Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Γραφικά με κώδικα
Καλημέρα σε όλους Έχω στο Excel κάποια ζευγάρια τιμών, όπου ο πρώτος αριθμός αναφέρεται στην γραμμή (ή στην οριζόντια απόσταση) και ο δεύτερος στην στήλη ( ή στην κάθετη απόσταση). Θέλω αυτοί οι αριθμοί να λειτουργούν ως συντεταγμένες στο Excel (ή και στο Word), να μου τυπώνει σε αυτές τις συντεταγμένες μικρούς κύκλους, με μαύρο γέμισμα. Δηλαδή για παράδειγμα αν το ζευγάρι των αριθμών είναι (5, 23), να πηγαίνει σε οριζόντια απόσταση 5 και σε κάθετη 23 και εκεί να σχηματίζει ένα μικρό κυκλάκι με μαύρο χρώμα. Φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται μόνο με κώδικα. Ευχαριστώ πολύ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Γιώργο, Ελπίζω η συνημμένη πρόταση με κώδικα να σε καλύπτει μέχρι ενός σημείου. Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ποτέ με γραφικά, γι' αυτό και η πρότασή μου είναι σχετικά απλή με την εισαγωγή ενός σχήματος οβάλ. Στο κελί C2 επιλέγεις τον τύπο των συντεταγμένων. Δηλαδή: - ΚΕΛΙ: Ο κύκλος θα εισαχθεί στο κελί με αντίστοιχη γραμμή (C3) και στήλη (C4). - ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: Ο κύκλος θα εισαχθεί στα αντίστοιχα σημεία σε σχέση με το φύλλο εργασίας, κορυφή (C3) και αριστερά (C4). Το ΜΕΓΕΘΟΣ είναι η διάμετρος του κύκλου σε σημεία, π.χ. 30 = 1,06εκ.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Πολύ καλό Χρήστο Ευχαριστώ πολύ, θέλω και κάτι άλλο, εάν και όποτε μπορείς Αντί να βάζουμε ένα ένα τα σημεία, να έχουμε σε έναν πίνακα, ας πούμε καμιά 10 τιμές, να τις διαβάζει από εκεί και μετά να τα σχεδιάζει. Επίσης να σε ρωτήσω εάν και στο Word, μπορούμε να εφαρμόσουμε τον ίδιο κώδικα. Ευχαριστώ πολύ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα και καλό μήνα Γιώργο, Δοκίμασε αν σε καλύπτει η πρόταση με πίνακα στο συνημμένο αρχείο. Με το κουμπί ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ διαγράφονται όλα τα σχήματα στο φύλλο εργασίας. Η στήλη ΚΕΛΙ είναι βοηθητική για να βλέπεις σε ποιο κελί θα εμφανιστεί ο κύκλος, αρκεί φυσικά να υπάρχει η τιμή ΚΕΛΙ στη στήλη ΕΙΔΟΣ. Αν δε βάλεις τιμή στη στήλη ΕΙΔΟΣ ή "a" στη στήλη ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, τότε ο κύκλος δεν εμφανίζεται. Από Κεντρική > Εύρεση & επιλογή > Παράθυρο επιλογής..., μπορείς να ελέγξεις αν υπάρχουν στο φύλλο τυχόν κύκλοι που δε χρειάζεσαι. Δεν έτυχε ποτέ να χρησιμοποιήσω κώδικα σε Word και δε γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας των εντολών. Θα κάνω μια προσπάθεια πάντως (καλό θα μου κάνει εννοείται) και θα επανέλθω αν έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
άψογο, Ευχαριστώ Χρήστο. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] γενικά για κώδικα,vba | jimis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-09-17 16:36 |
Σφάλμα σε κώδικα | Dimitriss | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-01-16 02:02 |
[ Φόρμες ] SQL σε κωδικα | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 23-04-14 09:15 |
Λάθος σε κώδικα | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-10-11 12:34 |
Βοήθεια σε κώδικα... | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 06-02-11 21:11 |
Η ώρα είναι 07:22.