Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Νίκο, Δοκίμασε τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Option Explicit Sub APO8HKEYSH() Dim MyPath As String MyPath = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & Application.PathSeparator With ActiveWorkbook .SaveCopyAs MyPath & [LastYear] .SaveAs MyPath & [NextYear] End With End Sub - Στο LastYear θα υπάρχει η τιμή Αρχείο\Το βιβλίο μου 2024 (Για αρχείο).xlsm - Στο NextYear Το βιβλίο μου 2025.xlsm - Και στην επιφάνεια ο φάκελος Αρχείο.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Χρήστο καλησπέρα Νομίζω πως όλα δουλεύουν άριστα Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Χρήστο και Τάσο να είστε καλά! Καλό βράδυ |
| |||
| |||
Παράθεση:
Ολοκληρώνοντας κάτι έρχονται ιδέες και για αλλά πράγματα κι έτσι σκέφτηκα πως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, θα μπορούσα να αποθηκεύω και τις ενεργές περιοχές κάποιων φύλλων σε μορφή pdf, αυτό που πρόκειται να εκτυπωθεί δηλαδή. Οπότε, ακολούθησα τις οδηγίες σου για άλλη μια φορά, γίνεται η διαδικασία κ αποθηκεύονται τα pdf στην διαδρομή που έχω ορίσει. Το πρόβλημα που συναντώ είναι πως ενώ το pdf αρχείο υπάρχει, δεν μου το ανοίγει. Μήπως με τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν αποθηκεύονται οι ενεργές περιοχές ως έγγραφα αλλά τα φύλλα του βιβλίου γενικότερα; |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Νίκο, Ελπίζω ο ο παρακάτω κώδικας να σε καλύψει προσαρμόζοντάς τον στο δικό σου: Κώδικας: [B10:D50].ExportAsFixedFormat _ Type:=xlTypePDF, _ Filename:=MyPath & "MyFile.pdf", _ Quality:=xlQualityStandard, _ IncludeDocProperties:=True, _ IgnorePrintAreas:=False, _ OpenAfterPublish:=True Το όρισμα OpenAfterPublish με True ανοίγει το αρχείο μετά την αποθήκευση ενώ με False παραμένει κλειστό.
| |||
| |||
Καλημέρα Χρήστο. Θα το δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω. Όσον αφορά το [B10:D50], υπάρχει άλλος τρόπος να δέχεται η εντολή την ενεργή περιοχή του φύλλου; |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Νίκο, Λέγοντας "ενεργή περιοχή του φύλλου", θεωρώ πως εννοείς το επιλεγμένο εύρος. Δοκίμασε αντί εύρος να βάλεις τη λέξη Selection.
| |||
| |||
Χρήστο δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο Πιθανόν όχι, γιατί το Selection αποθηκεύει το κελί που έχω επιλεγμένο εκείνη την στιγμή. (Αυτά συμβαίνουν όταν μπλέκομαι με τα πίτουρα ) Εννοώ αυτό που ορίζω ως περιοχή εκτύπωσης. |
| ||||
| ||||
Νομίζω τώρα είναι πιο ξεκάθαρο! Οπότε αντί για Selection, δοκίμασε αυτό το εύρος να κάνεις σε pdf: Range(ActiveSheet.PageSetup.PrintArea)
| |||
| |||
Να είσαι καλά βρε Χρήστο σε ευχαριστώ! Τώρα ξετυλίχθηκε το κουβάρι κ βρέθηκε η άκρη |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Πώς εμποδίζουμε την αποθήκευση αρχείου Excel | caudillo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-02-22 21:57 |
[VBA] αποθήκευση ως pdf | rmaria | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 22-12-20 20:06 |
[Γενικά] Αποθήκευση αρχείου | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 13-02-20 17:29 |
[VBA] Δημιουργία αρχείου για την αποθήκευση συγκεντρωτικών φακελων | agrbita | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 25-09-18 12:05 |
[Εκτύπωση] Εκτύπωση με αποθήκευση? | kolekas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 25 | 08-10-15 16:20 |
Η ώρα είναι 07:39.