Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Την καλησπέρα μου σε όλους, προσπαθώ να φτιάξω ένα αρχείο Excel για την δουλειά, αλλά δεν γνωρίζω πως να εφαρμόσω συνάρτηση. Συγκεκριμένα έχω δυο φύλλα στο βιβλίο εργασίας. Στο πρώτο φύλλο έχω τα στοιχεία, ας πούμε π.χ. ΑΦΜ, ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ. Στο δεύτερο φύλλο θέλω με την συνάρτηση FILTER (για την οποία έμαθα τυχαία ψάχνοντας στο internet), να εμφανίζονται τα ίδια πεδία φιλτραρισμένα ως προς την περιοχή. Επειδή όπως είπα δεν γνωρίζω από συναρτήσεις, θα εκτιμούσα πολύ κάποιο παράδειγμα όπου εγώ θα αντικαταστήσω τα ονόματα των πεδίων απλά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και πάλι, για να βοηθήσω να γίνει πιο κατανοητό αυτό που θέλω, επισυνάπτω ένα excel όπως αυτό που θέλω να ετοιμάσω. Εκείνο που ζητάω είναι, διαλέγοντας τμήμα στο Φύλλο2, να εμφανίζονται από κάτω εκείνες οι εγγραφές του Φύλλου1 που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο τμήμα. Ελπίζω στη βοήθειά σας. Θα με γλυτώσει από πολύ χρόνο. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλο το forum, συνεχίζοντας το ψάξιμο στο internet, μήπως καταφέρω να φτιάξω το excel μου όπως το θέλω, βρήκα τον παρακάτω κώδικα: Παράθεση:
Εδώ έρχεται η δική σας βοήθεια, εφόσον θέλει κάποιος να ασχοληθεί. Το ίδιο ισχύει για ένα έτοιμο αρχείο Excel που βρήκα πάλι στο internet. Έχει ένα κουμπί αναζήτησης, αλλά πάλι χρειάζεται προσαρμογή στο δικό μου αρχείο ο κώδικάς του. Άρα ξαναγυρνάω στη δίκη σας βοήθεια. Ευχαριστώ, θα περιμένω νέα σας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη caudillo : 16-11-19 στις 18:36. |
|
![]()
Καλημέρα Κώστα, ξεχνάω τον κώδικα που μας δείχνεις και πάμε στην πρώτη ερώτηση που αφορά τις συναρτήσεις... Η συνάρτηση =Filter(), ισχύει για Excel 365. Αν έχεις τέτοια έκδοση (παρακαλώ ενημέρωσε το profile σου για να μπορούμε να απαντάμε με τα σωστά εργαλεία) τότε: Κώδικας: =FILTER(Φύλλο1!A3:D15;Φύλλο1!C3:C15=Φύλλο2!E8,"") με κριτήριο που βρίσκεται στο κελί Ε8 (drop down) του 2ου φύλλου. *Μπορείς επιπλέον, να βάλεις την =Filter(), ένθετη σε μια =Sort(), για να πάρεις τα αποτελέσματα ταξινομημένα (προαιρετικό). Για τις άλλες εκδόσεις του Excel, που δεν υποστηρίζουν την =Filter(): Κώδικας: =INDEX(Φύλλο1!$B$3:$B$15;SMALL(IF(Φύλλο1!$D$3:$D$15=Φύλλο2!$E$8; ROW(Φύλλο1!$B$3:$B$15)-ROW(Φύλλο1!$B$3)+1);ROWS(Φύλλο1!$B$3:$B3))) Σημείωση: Τα πιο πάνω, είναι λύσεις σωστές μεν αλλά κατά την γνώμη μου...«άχρηστες»... Αν βάλεις τα δεδομένα σου σε πίνακα, τότε ένα απλό φίλτρο ως προς «Τμήμα» είναι αρκετό, χωρίς να χρειάζεσαι τίποτε άλλο... Τέλος... λύσεις, μπορούν να δοθούν και με: 1. Pivot Table 2. Σύνθετο φίλτρο (στο ίδιο φύλλο με τα δεδομένα) 3. Με κώδικα VBA... |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Σπύρο και σ' ευχαριστώ για τον χρόνο, τον κόπο και την διάθεσή σου να ασχοληθείς με το θέμα μου. Η έκδοση του Office που χρησιμοποιώ είναι το 2016, οπότε δοκίμασα την δεύτερη συνάρτηση που προτείνεις και δουλεύει εν μέρει. Δηλαδή μου βγάζει μόνο το πρώτο επίθετο από τους μαθητές του τμήματος που διαλέγω, ενώ εγώ θέλω όλους τους μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος και όλα τα στοιχεία τους (αριθμό μητρώου, επίθετο, όνομα). Αν δεν σου κάνει κόπο θα ήθελα να με καθοδηγήσεις ως προς το αν έκανα κάτι λάθος ή θέλει κάποιο διόρθωμα η συνάρτηση. Και πάλι σ' ευχαριστώ. |
|
![]() Λογικό είναι να δίνει αυτό το αποτέλεσμα, αφού η περιοχή που ελέγχει η συνάρτηση, είναι η: «Φύλλο1!$B$3:$B$15» Η συνάρτηση, είναι «μπούσουλας» για να φέρουμε «κάτι» στο δεύτερο φύλλο. Τώρα, τι θα έκανα εγώ: Σίγουρα έναν πίνακα με φίλτρο, χωρίς καμία συνάρτηση... Αλλά, αν θέλεις οπωσδήποτε λύση με τύπο, γράψε την ίδια συνάρτηση, με περιοχή την στήλη Α (μητρώο, μιας και είναι και μοναδικός αριθμός) και μετά, δίπλα στο κάθε μητρώο, φέρε με συνδυασμό =Index() & =Match() ό, τι άλλο θέλεις... |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο σ' ευχαριστώ για όλα. Θα το δουλέψω να δω τι θα καταφέρω. Καλή συνέχεια. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] καταμετρηση δεδομενων μετα απο φιλτραρισμα | GreekPowers | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-10-15 23:04 |
[Συναρτήσεις] Πολλαπλό φιλτράρισμα και διαγραφή δεδομένων | pm4698 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 28-02-14 14:30 |
[ Ερωτήματα ] Επιστροφή κενών πεδιών | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-03-13 02:53 |
[ Φόρμες ] ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΡΣΟΡΑ ΣΕ ΠΕΔΙΟ | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-11-11 17:55 |
Η ώρα είναι 06:02.