Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, έχω βοηθηθεί αρκετά από αυτό το site ομως, άλλη μια φορά θα χρειαστώ τα φώτα σας.. φτιάχνω ένα αρχειάκι για μεσητικό γραφείο, για να παρακολουθώ τα ακίνητα που υπάρχουν προς αγορά, πώληση και ενοικίαση και επιλέγοντας από αναπτυσσόμενη λίστα μία από τις παραπάνω λέξεις να μου φέρνει μόνο τα ακίνητα που αφορούν πχ πώληση. Στην αρχή τα είχα όλα μαζί σε ένα φύλλο και βάζοντας στο κελί την ανάλογη λέξη (πχ πώληση) μου έφερνε μόνο τα ακίνητα προς πώληση και τα χαρακτηριστικά αυτών, όμως όσο προστίθενται ακίνητα αυτό κάνει δυσκολότερη τη δουλειά και επέλεξα να τα χωρίσω σε φύλλα. Όμως τώρα, δεν μπορώ να φτιάξω την σωστή σύνταξη της εντολής ούτως ώστε ανάλογα τι επιλέγω ΠΩΛΗΣΗ, ΑΓΟΡΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ να μου φέρνει μόνο τα ακίνητα που με αφορούν.. και εδώ έρχεται η δική σας πολύτιμη βοήθεια.. περιληπτικά τι χρειάζομαι.. όταν στο κελί D1 επιλέγω πχ ΠΩΛΗΣΗ να μου φέρνει τα ακίνητα μόνο προς πώληση και τα χαρακτηριστικά αυτών. το ίδιο όταν επιλέγω αντίστοιχα ΕΝΟΙΚΙΟ ή ΑΓΟΡΑ ΥΓ.: αν μπορέσει να γίνει ο τύπος στην στήλη C θεωρώ εύκολο να διορθώσω τις υπόλοιπες στήλες όποτε οποιος ασχοληθεί ας φτιάξει μόνο την στήλη c. αν έχει σημασία ο κωδικός της στήλης c είναι μοναδικός για κάθε ακίνητο και με διευκόλυνε αρχείο που βρήκα σε αυτό το site.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.... |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Αφού κάθε κατηγορία («ΠΩΛΗΣΗ», «ΕΝΟΙΚΙΟ» και «ΑΓΟΡΑ») ακινήτου είναι σε ξεχωριστό φύλλο, το θέμα είναι απλό. Αν θέλουμε πχ να δούμε την κατηγορία «ΠΩΛΗΣΗ» κάνουμε κλικ στην ετικέτα του αντίστοιχου φύλλου («ΠΩΛΗΣΗ»). Δε χρειάζονται τύποι και επιλογή στο D1. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 21-07-22 στις 13:56. Αιτία: ΕΝΙΚΟΙΟ -> ΕΝΟΙΚΙΟ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα... χαχαχαχα έχεις απόλυτο δίκαιο!! απλά είχα στο μυαλό μου την περίπτωση που τα είχα όλα μαζεμένα σε ένα φύλλο γι αυτό έσπαγα το κεφάλι μου πώς μπορώ να το κάνω ώστε να τα "μεταφέρει" στην κεντρική καρτέλα ανάλογα την κίνηση που θα έγραφα (ΠΩΛΗΣΗ κτλ) Σε ευχαριστώ! Μερικές φορές ακόμη και για το προφανές τελικά χρειάζεται κάποιος άλλος να σε καθοδηγήσει!! ![]() ![]() |
| |||
| |||
![]()
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια.
|
| |||
| |||
![]()
Φίλε μου έκανα μια προσπάθεια κοίτα αν είναι αυτό που θέλεις.Έβαλα και μια επιπλέον στήλη με την ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ αν δεν την χρειάζεσαι την διαγράφεις.
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δε χρειάζεται να αντιγράφουμε, το κατάλληλο φύλλο, στο φύλλο «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ» και συνεπώς δεν απαιτείται η χρήση τύπων. Αν όμως θέλουμε να γίνεται αντιγραφή, μπορούμε να το κάνουμε με απλούστερους και αποτελεσματικότερους τύπους. Στα συνημμένα μπορούμε να δούμε 2 λύσεις, μία με τη βοήθεια της IF() και μία με τη βοήθεια της INDIRECT(). |
| |||
| |||
![]()
Σας ευχαριστώ και τους δυο που ασχοληθήκατε!! αν και τελικά αυτό που ζητούσα λύθηκε με το πρώτο σχόλιο του Γιώργου (τόσο απλό) θα κρατήσω τα αρχεία σας να τα εκμεταλλευτώ σε κάποια άλλη περίπτωση!! και πάλι σας ευχαριστώ!!
|
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Επαναφέρω το θέμα και θα ήθελα την βοήθειά σας . Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και στα Φύλλα Α,Β,... μου βγάζει περισσότερες φορές την ίδια εγγραφή. Κανονικά θα έπρεπε να μου βγάζει μια εγγραφή ανά ημερομηνία εκτός αν στην ίδια ημερομηνία έχουμε κάτι διαφορετικό στις στήλες Β και D. του Φύλλου 1. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα Χρήστο, Αν έχω καταλάβει καλά το ζητούμενό σου, η INDEX() που χρειάζεσαι είναι πιο σύνθεση από αυτή που έχεις στο αρχείο σου. Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο να δεις αν είναι αυτό που ζητάς. Όταν αλλάζεις το γράμμα στα κίτρινα κελιά, αλλάζουν και οι γραμμές. Είχα ανεβάσει πρόσφατα εδώ κάτι αντίστοιχο.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Σε μια γρήγορη ματιά από κινητό, μάλλον είναι αυτό που ήθελα. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Καλή συνέχεια.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Index & Match | dealer_xm | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 05-02-23 18:30 |
[Συναρτήσεις] Index & Match | LEO | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 22-03-21 09:40 |
[Συναρτήσεις] index/match | geirge | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-11-20 11:25 |
[Συναρτήσεις] INDEX/MATCH | Ανδρέας Φερ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-10-20 20:30 |
[Συναρτήσεις] VLOOKUP-INDEX-MATCH ? | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-12 02:25 |
Η ώρα είναι 23:30.