Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μεταφορά ολοκληρωμενων εργασιών σε άλλο φύλλο ή πίνακα
Καλήμερα σας και καλός σας βρήκα..! Χαίρομε πολύ που υπάρχει αυτο το ελληνικό φόρουμ! Θα μπω στο θέμα. Θέλω να μεταφέρονται αυτόματα οι εγγραφές που εχουν ολοκληρωθεί σε ενα αλλο πινάκα (για αρχειοθέτηση), με μια μακροεντολή (κουμπί) ή κάποιο άλλο τρόπο. office 2021 Ευχαριστώ πολυ!!! |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μανώλη, Καλωσόρισες στην παρέα μας! Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο, γιατί όπως παρατηρώ από τη φωτογραφία το αρχείο φαίνεται λίγο περίπλοκο, θα σου πρότεινα να ανέβαζες ένα υπόδειγμά του. Αυτό γιατί, οι εντολές στον κώδικα είναι αρκετές συγκεκριμένες όταν αναφέρονται σε εύρη κατά τις μεταφορές δεδομένων.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Ευχαριστώ!! Να σας πω πως λειτουργεί.. πανω αριστερά βάζω το id του εκάστοτε προϊόντος & την ποσότητα που χρειάζομαι για παραγγελιά! με το πάτημα του κουμπιού [ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ], καταχωρείται απο κάτω στον πινάκα, που ταξινομούνται ανα προμηθευτή κ ανά κατάσταση της παραγγελιάς. το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι, ΑΝ μπορεί να γίνει.. μολις πατήσουμε το δεύτερο κουμπί. [ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ] , να επιλεγει τις γραμες-καταχωρισεις με την ενδειξη "Ολοκληρώθηκε" ( στη στιλη J ) και να κανει αποκοπή και επικόλληση (τιμες μόνο) στο φύλλο OrderHistory. πως σας φαίνεται? |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μανώλη, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν είναι εντάξει. Δημιούργησα το νέο κουμπί ΠΡΟΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ για το ζητούμενό σου. Υπάρχει σχετικό μήνυμα για το πόσες εγγραφές θα αρχειοθετηθούν ή αν δεν υπάρχει καμία.
| |||
| |||
Δείχνει να δουλεύει, δεν το πιστεύω!! 1000 Ευχαριστώ!! δε ξέρω πως να σας ευχαριστήσω!! μελετώ ήδη το πως το κάνατε..! Αν δεν γίνομε κουραστικός κάτι ακόμα στο ίδιο αρχείο.. με conditional formating δίνω χρώμα για να είναι πιο ευδιάκριτες οι εγγραφές ανάλογα το Status. η μακροεντολή που έχω καταγράψει, για την [καταχώρηση προϊοντος] , εισάγει μια γραμμή στην κορυφή του πινάκα και επικολλεί τα νεα δεδομένα εκει. Οταν εισάγει μια γραμμή όμως, "σπρώχνει" το εύρος εφαρμογής του κανόνα προς τα κάτω. δηλ απο J11 μετά ξεκινά από J12. τα $ δεν πιάνουν, δοκίμασα το όνομα του πινάκα για να το αλλάζει δυναμικά αλλα πάλι το μεταφράζει σε κελιά. ουτε το J# έχει αποτελεσμα πραγματικά πιο πολύ με ενδιαφέρει να μάθω πως κ γιατι πάρα να λυθεί γτ δεν αποτελεί πρόβλημα! και πάλι σας ευχαριστώ!!!! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Μανώλη, Δοκίμασε τις αλλαγές που έχω κάνει στο συνημμένο αρχείο αν σε βοηθάνε. Έβαλα τον κώδικά σου σε σχόλια για να μελετήσεις τον δικό μου, όπου επεξηγώ τι κάνει η κάθε γραμμή. Επίσης, σου πρόσθεσα έλεγχο καταχώρησης id και ποσότητας, έτσι ώστε όταν ο χρήστης δώσει λάθος κωδικό ή κενή ποσότητα, να μην προχωράει στην καταχώρηση της νέας γραμμής. Όσον αφορά τη μορφοποίηση υπό όρους, αν προσθέτεις γραμμές από πάνω της, η περιοχή "σπρώχνεται" προς τα κάτω και δεν ενημερώνεται, όπως παρατήρησες. Αντίθετα, όταν τις εισάγεις μετά την τελευταία της γραμμή, η νέα γραμμή θα συμπεριληφθεί. Γι αυτό το λόγο, εισάγω τη νέα γραμμή στο τέλος του πίνακα. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, είμαστε στη διάθεσή σου.
| |||
| |||
Ειναι μαγεία!! ολα απο την αρχη!! ευχαριστω πάρα πολύ, δε ξέρω τι άλλο να πω.. τελικά δεν ξέρω τίποτα ακόμα!! ευχαριστώ πολύ!!! Η vba ηταν ενα "κουτι" που δεν ηθελα να ανοιξω.. τωρα ομως μπήκε ο σπόρος! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Αυτόματη μεταφορά ολοκλήρου πινάκα σε άλλο φύλλο | ggatzos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 07-09-17 23:10 |
[VBA] Μεταφορά με VBA τιμές απί ένα φύλλο σε άλλο | LEO | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 20-04-17 12:00 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-10-16 12:43 |
[Γενικά] Ταξινόμηση από μεταφορά σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-12-14 12:43 |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 01-11-11 08:21 |
Η ώρα είναι 20:17.