Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι νέο μέλος και με βασικές γνώσεις στο Office μιας και τα φοιτητικά χρόνια με έχουν προσπεράσει κάτι δεκαετίες τώρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι που για τους γνώστες ίσως φαίνεται παιδικό αλλά εμένα με έχει παιδέψει αρκετά. Στο φύλλο που έχω επισυνάψει προσπαθώ να φιλτράρω τις πληρωμές του μήνα ώστε να μπορώ να τις τυπώνω. Ο πρώτος τρόπος που σκέφτηκα στο 1o φύλλο είναι να υπολογίζω την επόμενη πληρωμή βιάσει της τελευταίας και ο χρήστης κάθε φορά να ενημερώνει το πεδίο όταν γίνεται η πληρωμή. Στο δεύτερο φύλλο έχω βγάλει όλες τις πληρωμές του πελάτη ανά έτος. Υπάρχει κάποιος τρόπος να φιλτράρω και τις 4 στήλες πληρωμών συγχρόνως ώστε να βγάλω πχ. τις πληρωμές του Απρίλη???? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων μόνο που διαβάσατε το μακροσκελέστατο ποστ μου και ελπίζω η λύση του να μην είναι όσο δύσκολη μου φαίνεται εμένα. Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια σε όλους στην ομαδα. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα και καλό μήνα Βασίλη, Καλοσόρισες κιόλας στο forum! Ένας απλός τρόπος πιστεύω για να έχεις και τις τέσσερις πληρωμές των πελατών (ΕΝΑΡΞΗ, ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 1, ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 2) είναι μια βοηθητική στήλη στο φύλλο ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 2 και χρήση της συνάρτησης COUNT(). Αναλυτικότερα: 1. Στο κελί J2 γράψε: =COUNT(Table13[@[ΕΝΑΡΞΗ]:[ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 2]]) 2. Επειδή χρησιμοποιείς πίνακα, η στήλη θα μορφοποιηθεί ανάλογα με τη μορφή του υπόλοιπου πίνακα και η συνάρτηση θα εφαρμοστεί σ' όλα τα αντίστοιχα κελιά. 3. Τα νούμερα 2 μέχρι 4 δηλώνουν το πλήθος των εισπράξεων. Εσύ θέλεις τέσσερις εισπράξεις, οπότε απλά φιλτράρεις το 4 και έχεις όλους τους πελάτες που πλήρωσαν τέσσερεις φορές. Σε περίπτωση που δε θες βοηθητική στήλη, θα μπορούσε να γίνει και με μορφοποίηση υπό όρους (π.χ. να γίνεται πράσινη η γραμμή με τις τέσσερις πληρωμές) και να φιλτράρεις αυτές τις γραμμές. Ελπίζω να βοήθησα!
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αυτό το οποίο προσπαθώ να βγάλω με κάποιο τρόπο είναι όχι οι πληρωμές του πελάτη αλλά μια μηνιαία λίστα που θα μου λέει ποιοι από τους πελάτες πρέπει να πληρώσουν μέσα στο μήνα με βάση τις καταχωρίσεις μου. Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου. |
| ||||
| ||||
![]()
Βασίλη, Ελπίζω η πρόταση με τη μορφοποίηση υπό όρους στο συνημμένο αρχείο να σε καλύπτει. Βάζοντας μήνα και έτος στα Κ1 και Μ1 αντίστοιχα, κιτρινίζουν οι αντίστοιχες εγγραφές και γίνονται κόκκινες οι ημερομηνίες πληρωμών. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να έχεις την επιθυμητή λίστα πληρωμών είναι να φιλτράρεις τις κίτρινες γραμμές.
| |||
| |||
![]()
Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ δουλεύει τέλεια. θα ήθελα αν δεν σου είναι κόπος να μου πεις πωσ το έκανες διότι βλεπω το αποτέλεμα αλλά δεν φαίνεται κάπου κάποια φόρμουλα. Προσπαθώ όσο μπορω να το μαθαίνω και να μήν ξαναζαλίζω την ομάδα για το ίδιο πράγμα.\ Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα Βασίλη, Χαίρομαι που όλα λειτουργούν καλά! :) Για το ζητούμενό σου χρησιμοποίησα Μορφοποίηση υπό όρους (Conditional formatting). Για να δεις τους τύπους της, επιλέγεις: Home > Conditional Formatting > Manage rules... Στο νέο παράθυρο υπάρχουν δύο κανόνες χρωματισμού (ένας με κόκκινα γράμματα και ένας με κίτρινο φόντο). Επίσης μπορείς να δεις σε ποιο εύρος εφαρμόζεται ο κάθε κανόνας. Πατώντας Edit Rule... μπορείς να δεις τους τύπους που αφορά το κάθε εύρος. Ο κάθε τύπος ελέγξει το μήνα και το έτος κάθε κελιού πληρωμής με το μήνα και έτος των Κ1 και Μ1 και δίνει τις αντίστοιχες μορφοποιήσεις όταν ισχύει η συνθήκη. Εδώ υπάρχει περισσότερη βοήθεια πάνω στη μορφοποίηση υπό όρους, σε περίπτωση που θες να δεις περισσότερες λειτουργίες της, που όντως είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείo του Excel.
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Επιλογή δεδομένων από ένα φύλλο και εμφάνισή τους σε άλλο φύλλο του Excel | caudillo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 08-02-20 11:20 |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά ποσών από μήνα σε μήνα | dimitrisp | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 10-11-18 19:27 |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ημερών μήνα 30 ημερών | Σπύρος -psp | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 16-04-16 20:12 |
[Συναρτήσεις] Διαχείρηση συνδρομών | zaxarias | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-03-15 23:01 |
[ Συναρτήσεις ] Υπολογισμός ημερών μιας περιόδου ανά μήνα | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-08-13 16:43 |
Η ώρα είναι 23:36.