Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Αυτόματη προσθηκη από καρτέλα στο ίδιο φύλλο εργασίας.

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-07-24, 15:45
Όνομα: στελιος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Αυτόματη προσθηκη από καρτέλα στο ίδιο φύλλο εργασίας.

Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα σας.
Θα χρειαστω και πάλι τη βοήθειά σας αφού ευχαριστήσω και πάλι όλους για τη συμβολή σας και το χρόνο σας στα προβλήματα μου όλα αυτα τα χρόνια.
Εχω ένα αρχείο Excel με 4 καρτέλες.
Η κυρίως καρτέλα που θέλω να διαχειρίζομαι είναι η ΑΝΑΛΩΣΕΙΣ.
Στο κελί D2-D9999 τοποθετώ ενα κωδικό της μορφής 2600ΧΧΧΧ.Καθε κωδικός λοιπόν αντιστοιχεί και σε μία περιγραφή ο οποία τοποθετείται στο κελί Ε2-Ε1000.

Η περιγραφή του κωδικού βρίσκεται στις καρτέλες ΥΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΑ ΔΙΔΥΜΗ και ΝΕΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ.
Θα ήθελα πληκτολογώντας το κωδικό στο D2 (και στα επόμενα) (της μορφής 2600ΧΧΧΧ) να μου δίνει αυτόματα τη περιγραφή του κωδικού στο κελί Ε2 (και στα επόμενα)
Άρα στην ουσία θέλω πληκρολογώντας ένα κωδικό θελω να ψάχνει και να μου δίνει στο διπλανό κελί τη περιγραφή του υλικού, αυτόματα.

Επίσης ένα αλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
Στη 4η καρτέλα (πάγια) εχω πάλι το κωδικό της μορφής 2600ΧΧΧΧ αλλά έχει προστεθεί και το Α στην αρχή.Το λάθος μου ήταν από την αρχή που χώρισα σε διαφορετικές στήλες το Α και τον κωδικό. Πως μπορουν να ενοποιηθούν τα δύο κελιά και να έχω τη μορφή Α2600XXXX ωστε να μπορώ να ακολουθω την ίδια διαδικασία στη καρτέλα ΑΝΑΛΩΣΕΙΣ και να μου επιστρεφει την περιγραφή απο την καρτέλα ΠΑΓΙΑ;

Συγνώμη αν σας κούρασα,
Καλη σας μέρα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ2.xlsx (401,2 KB, 5 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-24, 17:04
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Στέλιο,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν είναι εντάξει.

Προσοχή μόνο, επειδή χρησιμοποιείς γράμματα στους κωδικούς, αν ο κωδικός είναι με λατινικό γράμμα και εσύ πληκτρολογήσεις ελληνικό στη στήλη D, τότε ο κωδικός δε θα βρεθεί.

Έχω αντιγράψει τον τύπο στη στήλη Ε μέχρι το Ε9999, καθώς και τον τύπο της ημέρας (στήλη Β).

Πιστεύω και με τα πάγια πρέπει να είσαι εντάξει.

Όταν προσθέτουμε αριθμούς, όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιούμε τον τελεστή +. Όταν όμως θέλουμε να "προσθέσουμε" (ενώσουμε) συμβολοσειρά (κείμενο), τότε χρησιμοποιούμε τον τελεστή &.

Παράδειγμα:
Έστω στο Α1 έχουμε τη λέξη "Γεια", στο Β1 "σου" και στο C1 "Στέλιο".
Γράφοντας σ' ένα κελί: =A1&" "&B1&", "&C1&"!", τότε σ' εκείνο το κελί θα έχουμε: Γεια σου, Στέλιο!

Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε και με τη συνάρτηση: =CONCATENATE(A1;" ";B1;", ";C1;"!")

Με τον πρώτο τρόπο ενοποίησα τον κωδικό SAP των παγίων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ.xlsx (960,7 KB, 11 εμφανίσεις)
Παλιά 04-07-24, 23:23
Όνομα: στελιος
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Αυτόματη προσθηκη από καρτέλα στο ίδιο φύλλο εργασίας.

Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά δεν έχω λόγια! Με κάλυψες πλήρως! Να σαι καλά φίλε μου!!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Ότι γράφω στο φύλλο εργασίας 1 να γράφεται ακριβώς το ίδιο στο φύλλο εργασίας 2 PANIK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 18-10-23 09:10
[Excel07] Αντιγραφή επικόλληση κελιών στο ιδιο φύλλο man235 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 15-02-22 19:58
[Γενικά] Μετακίνηση από ένα κελί σε ένα άλλο, στο ίδιο φύλλο Excel geotso Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-11-18 18:03
[Συναρτήσεις] Αυτόματη συμπλήρωση κελιών με δεδομένα από διαφορετικό φύλλο εργασίας Kostas K Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 25-11-12 16:07
[ Πρόσθετα ] Αυτόματη επικόλληση αν είναι ίδιο κείμενο. makoulis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 25-03-12 22:24

Η ώρα είναι 08:05.