Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το φορουμ.. με έχει βοηθήσει άπειρες φορές όπως ήρθε η ώρα να μου δώσετε κι εμένα τα φώτα σας μιας και δεν βρίσκω κάτι αντίστοιχο.. για στρογγυλοποίηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω στο ακέραιο τα έχω καταφέρει με τις συναρτήσεις if και round πχ IF(G10<=0,49;ROUND(G10;0,5);IF(G10>=0,51;ROUND(G10 ;0,5))) όταν όμως τιμή είναι 19,50 και θέλω να μείνει 19,50 τι ακριβώς πρέπει να γράψω στον τύπο; όπου g10 η τιμή που θέλω να στρογγυλοποιήσω. ευχαριστώ εκ των προτέρων και .. keep up the excelent work!! |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Λένα και καλωσόρισες στο Φόρουμ! Αν κατάλαβα καλά: Αν το δεκαδικό τμήμα του κελιού είναι μικρότερο του 0,50 τότε στρογγυλοποιείται προς τα κάτω στο ακέραιο. Αν το δεκαδικό τμήμα του κελιού είναι μεγαλύτερο του 0,50 τότε στρογγυλοποιείται προς τα πάνω στο ακέραιο. Αν το δεκαδικό τμήμα του κελιού ισούται με 0,50 απλά παραμένει ως έχει. Μ' αυτά τα δεδομένα θα έλεγα: =IF(G10-INT(G10)=0,5;G10;MROUND(G10;1)) Καλή συνέχεια! Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 11-02-20 στις 20:00. |
| |||
| |||
![]()
καλημέρα! τέλεια! αυτό ακριβώς ήθελα! Ευχαριστώ πολύ!! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα..και πάλι.. Και συνεχίζω το ερώτημά μου κάνοντάς το λίιιιιγο πιο περίπλοκο τωρα.. Έχω προϊόντα ή και πελάτες με διαφορετικές εκπτώσεις. Έχω ένα αρχείο excel και πριν την τιμολόγηση δουλεύω πάνω του. Στην περίπτωση τώρα που έχω διαφορετικά προϊόντα, πχ ΠΡΟΙΟΝ 1, ΠΡΟΙΟΝ 2 πως μπορώ να βγαίνει αυτομάτως με στρογγυλοποίηση η καθαρή αξία για να αποφύγω τα «σγουρά» νούμερα? Χρησιμοποιώ την συνάρτηση if =IF(B4="ΠΡΟΙΟΝ 1";((τελική τιμή * ποσοστό έκπτωσης )) για να βγει η καθαρή αξία, όμως θα ήθελα να προσαρμόσω την καθαρή αξία έτσι ώστε να βγαίνει είτε xx,00 είτε xx,50. Πειραματίστηκα με κολλήσω και αυτή τη συνάρτηση =IF(G10-INT(G10)=0,5;G10;MROUND(G10;1)) όμως μάταια.. Πώς μπορώ να «παντρέψω» αυτές τις δύο συναρτήσεις? και πάλι ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Αν μπορείς επισύναψε ένα αρχείο με παραδειγματικά δεδομένα για να δούμε το πρόβλημα καλύτερα. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα!! ευχαριστώ που ασχολείσαι!! θα μου λύσεις τα χέρια αν έχω ένα τέτοιο πρότυπο.. έτοιμο το αρχείο που ζήτησες. ελπίζω να είμαι διευκρινιστική. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη δεκάδα | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-12-16 10:56 |
[ Εκθέσεις ] Σταθερό ύψος & ανάπτυξη | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-01-15 21:17 |
[ Εκθέσεις ] εκτύπωση υποσέλιδου έκθεσης σε σταθερό σημείο | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 22-09-14 17:28 |
[Συναρτήσεις] Στρογγυλοποίηση αριθμών με προϋποθέσεις | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-05-11 11:51 |
[Γενικά] Εμφανιση αριθμων | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 24-03-11 20:20 |
Η ώρα είναι 04:13.