Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Τακτοποίηση δεδομένων
Καλησπέρα, έχω 4 περιοχές με δεδομένα. Άλλη μία όπου θέλω να τα συγκεντρώνω. Από τις 4 περιοχές(Sections 1 έως 4) θέλω ότι δεδομένα υπάρχουν στην στήλη με τίτλο 1 να συγκεντρωθούν στην περιοχή All Sections στην στήλη με τίτλο 1, αντίστοιχα και για τις υπόλοιπες στήλες. Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα μια συνάρτηση η οποία δείχνει να κάνει αυτό που χρειάζομαι. Στην περιοχή με κίτρινο χρώμα έχω 4 στήλες, μία για κάθε section. Εδώ θέλω στην στήλη με τίτλο Section 1 όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή Section1 ανά στήλη(από στήλη με τίτλο 1 έως στήλη με τίτλο 20), χρησιμοποίησα την ίδια συνάρτηση, όμως μου δίνει τα δεδομένα κατά σειρά. Υπάρχει τρόπος, άλλη συνάρτηση, ή οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μου δώσει τα δεδομένα κατά στήλη; Κάθε βοήθεια, διόρθωση, πρόταση δεκτη! Σας ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Νίκο, Στη στήλη DC (Section 1) θέλεις να έχεις το παρακάτω αποτέλεσμα: W1 W12 QW34 QW11 QW22 QW23 και όχι αυτό που υπάρχει στο συνημμένο παράδειγμα με τον συγκεκριμένο τύπο; Δηλαδή κάθε στήλη section του κίτρινου πίνακα, να έχει τις 20 στήλες κάθε αντίστοιχου πίνακα section τη μία κάτω από την άλλη;
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Ναι Χρήστο, πολύ σωστά!
|
| ||||
| ||||
Δοκίμασε τον παρακάτω κώδικα αν σε καλύπτει: Κώδικας: Option Explicit Sub METAFORA() Dim SC As Byte Dim R1 As Long, R2 As Long Dim C1 As Long, C2 As Long Application.ScreenUpdating = False Range("DC3:DF" & Rows.Count).ClearContents For SC = 1 To 4 R2 = 3 For C1 = 2 + SC * 21 To 21 + SC * 21 R1 = 3 Do If Cells(R1, C1).Value = "" Then R1 = 0 Else Cells(R2, Evaluate("MATCH(""Section ""&" & SC & ",2:2,0)")).Value = Cells(R1, C1).Value R1 = R1 + 1 R2 = R2 + 1 End If Loop While R1 > 0 Next Next Application.ScreenUpdating = True End Sub
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 03-07-24 στις 23:03. |
| |||
| |||
Χρήστο σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω κ θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Ότι θα ήθελε κάποιος να κανονίσει ραντεβού μέσα από κώδικα vba, και κρύβει το d a t i n g, ούτε που θα το φανταζόμουν |
| |||
| |||
Χρήστο δουλεύει άψογα! Να είσαι καλά! Μία ερώτηση, σχετικά με τις ονομασίες Section 1 έως 4, εάν αντικαταστήσω το Section στο φύλλο αλλά και στο κομμάτι του κώδικα παρακάτω με άλλη λέξη π.χ. Τμήμα νομίζω πως δεν θα επηρεάσει την λειτουργία Κώδικας: Cells(R2, Evaluate("MATCH(""Τμήμα ""&" & SC & ",2:2,0)")).Value = Cells(R1, C1).Value Αν θελήσω να αλλάξω το 1 έως 4 σε Α Β Γ Δ; Είναι αυτό εφικτό; Και αν ναι, στο παρακάτω κομμάτι πως θα δηλώσω την αλλαγή αυτή; Κώδικας: For SC = 1 To 4 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Immortal : 04-07-24 στις 00:50. |
| ||||
| ||||
Για δοκίμασε αυτόν τον κώδικα καλύτερα: Κώδικας: Option Explicit Sub METAFORA() Dim SC As Byte Dim R1 As Long, R2 As Long Dim C1 As Long, C2 As Long Application.ScreenUpdating = False Range("DC3:DF" & Rows.Count).ClearContents For SC = 1 To 4 R2 = 3 C2 = 106 + SC For C1 = 2 + SC * 21 To 21 + SC * 21 R1 = 3 Do If Cells(R1, C1).Value = "" Then R1 = 0 Else Cells(R2, C2).Value = Cells(R1, C1).Value R1 = R1 + 1 R2 = R2 + 1 End If Loop While R1 > 0 Next Next Application.ScreenUpdating = True End Sub Η For...To... δέχεται μόνο αριθμούς, οπότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις γράμματα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Καλημέρα! Χρήστο έχω ενημερώσει τον κώδικα και λειτουργεί επίσης άψογα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Όσον αφορά την χθεσινή μου ερώτηση: Παράθεση:
Εν τέλει αντιλήφθηκα πως δεν παίζει ρόλο και πλέον λειτουργεί ακριβώς όπως χρειάζομαι! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Immortal : 04-07-24 στις 14:35. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] τακτοποίηση αριθμών | serres | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-03-18 17:05 |
Τακτοποίηση του Vba κώδικα Access 2013 | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 29-06-16 10:16 |
Τακτοποίηση των βρόχων στο κώδικα στην access 2003 | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-10-13 11:21 |
Η ώρα είναι 08:28.