Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Περιορισμός εισαγωγής δεδομένων με την επικύρωση δεδομένων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-10-22, 12:46
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Περιορισμός εισαγωγής δεδομένων με την επικύρωση δεδομένων

Την καλησπέρα μου σε όλο το forum.
Προσπαθώ να φτιάξω ένα σχετικά απλό αρχείο καταχώρησης δεδομένων ανά ημερομηνία, έχω όμως κολλήσει στο εξής σημείο: πρέπει ανά εβδομάδα να γίνονται το μέγιστο 3 εγγραφές και εφόσον γίνει κάποια εγγραφή σε μια ημέρα να μην δέχεται δεύτερη εγγραφή το αρχείο την ίδια ημέρα.
Προσπαθώ μέσω της επικύρωσης δεδομένων να πετύχω και τα δυο ζητούμενα, καθώς θα ήταν καλό να αποφύγω την VBA - με την οποία ούτως ή άλλως "δεν το έχω".
Όσον αφορά τον περιορισμό των εγγραφών σε 3 ανά εβδομάδα κατάφερα να το πετύχω, αλλά δεν μπορώ με τίποτα, όσους τρόπους κι αν δοκίμασα, να συνδυάσω και την μη αποδοχή δεύτερης εγγραφής την ίδια ημέρα.
Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο και θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να το τελειώσω.
Ανεβάζω και ένα μικρό αρχείο ως παράδειγμα, για να γίνει πιο κατανοητό. Οι στήλες Η-Μ είναι βοηθητικές. Τους τύπους που έχω σε αυτές, τους χρησιμοποιώ στην επικύρωση δεδομένων.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την βοήθειά σας.

Υ.Γ.: Επειδή οι ημερομηνίες του αρχείου θα αφορούν όλο τον χρόνο, ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει τρόπος - από την στιγμή που θα δουλέψει η επικύρωση δεδομένων - να αντιγράψω/επικολλήσω την επικύρωση σε όλες τις εβδομάδες, αντί να γράφω με το χέρι;
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.xlsx (9,6 KB, 7 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ BizosDim Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 15-05-21 20:22
[Γενικά] Επικύρωση δεδομένων stam75 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 17-04-19 13:24
[Συναρτήσεις] Χρήση συνάρτησης σε επικύρωση δεδομένων stam75 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 25-03-19 12:00
[VBA] Επικύρωση δεδομένων με vba gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 14-01-15 22:42
Επικύρωση δεδομένων Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 21-12-13 23:05

Η ώρα είναι 18:58.