Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Σύγκριση 2 πινάκων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-09-19, 20:59
Όνομα: ΘάνοςΦ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Σύγκριση 2 πινάκων

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη και τους συντονιστές.

Έχω ανατρέξει αρκετές φορές στο παρελθόν σε θέματα του forum και έχω βρεί αρκετές φορές τη λύση στο πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε.Συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια και για τον χρόνο που αφιερώνετε όλοι σας...

Δυστυχώς οι γνώσεις μου στο excel είναι επιεικώς μέτριες και θα παρακαλούσα εάν μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό που χρειάζομαι.

Έχω 2 αρχεία excel τα οποία παράγονται από 2 διαφορετικά συστήματα και που θεωρητικά περιέχουν τις ίδιες εγγραφές και τιμές. Πρόκειται για αρχείο αποθήκης και έχω κωδικό είδους,περιγραφή,τιμή και ενεργό/ανενεργό.

Δυστυχώς αυτό βέβαια δεν συμβαίνει.
Υπάρχει τρόπος να συγκρίνω τα 2 αρχεία (μπορώ να το κάνω και 2 φύλλα εάν βολεύει)?
Ώς βασικό κλειδί θεωρώ την στήλη με τον κωδικό.

Θα με βοηθούσε πολύ να έβλεπα με κάποιον ευκρινή τρόπο τις διαφορές που υπάρχουν στα δύο αρχεία στην εγγραφή που αφορά τον ίδιο κωδικό.
Υπάρχει βέβαια περίπτωση στο ένα αρχείο να υπάρχει κάποιος κωδικός και στο άλλο όχι.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-19, 16:30
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Θάνο,

Δες αν σε βολεύει η μορφή του αρχείου που προτείνω.

Η επικόλληση τιμών από τα αρχεία θα γίνεται στις στήλες A:D των φύλλων Αρχείο_1 και Αρχείο_2 και στις στήλες E:G θα εμφανίζονται τα αποτέλεσμα της σύγκρισης. Χρησιμοποιώ τη μορφή πινάκων έτσι ώστε όταν προσθέτεις νέες γραμμές στο τέλος τους να γίνεται αυτόματα η αντιγραφή των μορφοποιήσεων και των συναρτήσεων.

Θεωρώ ότι κάθε κωδικός υπάρχει μονάχα μία φορά σε κάθε αρχείο αλλιώς η VLOOKUP() θα φέρει το πρώτο αποτέλεσμα που θα βρει.

Στις στήλες E:G θα βλέπεις τριών ειδών αποτελέσματα:

1. - Χ -: Σημαίνει ότι το είδος δεν υπάρχει στο άλλο αρχείο.
2. κενό κελί: Σημαίνει ότι οι τιμές μεταξύ των αρχείων στο συγκεκριμένο είδος είναι ίδιες.
3. Οποιαδήποτε άλλη τιμή: Η τιμή μεταξύ των αρχείων διαφέρει και φέρνει την τιμή από το άλλο αρχείο.

Τέλος, με το φίλτρο στις τρεις τελευταίες στήλες των πινάκων μπορείς εύκολα να βρεις ποια είδη διαφέρουν και ποιες είναι οι διαφορές τους.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Σύγκριση αρχείων.xlsx (20,3 KB, 38 εμφανίσεις)
Παλιά 25-09-19, 17:12
Όνομα: ΘάνοςΦ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Προεπιλογή

Καλησπέρα Χρήστο.
Αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω που δαπάνησες χρόνο για να με βοηθήσεις (ανεξαρτήτως αποτελέσματος).
Στην ουσία τώρα:
Με μια πρώτη ματιά είναι αυτό ακριβώς που μου χρειάζεται.
Θα βάλω μέσα πραγματικά δεδομένα και αφού δω αποτελέσματα θα σε ενημερώσω ξανά.
Θα μου "γλυτώσεις" πάρα πολύ χρόνο.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Σχεδίαση πινάκων και σχέσεις πινάκων για Εργαζόμενους it0466 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 25-08-19 11:59
Σύγκριση περιοχών kapetang Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 8 19-08-16 14:57
[Συναρτήσεις] σύγκριση στηλών krokata Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 19-08-16 11:23
Σύγκριση πινάκων sakis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 11-03-13 23:32
[Συναρτήσεις] Σύγκριση Τιμών ΤΖΙΜΗΣ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 16-09-12 21:34

Η ώρα είναι 08:52.