Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αντιγραφή φιλτραρισμένων δεδομένων φύλλου εργασίας
Καλησπέρα σε όλο το forum. Και μια που είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum μέσα στο 2021, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και όσο το δυνατόν πιο γρήγορο ξεμπέρδεμα με το θέμα "κορωνοϊός"!!! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με ένα αρχείο Excel που έφτιαξα για την δουλειά μου, του οποίου παράδειγμα επισυνάπτω. Στο συγκεκριμένο αρχείο υπάρχουν δυο φύλλα. Στο φύλλο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ υπάρχει κουμπί ("Φιλτράρισμα αναθέσεων") με το οποίο μπορούμε να δούμε τις αναθέσεις του κάθε συγκεκριμένου συναδέλφου, ο οποίος έχει ήδη επιλεγεί από πάνω. Εκείνο που θα ήθελα, και θα εξυπηρετούσε πολύ, είναι, αφού γίνει το φιλτράρισμα με το πάτημα του κουμπιού, τα φιλτραρισμένα δεδομένα να αντιγράφονται σε νέο φύλλο εργασίας, π.χ. ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, το οποίο θα γίνεται ενεργό, ενώ τα δεδομένα στο φύλλο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ θα παραμένουν αναλλοίωτα. Οι γνώσεις μου σε VBA βρίσκονται σε νηπιακό επίπεδο, γι' αυτό κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί δεόντως. Να είστε καλά κι ευχαριστώ για όλη την βοήθεια που ήδη μου έχετε προσφέρει. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Κώστα, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο να δεις αν σε καλύπτει. Έχω κρύψει τις γραμμές 2:7, οι οποίες απλά βοηθάνε στο προηγμένο φίλτρο.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
Χρήστο καλησπέρα. Σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου και την λύση που μου έδωσες. Με τις πρώτες δοκιμές όλα φαίνονται να λειτουργούν όπως ακριβώς τα θέλουμε. Να είσαι καλά. |
| |||
| |||
Χρήστο καλημέρα και Χριστός ανέστη. Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό για να σε ρωτήσω σχετικά με το αρχείο για τις αναθέσεις, με το οποίο ήδη με βοήθησες. Επειδή χρειάστηκε να αλλάξω την μορφή των στηλών, έχω ένα θέμα με το φιλτράρισμα των δεδομένων. Τώρα πλέον τα ονόματα των καθηγητών δεν βρίσκονται σε χωριστές στήλες αλλά μπήκαν (αναγκαστικά) σε μια στήλη. Πλέον υπάρχουν γραμμές που έχουν την μορφή π.χ. "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 1,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ4,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ7". Αν θέλω τις αναθέσεις του καθηγητή 4, θα μου επιστρέψει με το φιλτράρισμα μόνο τις γραμμές που θα τον συναντήσει πρώτο. Αν δεν είναι στην αρχή το όνομά του - όπως στο παράδειγμα παραπάνω - δεν μου επιστρέφει την γραμμή εκείνη. Μπορεί να τροποποιηθεί ο κώδικας στο αρχείο σου ώστε να καλύπτει και αυτή την περίπτωση; Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων, ασχέτως αποτελέσματος. Η βοήθειά σου ήταν ήδη πολύτιμη και μου έδωσε το έναυσμα να ψάξω και να ασχοληθώ με διαδικασίες που δεν γνώριζα (και τις μαθαίνω ακόμα). Καλή συνέχεια. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Κώστα και Αληθώς ο Κύριος, Αν μπορείς, ανέβασε ένα δείγμα του αρχείου με τις τελικές στήλες έτσι ώστε να δω τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.
| |||
| |||
Καλημέρα Χρήστο, ανεβάζω το αρχείο όπως μου ζήτησες. Το πρόβλημα είναι στις γραμμές όπου υπάρχουν πάνω από ένας διδάσκοντες για κάποιο μάθημα και το όνομα του καθηγητή - για τον οποίο πρέπει να γίνει το φιλτράρισμα - δεν βρίσκεται πρώτο. Αυτές οι γραμμές δεν εμφανίζονται στο φύλλο ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Στο δείγμα που σου ανεβάζω αυτό γίνεται με τους καθηγητές 16, 17, 19, 22, 23 και 24. Αν όμως το όνομα του καθηγητή είναι γραμμένο πρώτο ή υπάρχει μόνο ένας διδάσκοντας για κάποιο μάθημα, εμφανίζεται κανονικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθείς πολύ. Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Κώστα, Δε νομίζω ότι θα χρειαστεί μεγάλη ταλαιπωρία τελικά, παρά μόνο μια μικρή αλλαγή στη συνάρτηση για το φίλτρο. Επανεμφάνισε τις γραμμές 2-5 και στο Η3 απλά διόρθωσε τον τύπο: ="*"&$D$1&"*". Μετά αν θες μπορείς να τις κρύψεις πάλι. Έτσι όταν ο καθηγητής περιέχεται μέσα σε μια ακολουθία χαρακτήρων, το φίλτρο θα στον φέρει είτε είναι στην αρχή, στο τέλος ή ενδιάμεσα.
| |||
| |||
Χρήστο σ' ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Δεν πήγε καθόλου το μυαλό μου στο φίλτρο. Ψαχνόμουν για αλλαγή του κώδικα VBA. Να είσαι καλά, είμαι υπόχρεος. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Εκτύπωση] Εκτύπωση φιλτραρισμένων δεδομένων | caudillo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-12-20 21:19 |
[Μορφοποίηση] Ονοματοδοσία φύλλου εργασίας | caudillo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-11-19 11:45 |
[Γενικά] Τρόπος αποθήκευσης φύλλου εργασίας | caudillo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 30-05-19 00:36 |
Σύνδεση και μεταφορά δεδομένων απο πολλά βιβλία εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. | panos1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 17-07-13 12:18 |
[VBA] Δημιουργία Φύλλου Εργασίας με κώδικα | othonas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-05-13 08:14 |
Η ώρα είναι 08:17.