Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύγκριση αρχείου excel με προηγούμενη μορφή
Καλησπέρα στο Forum Εστω ότι αποστέλλω ένα xls[x] αρχείο σε έναν εξωτερικό συνεργάτη και αυτός κάνει κάποιες αλλαγές: 1. Οσο αφορά την τιμή ενός [ή περισσοτέρων] κελιών. 2. Προσθέσει/εισάγει -κάπου ενδιάμεσα- γραμμή[ές] και εν συνεχεία μου το επιστρέψει. Υπάρχει -εύκολος- τρόπος να εντοπίσω τις αλλαγές που έχει επιφέρει ? [π.χ. με αλλαγή χρώματος κελιού ή χαρακτήρων] Ευχαριστώ για την προσοχή [και τον χρόνο] σας. Υ.Γ. Συγχωρέστε με που συνεχίζω κάτω από προηγούμενο θέμα, αλλά όταν επιχειρήσω να ανοίξω «Νέο Θέμα» δεν μου επιτρέπει. Από το 2022 έχω στείλει μηνύματα στους administrators, αλλά εις μάτην. Κανείς δεν απαντά, κανείς δεν εξηγεί, γιατί. Ένα μέλος στο παρελθόν με προέτρεψε να ανοίξω νέο λογαριασμό, αλλά χρειάζεται να δηλώσω κάποιο διαφορετικό e-mail [που δεν έχω, και δεν επιθυμώ να δημιουργήσω -αποκλειστικά και μόνο- γι’ αυτόν το σκοπό]. Αν μπορεί κάποιος να μεσολαβήσει για να υπάρξει κάποια -οποιαδήποτε- αφύπνιση/αντίδραση από τους administrators, θα ήμουν υπόχρεος. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη Μενέλαε, Δοκίμασε μια απλή πρόταση στο συνημμένο αρχείο και ελπίζω να σε καλύπτει. Στο φύλλο ΑΡΧΙΚΗ ΛΙΣΤΑ είναι τα δικά σου δεδομένα. Στο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ είναι η λίστα που σου έστειλε ο συνεργάτης. Η στήλη ΕΛΕΓΧΟΣ ενοποιεί τις στήλες του συνεργάτη σε μια συμβολοσειρά και τη συγκρίνει με τη συμβολοσειρά της ίδιας γραμμής της δικιάς σου λίστας. Αν οι δύο συμβολοσειρές είναι πανομοιότυπες επιστρέφει TRUE, ενώ αν διαφέρουν επιστρέφει FALSE. Αν η λίστα του συνεργάτη περιέχει περισσότερες γραμμές, απλά τραβάς τον τύπο ελέγχου και στις υπόλοιπες γραμμές. Οι νέες γραμμές θα συγκριθούν με το τίποτα της δικιάς σου λίστας και ο τύπος θα επιστρέψει λογικά FALSE. Αν τυχόν έχουν προστεθεί νέες στήλες, θα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα τον τύπο ελέγχουν ώστε να συμπεριλάβει αυτές τις νέες στήλες. Χρησιμοποιώντας το φίλτρο σ' αυτή τη στήλη, μπορείς να βρεις ποιες γραμμές του συνεργάτη διαφοροποιούνται από τις δικιές σου. Όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, θα στείλω κι εγώ μήνυμα στο διαχειριστή να το ελέγξει. Υ.Γ. Μετάφερα το θέμα σου σ' αυτήν την ενότητα καλύτερα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη Μενέλαε, δεν μπόρεσα να βρω κάτι στις ρυθμίσεις του φόρουμ για τον λογαριασμό σου που να μην επιτρέπει την δημιουργία νέου θέματος. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί σου μετά τη Δευτέρα του Πάσχα για να δούμε που υπάρχει το πρόβλημα και να το επιλύσουμε. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τάσο, Χριστλος Ανέστη Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Αν χρειαστείς να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς να με καλέσεις στο 697 2245-337. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρήστο, Χριστός Ανέστη, Ευχαριστώ για τη μεσολάβησή σου, καθώς επίσης για το νοικοκύρεμα του ερωτήματος μου σε νέο θέμα. Ευχαριστώ επίσης για την λύση που μου έδωσες. Ειναι αρκετά καλή κια πρακτική. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση που δεν θα δουλέψει ικανοποιητικά.[αν και αυτό το ενδεχόμενο είναι μάλλον σπάνιο]. Αν ο συνεργάτης εισάγει ενδιάμεσα [όχι στο τέλος] μία γραμμή, αυτό θα οδηγήσει τη φόρμουλα να παράγει False σε όλες τις επόμενες. Και πάλι όμως το κακό θα είναι μικρό, γιατί τα συνεχόμενα False θα [υπο]δείξουν ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Οπότε μπορώ να προσαρμόσω ανάλογα τη φόρμουλα [απο εκείνη τη γραμμή και κάτω]. |
| |||
| |||
Τάσο καλησπέρα και πάλι Σε συνέχει της προηγούμενης απάντησής μου, επισυνάπτω την οθόνη που μου βγάζει όταν επιχειρώ να δημιουργήσω Νέο Θέμα. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Συγκριση 2 στηλων στο excel | apostolakis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 24-11-22 16:47 |
Εξαγωγή αρχείου σε μορφή pdf με επιλογή θέσης και με alarm ύπαρξης ίδιου ονόματος | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 05-05-17 19:06 |
[ Εκθέσεις ] Εξαγωγή αρχείου σε μορφή pdf και σε θέση της επιλογής μου | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-04-17 15:57 |
[ Εκθέσεις ] Εξαγωγή αρχείου σε μορφή pdf με προειδοποίηση ύπαρξης με ίδιου όνομα | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-12-15 09:44 |
[Γενικά] Σύγκριση με την προηγούμενη καταχώρηση | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 30-04-12 23:41 |
Η ώρα είναι 23:58.