Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [VBA] Εξαγωγή ενός μόνο φύλλου εργασίας

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-09-22, 14:08
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Εξαγωγή ενός μόνο φύλλου εργασίας

Καλησπέρα σε όλο το forum.
Έχω ξεκινήσει ένα νέο project στο Excel για το σχολείο μου, το οποίο προχωρά αρκετά ικανοποιητικά. Έφτασα σε ένα σημείο όπου θεωρώ ότι, για να διευκολυνθούν οι χρήστες του αρχείου, είναι χρήσιμο να μπορούν να εξάγουν το ενεργό φύλλο εργασίας και να το αποθηκεύουν ως ξεχωριστό αρχείο.
Το αρχικό αρχείο - το οποίο περιλαμβάνει πολλά φύλλα - είναι αρχείο με δυνατότητα μακροεντολών. Το νέο αρχείο που θα δημιουργείται με την χρήση κώδικα VBA, θα ήθελα να μην έχει δυνατότητα μακροεντολών, αλλά να είναι της μορφής .xlsx.
Το πρόβλημά μου είναι ότι οι γνώσεις μου σε VBA είναι σε νηπιακό στάδιο. Έψαξα στο internet και βρήκα διάφορα παραδείγματα κώδικα αλλά σε όλα δεν γινόταν αυτό που ζητούσα ή/και έβγαιναν διάφορα μηνύματα λάθους.
Λόγω προσωπικών στοιχείων στο αρχικό αρχείο δεν μπορώ να ανεβάσω κάποιο δείγμα. Ελπίζω να ήμουν κατανοητός σχετικά με το τι θέλω να γίνει.
Ελπίζω κάποιος να μπορέσει να με βοηθήσει, καθώς πιστεύω ότι, αν καταφέρω να το τελειώσω - με την βοήθειά σας - θα εξοικονομήσει χρόνο και κόπο από πολλούς συναδέλφους.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-22, 15:03
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Την καλησπέρα μου σε όλους.
Συνεχίζοντας το ψάξιμο μέσω internet βρήκα - και προσπάθησα να προσαρμόσω - τον παρακάτω κώδικα για να πετύχω αυτό που θέλω:

Private Sub CommandButton2_Click()
Dim path As String
Dim invno As String
Dim fname As String

path = "C:\Users\Κώστας\Desktop"
invno = Range("C11")
fname = invno & " - " & Range("A1")

Application.DisplayAlerts = False

ActiveWorksheet.Copy
ActiveSheet.Shapes("CommandButton2").Delete

With ActiveWorksheet
.SaveAs Filename:=path & fname, FileFormat:=51
.Close
End With

ThisWorkbook.Save

Application.DisplayAlerts = True

End Sub

Ότι προσαρμογές όμως κι αν προσπάθησα να κάνω, έπαιρνα πάντα διάφορα μηνύματα λάθους, πχ. run-time error 5, run-time error 424 κ.λ.π.
Μήπως έχει κάποιος να προτείνει κάτι;
Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-10-22, 16:27
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Θεσσαλονίνη
Προεπιλογή VBA Εξαγωγή ενός μόνο φύλλου εργασίας

Καλησπέρα,

Προσωπικά όταν θέλω να εξάγω ένα φύλλο δημιουργώ ένα αντίγραφό του και εξάγω το αντίγραφο.
Στο συνημμένο έχω δυο φύλλα (αυθεντικό, αντίγραφο)
Καταχωρώ τα δεδομένα μου στο αυθεντικό, τα "τραβάω" στο αντίγραφο και εξάγω το αντίγραφο.
Μετά με μια μακροεντολή κάνω απαλοιφή (clear) τα σταοιχεία που δεν χρειάζομαι από το αυθεντικό. Στο συνημμένο δεν έχω εντολή clear.
Δες το αρχείο αν σε βοηθάει.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm test.xlsm (22,2 KB, 9 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Δημιουργία Φύλλου εργασιας με υπολογισμό Gladi Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 29 16-12-20 12:40
[Μορφοποίηση] Ονοματοδοσία φύλλου εργασίας caudillo Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 29-11-19 11:45
[Γενικά] Τρόπος αποθήκευσης φύλλου εργασίας caudillo Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 30-05-19 00:36
[Γενικά] Πρόβλημα στο άνοιγμα ενός φύλλου xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 11-01-15 11:47
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση μιας λίστας από μια άλλη λίστα ενός άλλου φύλλου εργασίας labpanag Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 06-12-12 17:14

Η ώρα είναι 19:13.