Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-05-23, 17:30
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Μορφοποίηση υπό όρους

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους.
Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την μορφοποίηση υπό όρους. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά τελικά δεν γίνεται αυτό που θα ήθελα, όπως θα το ήθελα.
Συγκεκριμένα, έχω σε τρία διαφορετικά φύλλα κάποιες στήλες όπου καταχωρώ δεδομένα με το χέρι.
Σε ένα τέταρτο φύλλο - ας πούμε συγκεντρωτικό - έχω τις επικεφαλίδες των στηλών από τα τρία προηγούμενα φύλλα στην πρώτη στήλη και θέλω στην κάθε γραμμή να χρωματίζονται μόνο εκείνα τα κελιά που αντιστοιχούν σε κελιά με δεδομένα κάθε στήλης από τα τρία πρώτα φύλλα.
Έχω χρησιμοποιήσει τον τύπο =ISTEXT(A!$D$4:$D23), ( Α είναι το ένα από τα τρία φύλλα και D4:D23 είναι μια στήλη που θέλω να ελέγξω στο συγκεκριμένο φύλλο) αφού επέλεξα την κελιά στην γραμμή του τέταρτου φύλλου.
Η μορφοποίηση δεν ενημερώνεται αυτόματα αν αλλάξουν τα κελιά δεδομένων ή μπορεί να μου χρωματίσει όλη την γραμμή στο τέταρτο φύλλο. Ενώ και ο παραπάνω τύπος, αν αλλάξω δεδομένα, γίνεται ως εξής: =ISTEXT(A!#ΑΝΑΦ!)...
Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε το πρόβλημα.
Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη.
Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-05-23, 21:11
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα και καλό μήνα Κώστα,

Με μια γρήγορη ματιά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια βοηθητική στήλη ένωσης των στηλών που θέλεις να ελέγχεις και μετά με μια COUNTIF() στη μορφοποίηση υπό όρους να χρωματίζεις τα κελιά που θέλεις.

Αν είναι εύκολο, ανέβασε ένα δείγμα του αρχείου.

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση Υπό όρους Spirosgr Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 08-11-17 12:44
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 12-03-13 13:55
Μορφοποίηση υπο όρους alex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 16-10-12 08:35
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους fforward72 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 25-05-12 22:47
Μορφοποίηση υπό όρους Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 06-02-12 22:49

Η ώρα είναι 06:15.