Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Έλεγχος ονόματος ενός φύλλου σε 850 αρχεία Excel!
Καλησπέρα στην παρέα! Το πρόβλημα μου είναι μάλλον δύσκολο... Θέλω να δημιουργήσω μια λίστα που να περιέχει το όνομα εκείνων των αρχείων που περιέχουν το φύλλο με όνομα "Term_XXE". Τα αρχεία αυτά βρίσκονται στο φάκελο "H:\DATA" και είναι περίπου 850!! Θα ήθελα επίσης αν γίνεται να δημιουργήσω Hyperlink για τα αρχεία της λίστας αυτής. Έχω ήδη δοκιμάσει με VBA να ανοίγω τα αρχεία και να ελέγχω αν υπάρχει το φύλλο "Term_XXE" αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο και επίσης δεν λειτουργεί όταν τα αρχεία είναι κλειδωμένα με διαφορετικό κωδικό για κάθε αρχείο! Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Χάρης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Χάρη, αν δεν υπήρχαν τα κλειδωμένα αρχεία που ανέφερες θα σου πρότεινα τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Sub CheckSheetInXLFiles_xl4Macro() Dim sPath As String, sFile As String, ShName As String, iRow As Long sPath = "H:\DATA\" iRow = 2 sFile = Dir(sPath & "*.xls") ShName = "Term_XXE" With ThisWorkbook While sFile <> "" If Not sFile = .Name Then If Not IsError(ExecuteExcel4Macro( _ "'" & sPath & "[" & sFile & "]" & ShName & "'!R1C1")) Then .Sheets(1).Cells(iRow, xlConstant) = sPath & sFile iRow = iRow + 1 End If End If sFile = Dir Wend End With End Sub Κώδικας: Option Explicit Sub CheckSheetInXLFiles() 'VBA References: Microsoft Active Data Objects 2.x Library ' : Microsoft Ado Ext. 2.x for DDL and Security Dim AD_Conn As ADODB.Connection, AD_Catalog As ADOX.Catalog, AD_Table As ADOX.Table Dim sPath As String, sFile As String, ShName As String Dim LRow As Long, Prov As String, xProps As String Dim sConn As String, TableName As String, sh As Worksheet, WBName As String Set sh = ThisWorkbook.Worksheets(1) sPath = "H:\DATA\" sPath = Replace(sPath, "\\", "\") ShName = "Term_XXE" LRow = 2 WBName = ThisWorkbook.Name sFile = Dir(sPath & "*.xls*") On Error Resume Next With Application .ScreenUpdating = False Set AD_Conn = New ADODB.Connection Set AD_Catalog = New ADOX.Catalog While sFile <> "" If Not sFile = WBName Then If Mid(sFile, InStrRev(sFile, ".")) = ".xls" Then Prov = "Jet.OLEDB.4.0;" xProps = "Excel 8.0;" ElseIf Mid(sFile, InStrRev(sFile, ".")) Like ".xls?" Then Prov = "ACE.OLEDB.12.0;" xProps = """Excel 12.0;HDR=YES""" End If sConn = "Provider=Microsoft." & Prov & "Data Source=" & _ sPath & sFile & ";Extended Properties=" & xProps & ";" AD_Conn.Open sConn If Err = 0 Then Set AD_Catalog.ActiveConnection = AD_Conn For Each AD_Table In AD_Catalog.Tables TableName = AD_Table.Name If Replace(Replace(TableName, "$", ""), "'", "") = ShName Then sh.Cells(LRow, xlConstant) = sPath & sFile LRow = LRow + 1 AD_Conn.Close Exit For End If Next End If AD_Conn.Close End If If Err <> 0 Then Err.Clear sFile = Dir Wend .ScreenUpdating = True End With End Sub Και στις δύο περιπτώσεις η αναζήτηση θα γίνει χωρίς να ανοιχτούν τα αρχεία Excel. Όσο για τα Hyperlink, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συμβάν BeforeDoubleClick() στη λειτουργική μονάδα του φύλλου που θα περιέχει τη λίστα με τα ονόματα των αρχείων: Κώδικας: Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean) If Not Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing Then Cancel = True If VBA.Dir(Target.Text, 0) <> "" Then Workbooks.Open Target.Text End If End Sub Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα! Τελικά, δεν υπάρχει περίπτωση σ αυτό το φόρουμ να μείνει κάποια ερώτηση αναπάντητη! Τάσο, μου έλυσες τα χέρια! Χρησιμοποίησα και τους 2 κώδικες που μου υπέδειξες. Τον πρώτο CheckSheetInXLFiles_xl4Macro() για τα μη προστατευμένα αρχεία (από το όνομα τους μπόρεσα να τα διαχωρήσω) και τον δεύτερο CheckSheetInXLFiles() για τα προστατευμένα! Χρησιμοποίησα και το Worksheet_BeforeDoubleClick() κι έτσι με διπλό κλικ στο κελί μου ανοίγει το αντίστοιχο αρχείο. Να είσαι καλά! Σε υπέρευχαριστώ! Με εκτίμησηΧάρης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΡΧΕΙΑ EXCEL | gaz_manos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 21-01-15 16:32 |
[Γενικά] Πρόβλημα στο άνοιγμα ενός φύλλου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 11-01-15 11:47 |
[ Συναρτήσεις ] Έλεγχος τιμών ενός πεδίου | giorgos_ad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-09-14 22:48 |
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση μιας λίστας από μια άλλη λίστα ενός άλλου φύλλου εργασίας | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-12-12 17:14 |
Έλεγχος των πεδίων ενός πίνακα | stavros | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-12-09 12:51 |
Η ώρα είναι 07:59.