυσικά ορίζεις το αρχείο σου stat.DBF σαν πηγή. Έτσι μέσω του MS-Query θα κάνεις εισαγωγή μόνο των δεδομένων (στηλών) που σε ενδιαφέρουν (PP1,PP6 και PP7). Στις ιδιότητες του ερωτήματος μπορείς να καθορίσεις να παίρνεις μοναδικές τιμές μόνο, οπότε έχεις απλά και καθαρά τα δεδομένα των ημερομηνιών που χρειάζονται. Με την συνάρτηση =DATEDIF(Αρχή;Τέλος;"d") μπορείς να υπολογίσεις τις ημέρες που μεσολαβούν μεταξύ Αρχής και Τέλους. Οι παράμετροι που θέλεις να υπολογίσεις από εκεί και πέρα είναι θέμα τύπων που έχεις ήδη. Δες στο συνημμένο τι εννοώ όπου όπως θα διαπιστώσεις απέφυγα να σου δώσω ολοκληρωμένη λύση. Μπορείς λοιπόν να το μελετήσεις και να το πας παραπέρα και όπου χρειαστεί εδώ είμαστε. Έτσι θα έχεις και την ικανοποίηση του "Do It Yourself (DIY)" Θανάσης ΥΓ Αν το αρχείο stat.DBF περιέχει τα δεδομένα για όλους τους μήνες μπορείς να υπολογίζεις όλους τους μήνες ταυτόχρονα (χωρίς VBA) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 20-10-10 στις 20:13. Αιτία: πρόσθεση συνημμένου :wall: |
| |||
| |||
Καλημέρα Που είναι το συνημμένο? Της νυχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Μανώλη! Προφανώς, αφού όπως δήλωσες δεν θέλεις έτοιμες λύσεις, ο Θανάσης σκέφτηκε πως είναι καλύτερα να σου δώσει μόνο την περιγραφή του. Φιλικά, Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
Πολύ σωστά "Της νυχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά" Ευχαριστώ Γιάννη για την διπλωματική συγκάλυψη Λοιπόν για να μην βγάζετε κόκκινες γλωσσίτσες διόρθωσα το ποστ ανεβάζοντας το συνημμένο. (εδώ) |
| |||
| |||
Καλησπέρα Ακολούθησα τις συμβουλές σας και σχεδόν έχω τελειώσει. Αλλα μου έχει προκύψει ένα προβληματάκι. Κάνω εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων με το Query και μόλις επιλέξω τον τυπο του αρχείου ( dbase) μου βγάζει αυτό το μήνυμα Αποτυχία σύνδεσης του προγράμματος οδήγησης ODBC Dbase Προέκυψε μη αναμενόμενο σφάλμα από πρόγραμμα οδήγησης εξωτερικής βάσης δεδομένων (10018) Πατάω Οκ και συνεχίζω κανονικά Αυτό μου το βγάζει και σε 2003 και σε 2007 Γιατί μπορει να συμβαίνει αυτό? |
Ετικέτες |
ms-query, odbc |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσάρτηση δεδομενων απο πίνακα με autonumber σε πίνακα με ΙD:Number | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-01-17 20:12 |
Μεταφορά δεδομένων από πίνακα ή ερώτημα σε νέο πίνακα με άλλη μορφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-14 21:31 |
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα | nikosmin | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 13:53 |
Αποφυγή διπλοεγγραφών κατα την μεταφορά δεδομένων από πίνακα σε πίνακα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-02-13 20:48 |
Εισαγωγή πίνακα | foteini | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 07-02-13 21:06 |
Η ώρα είναι 09:39.