Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Το index και match δεν λειτουργεί
Καλημέρα σας, παρατήρησα, ότι επιλύετε θέματα, των μελών, και είστε πολύ καταρτισμένοι, πάνω στα office. Γι' αυτό λοιπόν, κι εγώ πήρα το θάρρος, να απευθυνθώ, σε εσάς. Αντιμετωπίζω, ένα πρόβλημα, με το xcell, και δη δεν μου βγαίνουν οι συναρτήσεις index & match ή και η vlookup. Έχω δει άπειρα tutorial, έχω δοκιμάσει, τα πάντα. Συγκεκριμένα, έχω ένα αρχείο, με δεδομένα πυρκαγιών, σε μία στήλη έχω τους νομούς∙ αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι στην διπλανή στήλη, να περάσω, τις περιφέρειες. Την αντιστοίχιση, των δεδομένων, την έχω στο φύλλο 1. Κάθε βοήθεια, είναι αποδεκτή. Επίσης, δεν μπορώ να το ανεβάσω στο φορουμ, είναι 1,15ΜΒ. Υ.σ το office που χρησιμοποιώ, είναι του 2019. |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
| ||||
| ||||
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Κωνσταντίνα, Καλωσόρισες στο forum και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Σύνταξη INDEX: =INDEX(Εύρος_αποτελέσματος; Γραμμή_ή_Στήλη), όπου: Εύρος_αποτελέσματος: Είναι το εύρος ενός μονοδιάστατου πίνακα (είτε στήλη είτε γραμμή, π.χ. Α1:Α50, Α1:Ε1, Η:Η κ.τ.λ.) από το οποίο θέλουμε να φέρουμε την επιθυμητή τιμή. Στην περίπτωσή σου, λογικά είναι η στήλη H (Περιφέρειες) Γραμμή_ή_Στήλη: Είναι ο αριθμός της γραμμής (όταν το εύρος είναι μορφής στήλης) ή της στήλης (όταν το εύρος είναι μορφής γραμμής) που βρίσκεται η επιθυμητή τιμή στο Εύρος_αποτελέσματος. Σύνταξη VLOOKUP: =VLOOKUP(Τιμή_αναζήτησης;Εύρος_ αναζήτησης;Στήλη_αποτελέσμ ατος;TRUE ή FALSE), όπου: Τιμή_αναζήτησης: Είναι το κελί με την τιμή που αναζητάμε στον Πίνακας_αναζήτησης Πίνακας_αναζήτησης: Είναι η περιοχή μέσα στη οποία περιέχεται η τιμή που αναζητάμε. Όταν επιλέγουμε τον Πίνακας_αναζήτησης, πρέπει οπωσδήποτε η πρώτη στήλη να είναι η περιοχή μέσα στην οποία υπάρχει η τιμή αναζήτησης. Στήλη_αποτελέσματος: Είναι ο αύξοντας αριθμός της στήλης του Πίνακας_αναζήτησης μετρώντας από την πρώτη αριστερή στήλη. Μόλις βρεθεί η τιμή που αναζητάμε στην πρώτη στήλη του Πίνακας_αναζήτησης, επιστρέφεται η τιμή που βρίσκεται στην ίδια γραμμή και στη Στήλη_αποτελέσματος. TRUE ή FALSE: Επιλέγουμε TRUE για κατά προσέγγιση αναζήτηση ή FALSE όταν θέλουμε ακριβής αναζήτηση. Και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή που αναζητούμε θα πρέπει να μην επαναλαμβάνεται στις περιοχές αναζήτησης, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το πρώτο που θα βρουν οι παραπάνω συναρτήσεις. Παρατηρώ πως η μορφοποίηση της στήλης C είναι Κείμενο και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο τύπος δεν επιστρέφει το αποτέλεσμά του. Για να το διορθώσεις, επέλεξε τη στήλη C, δεξί κλικ πάνω της, Μορφοποίηση κελιών και διπλό κλικ στο Γενική. Σύμφωνα λοιπόν από τα παραπάνω, δοκίμασε στο C2 τον τύπο: =INDEX(H:H;MATCH(B2;G:G;0))
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Είσαι θεός, έφτιαξε η συνάρτηση, που ήθελα. Παιδεύτηκα, πολλές ώρες, το λάθος ήταν στην μορφοποίηση, της μίας στήλης (τσακάλι το είδες). Έβαλά, και τα απαραίτητα δολάρια, στην συνάρτηση, και έχω τα δεδομένα, να παίξω μπάλα τώρα. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Index & Match | dealer_xm | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 05-02-23 18:30 |
[Συναρτήσεις] Index & Match | LEO | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 22-03-21 09:40 |
[Συναρτήσεις] index/match | geirge | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-11-20 11:25 |
[Συναρτήσεις] INDEX/MATCH | Ανδρέας Φερ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-10-20 20:30 |
[Συναρτήσεις] INDEX MATCH LOOKUP | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-03-14 17:21 |
Η ώρα είναι 08:08.