Ανανέωση ιστοσελίδας

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-12-21, 21:46
Όνομα: Τάσος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Αρχείο xml

Κύριοι καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την βοήθειά με το αρχείο xml που σας επισυνάπτω. Θα σας πω όμως αρχικά ότι το αρχείο xml το ανεβάζω στο "πρότυπο" που έχω, με από την καρτέλα "δεδομένα" και την "Λήψη εξωτερικών δεδομένων". Την εισαγωγή την κάνω πάντα στο κελί a1. Τα δεδομένα του αρχείου xml (όσα απ' αυτά χρειάζομαι) τα συνδέω με τις αντίστοιχες συναρτήσεις στο φύλλο "ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ".
Το ζητούμενο είναι αν μπορούν τα δεδομένα στο φύλλο "ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ" να αρχίζουν πάντα από την γραμμή 5 και αν είναι δυνατόν ταξινομημένα ως προς την στήλη "Α/Α" με αύξουσα αρίθμηση.
Να σας αναφέρω επιπλέον ότι κατά την εισαγωγή του αρχείου xml μου βγάζει μήνυμα ότι κάποιες στήλες δεν χωρούν και δεν φορτόνονται, αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι 'ότι τα δεδομένα που λείπουν δεν μου είναι χρήσιμα και δεν έχω κάνει κάποια προσπάθεια επίλυσης αυτού, αν και δεν ξέρω αν υπάρχει λύση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx DEMO XML.xlsx (73,7 KB, 12 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-12-21, 16:11

Προεπιλογή

Κάποιες διευκρινήσεις στο αρχικό μου ερώτημα.
Τα δεδομένα που αναζητώ στο αρχείο xml δεν αρχίζουν πάντα από την δεύτερη γραμμή. Οι γραμμές μπορούν να είναι και περισσότερες από 50 και τα ζητούμενα μου να αρχίζουν π.χ. από την 15η γραμμή.
Στις συναρτήσεις μου ζητώ από το φύλλο XMLi π.χ τα δεδομένα της στήλης "neoxartoypob" που ξεκινούν από την γραμμή 8. Έτσι λοιπόν δεν θα ήθελα στο φύλλο "Υφιστάμενη" να έχω 8 κενές γραμμές.
Επειδή κάθε φορά για διαφορετικό πελάτη ανεβάζω και ένα διαφορετικό XML, ανάλογα των πληροφοριών που περιέχει, έχω παρατηρήσει ότι π.χ. η στήλη "neoxartoypob" σε ένα άλλο XML εμφανίζεται ως "neoxartoypob20", έτσι λοιπόν πηγαίνω και αλλάζω το όνομα αυτό στην συνάρτησή μου και έχω την σωστή πληροφορία. Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω από πριν και δεν νομίζω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί, εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-21, 09:05
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Δες κάποιες προτάσεις στο συνημμένο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx DEMO XML2.xlsx (89,8 KB, 6 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-21, 16:58

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου kapetang

Με βοήθησε πολύ η πρότασή σου, όμως έχω ένα ερώτημα όπου αναλυτικά φαίνεται μέσα στο αρχείο DEMO που επισυνάπτω και έχει να κάνει με έναν μόνο υπολογισμό από διπλές εγγραφές σε ποσοστό της έκτασης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx DEMO XML1.xlsx (69,8 KB, 2 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-12-21, 13:04

Προεπιλογή

Καλημέρα

Τάσο δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει.

Δες κάποιες σκέψεις στο συνημμένο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx DEMO XM_1.xlsx (94,4 KB, 8 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 13-12-21 στις 14:11.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-12-21, 17:27

Προεπιλογή

Γιώργο καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Ο τύπος στην στήλη "συντελεστής δέντρων" ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα. Η στήλη "Δέντρα/στρέμμα" με βοηθά στο γεγονός ότι με μορφοποίηση (χρώματος), γνωρίζω σε ποια γραμμή η πυκνότητα δέντρων είναι μικρότερη από 80.
Η σκέψη του συστήματος είναι η εξής: Τα νεαρά δένδρα συμμετέχουν αναλογικά στην έκταση, έτσι λοιπόν η αναλογούσα έκταση των νεαρών δένδρων πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5. Οπότε ο τύπος που έδωσες κάνει αυτόν ακριβώς τον υπολογισμό.
Αυτό που συμβαίνει στα αρχεία XML είναι ότι πολλές φορές έχουμε μία λίστα με 50 εγγραφές και τα διπλότυπα στην στήλη Β μπορεί να είναι αρκετά. Το σύνθετο φίλτρο με τις μοναδικές εγγραφές δίνει την απάντηση. Αν όμως για λόγους που θα πρέπει να έχω εικόνα σε κάθε τεμάχιο τι συμβαίνει και δεν θέλω την λύση του φίλτρου (πχ επειδή ένα τεμάχιο έχει αναλογία στην ιδιοκτησία), τότε υπάρχει άλλος τρόπος;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-12-21, 18:22

Προεπιλογή

Τάσο δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Επειδή ο αριθμός 80 δέντρα ανά στρέμμα φαίνεται μεγάλος δες μήπως η επιφάνεια δε μετριέται σε στρέμματα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-12-21, 18:47

Προεπιλογή

Γιώργο καλησπέρα

Από το XML η έκταση έρχεται σε εκτάρια (1 ha = 10 στρέμματα), οπότε όλοι οι υπολογισμοί γίνονται σε ha.

