Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Μορφοποίηση] Ονοματοδοσία φύλλου εργασίας

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-11-19, 19:04
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Ονοματοδοσία φύλλου εργασίας

Καλησπέρα σε όλο το forum,
θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο δεν γνωρίζω αν μπορεί να εφαρμοστεί, και γι' αυτό απευθύνομαι σε εσάς.
Έχω ένα φύλλο εργασίας όπου υπάρχει ένα συγχωνευμένο κελί το οποίο παίρνει τιμές από drop down menu που έβαλα εκεί με επικύρωση δεδομένων. Θέλω το φύλλο εργασίας να έχει το ίδιο όνομα με την τιμή αυτού του κελιού. Αναρωτιόμουν αν, δίνοντας τιμή στο συγχωνευμένο κελί, υπάρχει τρόπος να ονομάζεται αυτόματα και το φύλλο εργασίας με την τιμή του κελιού αυτού.
Και κάτι τελευταίο...
Μπορώ, αφού περάσω κάποια δεδομένα στο φύλλο εργασίας να το αντιγράψω π.χ. 6 φορές χωρίς να κάνω 6 φορές την διαδικασία δεξί κλικ - μετακίνηση ή αντιγραφή - κ.λ.π.;
Κάθε βοήθεια θα με γλίτωνε από πολύ χρόνο.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-11-19, 09:46

Προεπιλογή

Την καλημέρα μου σε όλους.
Παιδιά, κάποια απάντηση σχετικά με το ερώτημά μου (έστω και αρνητική, να ξέρω ότι δεν γίνεται αυτό που ζητάω);
Να είστε καλά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-11-19, 14:04
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Γεια χαρά σε όλους!

Κώστα μπορείς να επιλέξεις ένα ή περισσότερα φύλλα όπως θα έκανες στην εξερεύνηση αρχείων των Windows ( χρησιμοποιώντας Shift ή CTRL) να τα τραβήξεις δεξιά ή αριστερά είτε για να τα μετακινήσεις είτε για να τα αντιγράψεις κρατώντας πατημένο το CTRL.

Δες όμως ένα παράδειγμα στο συνειμμένο και πες μας πως να σε βοηθήσουμε παραπέρα.

Καλή συνέχεια!

Με εκτίμηση

Τάσος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm WorksheetManager.xlsm (34,7 KB, 20 εμφανίσεις)
Παλιά 29-11-19, 09:36

Προεπιλογή

Τάσο την καλημέρα μου και σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου και τον χρόνο που διέθεσες.
Η λύση που προτείνεις με την επιλογή φύλλων και το τράβηγμά τους για αντιγραφή είναι πολύ βολική. Όσον αφορά το συνημμένο αρχείο σου, θέλω λίγο χρόνο να το μελετήσω για να καταλάβω πώς λειτουργούν οι συναρτήσεις που έχεις βάλει.
Σου ανεβάζω ένα αρχείο όπως αυτό που πρέπει να δουλέψω για να δεις τι ακριβώς θέλω. Το φύλλο ΠΛΗΡΟΦ. έχει κάποια στοιχεία που χρησιμοποιούνται στο φύλλο ΜΑΘΗΜΑ. Τώρα, στο φύλλο ΜΑΘΗΜΑ, αφού επιλέξω τιμές στα κελιά D14, D15, D16, D17, D18 θέλω η τιμή του D16 να γίνεται και όνομα του φύλλου εργασίας (με συνάρτηση; με κώδικα; δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; όλα αυτά απορίες μου).
Και μια που σε βρήκα φιλότιμο και βολικό, να ρωτήσω και το εξής: αφού ετοιμάσω όλα τα αρχεία, αυτά θα ενημερωθούν από όλους τους συναδέλφους ανάλογα με το μάθημά τους τρεις φορές τον χρόνο (σε κάθε τετράμηνο και στα γραπτά). Αντίστοιχα εγώ πρέπει στο πρώτο τετράμηνο να έχω κλειδωμένη την περιοχή G22-K46, στο δεύτερο τετράμηνο τις περιοχές F22-G46 και I22-K46 και στα γραπτά τις περιοχές F22-I46 και K22-K46.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτή η δουλειά πιο αυτόματα για κέρδος χρόνου κι όχι για κάθε φύλλο να επιλέγω τις περιοχές, να πηγαίνω στην καρτέλα Αναθεώρηση - Προστασία φύλλου κ.λ.π. Για περίπου 290 φύλλα εργασίας που είναι σύνολο καταλαβαίνεις τον χρόνο που τρως για να το καταφέρεις.
Συγγνώμη αν σε κούρασα. Αν όμως καταφέρεις να πετύχουμε κάτι από όλα όσα ζητάω, να ξέρεις θα είσαι ο νέος μου υπερήρωας!!!
Ευχαριστώ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ.xlsx (25,0 KB, 19 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-19, 11:45
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Αγαπητέ Κώστα καλημέρα!

Αυτό που θέλεις να φτιάξεις δεν είναι υπολογιστικό φύλλο αλλά Βάση δεδομένων.

Συνεπώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σωστό εργαλείο για το έργο αυτό που είναι η Access.

Ακόμα και αν δεν έχεις γνώσεις προγραμματισμού, με την Access θα μπορέσεις να κάνεις του αυτοματισμούς αλλά κυρίως θα σου δοθεί η δυνατότητα να δημοσιοποιήσεις τα δεδομένα σου όπως ακριβώς θελήσεις.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η ύπαρξη μαθητολογίου ώστε να γίνεται επιλογή του μαθητή και όχι πληκτρολόγηση καθώς και για αποφυγή λαθών, ευκολία στην αναζήτηση και γενικότερα περαιτέρω χρήση των δεδομένων αυτών .

Αν βάλεις την ερώτηση σου στην ενότητα της Access θα βοηθηθείς και από εμάς αλλά πολύ περισσότερο από ήδη έμπειρους συναδέλφους σου .

Με εκτίμηση

Τάσος
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Τρόπος αποθήκευσης φύλλου εργασίας caudillo Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 30-05-19 00:36
[VBA] Αποθήκευση Φύλλου εργασίας με επιλογή θέσης agrbita Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 18 10-10-18 21:07
[Excel07] ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ CVS ΜΕ BUTTON smasak Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 01-12-15 13:13
[VBA] Δημιουργία Φύλλου Εργασίας με κώδικα othonas Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 17-05-13 08:14

Η ώρα είναι 19:55.