Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εμφάνιση του τελευταίου αριθμού στήλης υπό προϋποθέσεις..
Καλησπέρα σε όλους, ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια στήλη στην οποία οι τιμές των κελιών κατεβαίνοντας μεταβάλλονται. Έχω δώσει εντολή μετά από συγκεκριμένη τιμή να σταματάει η διαδικασία. Θέλω στο κάτω μέρος του πίνακα της στήλης να μου εμφανίζεται η τελευταία τιμή, είτε αυτή έχει εμφανιστεί στη 2η γραμμή είτε στη 50η. Υπάρχει κάποιος τύπος ή τρόπος να γίνει αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων George |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο πιθανόν να σε καλύπτουν τα παρακάτω: 1. Αν θέλεις τον ελάχιστο αριθμό που περιέχει μια ολόκληρη στήλη, πχ η D, σε ένα κελί μια άλλης, βάλε τον τύπο: = MIN(D:D). 2. Αν θέλεις τον ελάχιστο αριθμό που περιέχει μία στήλη πχ η D από την αρχή της μέχρι ένα κελί πχ D99, σε ένα κελί κάτω από το D99, βάλε τον τύπο: =MIN(D1:D99) Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο ευχαριστώ πολύ! Βοήθησε! Εγώ σκεφτόμουν πιο σύνθετα και τελικά ήταν τόσο απλό. Τώρα όμως κάτι πιο δύσκολο. Έχουμε μια σειρά από κελιά τα οποία αναπαράγουν τον ίδιο τύπο και παίρνοντας τιμές από άλλη σειρά αυξάνουν αναλόγως. Θέλουμε να σταματήσει η πρόοδος σε κάποια προκαθορισμένη τιμή την οποία και θα μας τη δώσει σε κελί στο τέλος του πίνακα. Κάποια ιδέα? Αν είναι δύσκολη η διατύπωσή μου ίσως με ένα δείγμα να βοηθούσα περισσότερο στο τί ακριβώς ζητάω. Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο Yπάρχει και η συνάρτηση MAX. Είναι παρόμοια με την MIN αλλά δίνει τη μέγιστη τιμή. 1. Για όλη τη γραμμή ο τύπος θα μπει έξω από αυτήν, πχ για τη γραμμή 2, γράφουμε: =MIN (2:2) ή =MAX(2:2), αν θέλουμε το μέγιστο. 2. Για τμήμα της γραμμής, πχ από το A έως το M, μετά το M, γράφουμε: =MIN(A2:M2) ή =MAX(A2:M2). Αν δεν είναι αυτό που θέλεις ανέβασε το αρχείο. Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Εμφάνιση κελιών που πληρούν προϋποθέσεις | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-04-13 18:02 |
[Συναρτήσεις] Εύρεση τελευταίου μη κενού κελιού σε στήλη | vasi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-02-13 00:38 |
[Συναρτήσεις] Συχνότερη τιμή με προϋποθέσεις | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 07-05-12 11:34 |
Αφαίρεση τελευταίου χαρακτήρα | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 21 | 12-05-10 13:59 |
[Μορφοποίηση] Εμφάνιση αριθμού σε χιλιάδες ή εκατομμύρια | Nick | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 12-12-09 13:36 |
Η ώρα είναι 08:24.