Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σας! Σε ένα φύλλο στην περιοχή Β12:Ι12 έχω συγχώνευση κελιών, αναδίπλωση κειμένου και κείμενο μαζί με συναρτήσεις, οι οποίες δίνουν ονόματα, επώνυμα και κάποια άλλα στοιχεία. Το πλάτος πρέπει να είναι με πλήρη στοίχιση, αλλά και κάποιοι χαρακτήρες (οι οποίοι δεν αλλάζουν πότε και είναι κενά και κείμενο) πρέπει να είναι σταθεροί. Μπορεί να γίνει αυτό; Σας ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stam75 : 16-12-20 στις 21:29. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Σταμάτη, Αν έχω καταλάβει σωστά, χρειάζεσαι τους πρώτους 20 χαρακτήρες να παραμένουν πάντα μαζί και πάντα στην πρώτη γραμμή του κελιού. Δοκίμασε μετά τις συναρτήσεις που αποδίδουν αυτούς τους 20 χαρακτήρες να προσθέσεις: &CHAR(13)& Μετά το δεύτερο & προσθέτεις το υπόλοιπο κείμενο, αν υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, απλά μη το βάλεις. Τέλος, βάζοντας Αναδίπλωση κειμένου στο κελί και θέτοντας το πλάτος της στήλης στο σωστό νούμερο, οι πρώτοι 20 χαρακτήτες θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, μάλλον αυτό που μου πρότεινες πιθανόν να μην κάνει την δουλειά που θέλω, εκτός κι αν δεν κατάλαβα που πρέπει να το τοποθετήσω. Έχω ετοιμάσει και επισυνάψει ένα δείγμα με 2 3 τυχαία ονόματα ώστε να γίνει κατανοητό τι χρειάζομαι. Επίσης έχω χρησιμοποιήσει και ένα αρχείο από το forum που δίνει την γενική των ονομάτων (εάν πρέπει να το αναφέρω, σε περίπτωση που βοηθά δηλαδή). |
| ||||
| ||||
![]()
Σταμάτη, Πιστεύω ότι η πρότασή μου μπορεί να σε διευκολύνει, απλά έκανα ένα μικρό λάθος... Δεν είναι CHAR(13) αλλά CHAR(10), δηλαδή ο χαρακτήρας αλλαγής γραμμής μέσα σ' ένα κελί (ALT+Enter). Στον τύπο που έχεις στο Β12 (παραθέτω ένα κομμάτι του), πρόσθεσε τα κόκκινα γράμματα: =" 1. Σας υποβάλλουμε συνημμένα "&INDEX(ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!$S$3:$S$102;MATCH($O$2; ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!$L$3:$L$102;0);0)&" του "&CHAR(10)&INDEX(ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!$F... Σ' αυτό ακριβώς το σημείο θα αλλάζει πάντα γραμμή το κείμενο. Ένας άλλος απλός τρόπος είναι οι αριθμήσεις να έχουν τα δικά τους συγχωνευμένα κελιά, έτσι ώστε τα κείμενα Σημείωμα Απόδοσης, Σας υποβάλλουμε... και Το παρόν... θα είναι στοιχισμένα πάντα το ένα κάτω από το άλλο.
| |||
| |||
![]()
Καλημερα Χρήστο, δοκίμασα και πάλι την συμβουλή σου, δυστυχώς αυτό που θέλω να πετύχω δεν το κατάφερα για λόγω της συναρτησης που εχω, το αποτέλεσμα συνεχώς μεταβάλλει το πλάτος στην πρώτη σειρά και τα διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις μεταβαλλονται και αυτά. Ακομη και και να εχω σταθερά σε ξεχωριστό κελί τον αριθμό 1., θα πρέπει να χωρίσω σε 2 κελιά, συγχωνευμενα ξεχωριστα, το αποτέλεσμα που θέλω να εχω στην περιοχή Β12:Ι12 ομως δεν θα αποδίδεται σωστα.. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Σταμάτη, Έχω εφαρμόσει στο συνημμένο αρχείο τη δεύτερη ιδέα με τη συγχώνεση των κελιών. Πιστεύω ότι ταιριάζει στο παράδειγμα κειμένου που έχεις βάλει μέσα. Αυτό θα σε βόλευε;
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα! Σταμάτη, οι αποστάσεις και οι στοιχίσεις που θέλεις να εφαρμόσεις βασίζονται στην γραμματοσειρά του φύλλου εργασίας, στην περίπτωση σου "Calibri". Αν ο εκτυπωτής δεν μπορεί να εκτυπώσει τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά και την αντικαταστήσει με μια Arial για παράδειγμα, οι στοιχίσεις που με κάθε κόπο έφτιαξες δεν θα παραμείνουν ως είχαν και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο. Αν πρέπει να "παίξεις" με κενά κλπ., θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια γραμματοσειρά με χαρακτήρες σταθερού πλάτους η οποία θα υποστηρίζεται από όλους τους εκτυπωτές όπως η Courier New ή η Consolas και άλλες. Επίσης η συγχώνευση κελιών δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Η διάταξη σου θα είναι πιο ελαστική χωρίς τα συγχωνευμένα κελιά. Δες λίγο το παράδειγμα.στο συνημμένο. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Γεια σας! Καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Συγχωρέστε με που καθυστέρησα να απαντήσω τόσες ημέρες.Έπεσαν αρκετά τελευταίες ημέρες του χρόνου και μετά ήρθαν και οι γιορτές.. Αντιμετωπίζω δυσκολίες ως προς τις προσεγγίσεις σας, τις δοκίμασα όλες αλλά δυστυχώς δεν έχω το αποτέλεσμα που χρειάζομαι. Θα προσπαθήσω να αλλάξω κάποια πράγματα στο φύλλο και ίσως μετά κάτι βγει. Σας ευχαριστώ πολύ! |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Χρήστο μια ερώτηση πάνω σε αυτό Είναι δυνατό μετά το CHAR(10) να έχουμε διαφορετική μορφοποίηση δηλ. μέγεθος και χρώμα γραμματοσειράς? |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά με υγεία Χρήστο, Απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει συνάρτηση που να επιστρέφει ως αποτέλεσμα μορφοποιήσεις σε περιεχόμενα κελιού. Κι επειδή στο παράδειγμά μας το περιεχόμενο κελιού προέρχεται από συνάρτηση, ολόκληρο το κελί θα έχει μία μόνο συγκεκριμένη μορφοποίηση (π.χ. ίδιο χρώμα, ίδιο μέγεθος γραμματοσειράς κ.τ.λ.). Μπορείς να μορφοποιείς χειροκίνητα συγκεκριμένα κομμάτια κειμένου σ' ένα κελί μόνον όταν είναι αποκλειστικά κείμενο και όχι αποτέλεσμα τύπων, όπως γίνεται με τη συνάρτηση που αναφέρεις.
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Εισαγωγή και στοίχιση φωτογραφίας | jockey17 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-18 23:55 |
Η ώρα είναι 00:41.