Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
vlookup
Καλησπέρα,θέλω να δουλέψω με την vlookup και από ότι κατάλαβα δεν δουλεύει γιατί το κελί από όπου θέλω να δει τον αριθμό τον βλέπει σαν κείμενο όταν προσπαθώ να το κάνω αριθμό μέσα από την μορφοποίηση δεν γίνετε (δεν βάζει δεκαδικά ούτε διαχωριστικό χιλιάδων) ,ενώ αν μπω μέσα στο κελί και πατήσω το F2 μπορεί να το κάνει αριθμό και να δουλέψει η vlookup,το πρόβλημα είναι ότι έχω κάπου 10,000 κελιά και είναι δύσκολο να το κάνω ένα ένα.Ξέρετε αν υπάρχει κάποια συνάρτηση ή αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο ?αυτό που θέλω να κάνω έχω σε ένα πίνακα (α) ένα κωδικό που αντιστοιχεί σε μία τιμή αυτός ο πίνακας είναι οι τελευταίες τιμές από τον προμηθευτή μου και έχω και ένα άλλο πίνακα (β) με τις τιμές και τους κωδικούς που έχω στο eshop μου και θέλω οι τιμές του πίνακα α να αντιστοιχίσουν με του κωδικούς στον πίνακα β Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas17 : 22-10-19 στις 15:35. |
|
Καλησπέρα Κατ' αρχάς ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...arithmois.html για να δεις διάφορα πράγματα, σχετικά με την αλλαγή κειμένου σε αριθμό... Φαντάζομαι, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να δουλέψεις με =VlookUp() οπότε μπορείς να δοκιμάσεις και =Index() & = Match() Τώρα: Επειδή δεν γνωρίζουμε τους πίνακές σου, αν είναι δηλαδή πανομοιότυποι (οπότε με μια ισότητα είσαι Οκ) ή διαφέρουν ως προς την σειρά των προϊόντων ή ακόμα μπορεί να μην είναι όλα του α' στο eshop... ανέβασε κι ένα δείγμα να το δούμε... |
| |||
| |||
Καλημέρα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά στο office 2013 έχει την number value και έτσι έκανα εύκολα τα κελιά αριθμούς και τώρα δουλεύει η vlookup πάντως οι άλλες μου φάνηκαν λίγο δύσκολες.:icon_ n1: |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] VLOOKUP | julie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-08-19 20:25 |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση IF, VLOOKUP και NOW | argisl | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 27-10-16 10:35 |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση VLOOKUP | vagelis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-12-14 18:22 |
[Συναρτήσεις] VLOOKUP σε ΑΦΜ | Βασίλης Καραχάλιος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-09-14 19:32 |
[Συναρτήσεις] Vlookup Βοήθεια | anastasiosz | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-03-11 19:46 |
Η ώρα είναι 07:59.