Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Ταξινόμηση

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-09-10, 20:04
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skantzo Εμφάνιση μηνυμάτων
...
Μου λέει ότι τα έτη (200-2004) είναι παραπάνω από 256 στήλες και θα πάρει μόνο 256 σε στήλες. Δηλαδή μου εμφανίζει για πχ. το 2000 όσες φορές είναι γραμμένο στη λίστα μου και δεν τα παίρνει όλα.
Επίσης σε εμένα εμφανίζονται και όσες φορές είναι γραμμένα τα στοιχεία πάλι ενώ σε σένα παρατήρησα δεν επαναλαμβάνονται τα έτη και τα στοιχεία. Γιατί αυτό?
Το τραγικότερο είναι ότι έκανα αυτό που μου έδειξες στο παράδειγμά μου και έγινε!!!!!!!!!
Όμως στα 1000 στοιχεία μου όχι! Με φτύσανε μάλλον..
Δεν εμφανίζονται δεύτερη φορά τα ίδια στοιχεία όταν τα κάνω όπως στο παράδειγμά που επισήναψα (sheet 4), όταν δηλαδή βάζω στο Row Labels τα στοιχεία και τις ημερομηνίες, μόνο τότε δεν εμφανίζονται δεύτερη φορά. Επίσης εμένα τα έτη τα έκανα όπως εσένα αλλά όταν τα έβαλα στο Column Labels μου τα εμφάνισε πάλι όπως για πχ. 1/2/2000.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Τι κάθετα τι οριζόντια τι επιλογές...

Μήπως παίζει ρόλο το γεγονός ότι τα στοιχεία μου άποτελούνται από δύο λέξεις το καθένα ή και παραπάνω; Αλλά αν είναι ίδια γιατί ξαναεμφανίζονται?
Ελένη,
αυτό που σε οδηγεί σε "ανεξήγητα φαινόμενα" είναι η περιοχή που χρησιμοποιείς σαν πηγή δεδομένων για τον συγκ.πίνακα.

Το γεγονός ότι σαν πηγή για τον συγκεντρωτικό πίνακα επιλέγεις ολόκληρες τις στήλες Α και Β (Sheet2!$A:$B) Δηλαδή περιλαμβάνεις και τις γραμμές όπου δεν υπάρχουν ούτε Στοιχεία αλλά ούτε και Ημερομηνία δεν είναι ότι καλύτερο.

Θα πρέπει να προσέξεις και να επιλέξεις μόνο την περιοχή που είναι τα δεδομένα σου (Sheet2!$A$7:$B$7) και όχι ολόκληρες τις στήλες.
Σημ. Αυτό το κάνει το Excel αυτόματα: επιλέγεις το κελί Sheet2!$A$1 και ξεκινάς την δημιουργία συγκ. πινακα αποδεχόμενη (πατάς Οκ σε) όλες τις προτάσεις του οδηγού.

Αν δεν έχεις κενά στην στήλη ημερομηνία μπορείς να κάνεις ομαδοποίηση κατά έτος του πεδίου ημερομηνία (δεξί κλικ στο πεδίο) στον συγκ. πίνακα. Αν όμως η στήλη Ημερομηνία περιέχει κενά, δηλαδή για κάποια στοιχεία δεν έχεις ημερομηνία, τότε η λύση που σου πρότεινε ο Γιώργος για προσθήκη της στήλης ΕΤΟΣ (=YEAR(b2)), είναι η λύση. 'Ετσι αποδίδεται το έτος 1900 στις κενές ημερομηνίες.(έτσι καλύπτεις τις γραμμές όπου η ημερομηνία είναι κενό).

Για το πρόβλημα του ότι το πεδιο σου Στοιχεία περιέχει πολλές λέξεις με συνέπεια να υπαρχουν διαφορές λόγω διαστημάτων μεταξύ των λέξεων. Προτείνω να φτιάξεις μια ακόμα στήλη και να χρησιμοποιήσεις την συνάρτηση TRIM για να απαλλαγείς από αυτές τις διαφορές.

Δες το συνημένο που διαπραγματεύεται το παράδειγμά σου και νομίζω θα βοηθήσει να καταλάβεις τι γίνεται.

Τα λέμε
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ_gr8styl_reply.xls (430,0 KB, 24 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-10, 22:39
Όνομα: Ελένη
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή

Και όμως ΔΟΥΛΕΨΕ!!!!!!!!!!!!
Δεν το πιστεύω! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Έκανα αυτό που είπες και όλα οκ!
Να σαι καλά!

Καλό βράδυ!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
pivot, trim, συγκεντρωτικός πίνακας

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Μορφοποίηση] Ταξινόμηση xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 23-08-16 16:38
[Γενικά] Ταξινόμηση comsup Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 13-04-13 17:25
[Γενικά] Ταξινόμηση comsup Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 15-03-13 23:51
Ταξινόμηση jimrenoir Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 22-02-11 11:19
[ Φόρμες ] Ταξινόμηση alatis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-10-10 19:26

Η ώρα είναι 23:56.