Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Καλησπέρα, Πριν 3 χρόνια με είχατε βοηθήσει (και με είχατε σώσει) σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορεί να πάρω από χ μεταβλητές ανά χ ερωτήσεις. Βρήκα το post αλλά δεν βλέπω κάποια συνάρτηση για να μπορέσω να το κάνω. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ξανά; Επισυνάπτω ένα excel με ακριβώς τι ψάχνω να βρω. Ευχαριστώ πολύ Αγγελική |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Αγγελική, Λέγοντας διατάξεις, εννοείς πως θέλεις να δεσμεύσεις για κάθε άθλημα τόσες στήλες όσες και οι ερωτήσεις και να εμφανιστούν σε γραμμές όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί με αριθμούς από το 1 μέχρι το 4; Παράδειγμα: Για την Κολύμβηση χρειάζεσαι σε 7 στήλες όλους τους πιθανούς συνδυασμούς βαθμολογιών. Δηλαδή: 1-1-1-1-1-1-1 1-2-1-1-1-1-1 1-1-2-1-1-1-1 1-1-1-2-1-1-1 κ.ο.κ.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Παράθεση:
Καλύτερα να πούμε συνδυασμούς... αλλά για όλα τις πιθανές περιπτώσεις στο σύνολο. Αν δεις στο excel κάθε σειρά έχει τις ερωτήσεις για όλα τα αθλήματα. Οπότε το πιο εύκολο παράδειγμα για να καταλάβεις είναι: 1ος συνδυασμός: Όλα 1 για όλα τα αθλήματα 2ος συνδυασμός: όλα 1 εκτός από την τελευταία ερώτηση του τελευταίου κατά σειρά αθλήματος που θα έχει 2 3ος συνδρθασμός: όλα 1 αλλά η τελευταία ερώτηση του τελευταίου κατά σειρά αθλήματος (δλδ αυτό που είχε 2), θα έχει 3. κοκ Θα μαζευτούν άπειροι συνδυασμοί προφανώς... Κάθε ερωτώμενος απαντάει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που αφορούν το κάθε άθλημα και στο τέλος θα πάρει έναν βαθμό στο σύνολο... Είμαι σαφής; |
| |||
| |||
Ή αλλιώς μεταθέσεις αντί συνδυασμούς; Κάποια VBA ίσως; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aggelaki83 : 03-07-24 στις 03:11. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Αγγελική, Σίγουρα θα πρέπει να γίνει με κώδικα VBA για να εμφανιστούν όλοι οι συνδυασμοί. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με συνδυασμούς και διατάξεις (αμυδρά ό,τι θυμάμαι παλιά από τη σχολή), ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο, βρήκα αυτή τη σελίδα για τους συγκεκριμένους υπολογισμούς. Στο παράδειγμά σου: 1. Συνδυασμοί Πλήθος στοιχείων (50, το σύνολο ερωτήσεων) και Στοιχεία διάταξης: 4 (1 μέχρι 4) = 230.300 Φαίνεται πως η συνάρτηση COMBIN(50;4) αποδίδει αυτό το σύνολο. 2. Διατάξεις Πλήθος στοιχείων (50, το σύνολο ερωτήσεων) και Στοιχεία διάταξης: 4 (1 μέχρι 4) = 5.527.200 Φαίνεται πως η συνάρτηση PERMUT(50;4) αποδίδει αυτό το σύνολο. Κάτι τέτοιο χρειάζεσαι; Και από ότι βλέπω τα νούμερα είναι αρκετά μεγάλα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση (γραμμές φύλλου εργασίας 1.048.576) πιστεύω ο χρόνος εμφάνισης και ανοίγματος του αρχείου σε περίπτωση αποθήκευσης, θα είναι απογοητευτικός.
| |||
| |||
Καλημέρα Χρήστο, Καταλαβαίνω. Μάλλον δεν γίνεται με τόσα εκατομμύρια συνδυασμούς. Επειδή αφορά ίδιο θέμα, να ρωτήσω κάτι παρόμοιο. Θα ήθελα για τα 6 γράμματα που έχω στο excel να φτιάξω όλες τις πιθανές διατάξεις από 1 έως 3 στοιχεία σε κάθε γραμμή, αλλά να μην επαναλαμβάνεται το ίδιο γράμμα σε κάθε διάταξη. Από έναν υπολογισμό που έκανα ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι βγαίνουν περίπου 240 διατάξεις αν θυμάμαι καλά... Επισυνάπτω ένα excel με παράδειγμα. Δεν έχω καθόλου γνώση με VBA δυστυχώς... Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Παράθεση:
|
| ||||
| ||||
Αγγελική, Έχω κάνει μια πρόχειρη προσπάθεια με κώδικα και βρήκα 192 διατάξεις. Στις 192 γραμμές κάθε γράμμα είναι μοναδικό και το πλήθος γραμμάτων είναι από 1 μέχρι 3. Μπορείς να επιβεβαιώσεις πως αυτό το πλήθος είναι σωστό, παρόλο που αναφέρεις περίπου 240; Αν είναι εντάξει, θα πρέπει να συμμαζέψω κάπως τον κώδικα και να ανεβάσω την πρόταση.
| |||
| |||
Γεια σου Χρήστο και πάλι, Μόλις βρήκα αυτόν τον κωδικά εγώ και βγαίνουν 156 διατάξεις. Παράξενο που έχουμε απόκλιση. Βέβαια εγώ δεν ξέρω να διαβάζω σωστά τον κώδικα οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο λάθος μέσα. Τον παραθέτω για να τον δεις. Sub GenerateCombinations() Dim ws As Worksheet Dim i As Long, j As Long, k As Long, lRow As Long Dim letters As String Dim comb As Variant ' Define the letters letters = "RIASEC" ' Change this to your letters if different ' Set the worksheet to store the combinations Set ws = ThisWorkbook.Sheets.Add ws.Name = "Combinations" ' Initialize row counter lRow = 1 ' Generate all combinations of 1 to 3 letters For i = 1 To Len(letters) ws.Cells(lRow, 1).Value = Mid(letters, i, 1) lRow = lRow + 1 For j = 1 To Len(letters) If j <> i Then ws.Cells(lRow, 1).Value = Mid(letters, i, 1) & Mid(letters, j, 1) lRow = lRow + 1 For k = 1 To Len(letters) If k <> i And k <> j Then ws.Cells(lRow, 1).Value = Mid(letters, i, 1) & Mid(letters, j, 1) & Mid(letters, k, 1) lRow = lRow + 1 End If Next k End If Next j Next i ' Autofit the column width ws.Columns("A").AutoFit End Sub |
| ||||
| ||||
Αγγελική, Φαίνεται πως ο δικός μου δεν ήταν τόσο σωστός. Έκανα κάποιες μικρομετρατροπές στον δικό σου και ελπίζω να σε βοηθάει περισσότερο. Στην πρώτη στήλη μπορείς να προσθέτεις το ένα γράμμα κάτω από το άλλο για να αυξήσεις τις διατάξεις.
| |||
| |||
Είναι τέλειο! Σε ευχαριστώ πολύ!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 07:30.