Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
άθροισμα τιμών που περιέχουν σύμβολο του €
Καλημέρα. Πως αθροίζω σε μια στήλη με τιμές που περιέχουν το σύμβολο του "€" Χρήστο καλημέρα. αναζητώντας τη λύση πρόσεξα ότι σε παλαιότερη ανάρτηση είχα ζητήσει βοήθεια λύση μου έδωσες εσύ εδώ: Public Function Eval(Rng As Range) As Currency Eval = Evaluate("SUM(" & Replace(Replace(Rng, "€", ""), ",", ".") & ")") End Function Έβαλα στο module1 την πιο πάνω συνάρτηση αλλά δεν δούλεψε δες Φύλλο2 Συνημμένο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gfevran : 07-11-24 στις 11:39. |
| |||
| |||
Είναι σε μορφή Νομισματική ανέβασα συνημμένο πιο πάνω! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Γιώργο, Η παραπάνω συνάρτηση Eval() αναφέρεται σε εύρος κελιών. Τι ακριβώς θέλεις να προσθέσεις; Τιμές από το Listbox; Γιατί τότε χρειαζόμαστε λίγο διαφορετική προσέγγιση.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρήστο. Θέλω να αθροίσω σε μια στήλη, (E2:E100) που περιέχει αριθμητικές τιμές ακολουθούμενες με το σύμβολο του € π.χ. Ε2 10€ έως :Ε20 και να πάρω το αποτέλεσμα του αθροίσματος στο κελί D1 δες στο πιο πάνω στο συνημμένο στο φύλλο2 στο κελί D1 που βγαίνει σφάλμα #ΤΙΜΗ! όταν υπάρχει το σύμβολο του € δεν μου κάνει άθροιση, χωρίς αυτό βέβαια είναι μια απλή SUM Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gfevran : 07-11-24 στις 18:23. |
| ||||
| ||||
Αυτή η Eval() δέχεται μόνο ένα κελί ως εύρος και όχι πολλά. Αντικατέστησε τον παλιό κώδικα της Eval() με τον παρακάτω να δεις αν έχεις σωστά αποτελέσματα: Κώδικας: Public Function Eval(Rng As Range) As Currency Dim MyCell As Range For Each MyCell In Rng Eval = Eval + Evaluate("SUM(" & Replace(Replace(MyCell, "€", ""), ",", ".") & ")") Next End Function
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρήστο. Θέλω να αθροίσω σε μια στήλη, (E2:E100) που περιέχει αριθμητικές τιμές ακολουθούμενες με το σύμβολο του € π.χ. Ε2 10€ έως :Ε20 και να πάρω το αποτέλεσμα του αθροίσματος στο κελί D1 δες στο πιο πάνω στο συνημμένο στο φύλλο2 στο κελί D1 που βγαίνει σφάλμα #ΤΙΜΗ! όταν υπάρχει το σύμβολο του € δεν μου κάνει άθροιση, χωρίς αυτό βέβαια είναι μια απλή SUM |
| ||||
| ||||
Δοκίμασε αυτόν τον τροποποιημένο κώδικα για την Eval(): Κώδικας: Public Function Eval(Rng As Range) As Currency Dim MyCell As Range, TtlSum As Currency For Each MyCell In Rng If Len(MyCell.Value) Then _ If IsNumeric(Evaluate("SUBSTITUTE(" & MyCell.Address & ",""€"","""")") + 0) Then _ TtlSum = TtlSum + Evaluate("SUBSTITUTE(" & MyCell.Address & ",""€"","""")") Next Eval = TtlSum End Function Κώδικας: =" Σύνολο: "&TEXT(Eval(E2:E100);"#.###0,00 €") Θεωρώ όμως, στη στήλη Ε πως με μια απλή αντικατάσταση του "€" με τίποτα, οι τιμές θα γίνουν αριθμοί και με μια απλή SUM() έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να μπλέκεις με κώδικα.
| |||
| |||
Καλημέρα Χρήστο, με την τελευταία πρόταση σου δούλεψε τέλεια! Σε υπερευχαριστώ. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Πρότυπα] Άθροισμα τιμών με κείμενο | ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 05-09-24 22:53 |
[Συναρτήσεις] άθροισμα τιμών που περιέχουν σύμβολο του € | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-04-24 14:41 |
[Συναρτήσεις] Αθροισμα κελιών που περιέχουν την sum | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 19-05-18 14:54 |
[Συναρτήσεις] Άθροισμα τιμών από VLookup αποτελέσματα | Kostas K | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 09-02-13 14:07 |
[ Φόρμες ] ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΙΜΩΝ ΕΝΟΣ ΠΕΔΙΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-11-11 21:40 |
Η ώρα είναι 20:28.