Έχοντα λοιπόν, από το σύστημα τις εγγραφές σε XML, και ένα Excel με τους δείκτες ανά Περιφέρεια (με 12 φύλλα, με 21 στήλες και 5500 γραμμές έκαστο φύλλο), έκανα αυτό το φύλλο εισαγωγής "ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ" αντλώντας με τις συναρτήσεις που είδες στο DEMO XML από όλα τα φύλλα δεδομένα και έλυσα σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.Βέβαια δεν έχω ξανα-δουλέψει με αρχεία XML, όμως μπόρεσα και άντλησα όλα αυτά που ζητούσα. Ίσως υπάρχουν άλλα προγράμματα για κάτι καλύτερο, όμως οι γνώσεις μου φτάνουν μέχρι εκεί. Ολόκληρο το αρχείο μου είναι αρκετά "βαρύ" και αργεί λίγο να φορτώσει (15-20 sec).

Πάντως σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την βοήθειά σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-12-21, 19:19

Προεπιλογή

Να είσαι καλά Τάσο και καλή συνέχεια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-12-21, 21:07

Προεπιλογή

Γιώργο καλησπέρα,

Επειδή όπως ανέφερα και προηγούμενα, το αρχείο είναι πολύ "βαρύ" και ο χρόνος που χρειάζεται να ανοίξει είναι πλέον περισσότερο από 40 sec. και αποφάσισα να φτιάξω ένα νέο αρχείο excel (πχ. demo xml), όπου υπάρχει μόνο το φύλλο XMLi, ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ και φύλλο2. Το XML αρχείο το ανεβάζω κάθε φορά στο φύλλο XMLi με αρχή το κελί A1. Σε ξεχωριστό αρχείο (πχ ΤΑ6.1.xlsx) υπάρχουν οι πίνακες των Περιφερειών. Στο αρχείο αυτό υπάρχουν 14 φύλλα με δεδομένα σε 21 στήλες και 5500 γραμμές. Στην 3η σειρά αυτού του αρχείου υπάρχουν επικεφαλίδες, που είναι οι ίδιες σε όλα τα φύλλα. Τα ονόματα των φύλλων είναι αυτά που υπάρχουν στο κελί L2 του αρχείου DEMO XML. Για να αντλήσω τα δεδομένα από το κλειστό αρχείο ΤΑ6.1.xlsx έχω γράψει την συνάρτηση, στο φύλλο ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ στο κελί Η5 έως Η100, Στο κελί Ι5 έως Ι100 έχω γράψει την ίδια συνάρτηση αλλά για την στήλη G:G και συνεχίζω αντίστοιχα με άλλες στήλες.

(=IFERROR( VLOOKUP($I5;CHOOSE({1;2};'G:\Το Drive μου\ΜΕΤΡΟ 6.1 ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ\[TA6.1.XLSΧ]ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'!$D$3:$D$5500;'G:\Το Drive μου\ΜΕΤΡΟ 6.1 ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ\[TA6.1.XLSΧ]ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'!$F$3:$F$5500);2;FALSE);" ")

Πλέον όλοι οι υπολογισμοί γίνονται στο φύλλο ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ και το αρχείο DEMO XML.xlsx έχει γίνει πολύ "ελαφρύ" - ανοίγει αμέσως.

Τα ερωτήματα μου πλέον έγιναν δύο (2).

1ον. Επιλέγοντας από την λίστα του κελιού L2 την περιφέρεια πως μπορεί να αλλάζει στην σύνδεση, το ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σε άλλο φύλλο πχ ΑΤΤΙΚΗΣ και να αντλούνται έτσι δεδομένα από το βιβλίο ΤΑ6.1 και το φύλλο ΑΤΤΙΚΗΣ; Αυτό που συγκρίνω είναι πάντα την στήλη D:D του αρχείου ΤΑ6.1 με το κελί Ι5 και αναζητώ το αποτέλεσμα στην στήλη 6 (F:F) ή 9(I:I) ή ότι άλλο θέλω

2ον. Πως μπορώ στο κελί W4, X4,Y4, Z4 του φύλλου ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ,να έρχονται τα δεδομένα από τα κελιά της των στηλών 14, 15, 16, 17 της 3ης γραμμής του αρχείου ΤΑ6.1 (από το επιλεγμένο φύλλο βέβαια);

Δεν ξέρω αν είναι άλλο θέμα και πρέπει να κάνω νέα ερώτηση με άλλο θέμα, αλλά το αφήνω στην ευχέρεια του διαχειριστή.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agrbita : 17-12-21 στις 22:31.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προβλημα στο αρχειο μου balokalex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-02-17 00:26
[Excel07] Βοήθεια για ένα αρχείο gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 16-06-14 13:51
[ Ερωτήματα ] Αναζήτηση σε αρχείο mdb zaf_4 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-09-13 13:24

Η ώρα είναι 08:21.