Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Συνάρτηση αθροίσματος κελιών με σύμβολο

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-08-19, 01:08
Όνομα: Σπύρος 23
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Συνάρτηση αθροίσματος κελιών με σύμβολο

Καλημέρα σας,
Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής.
Σε κάποια κελιά θέλω να βάλω σύμβολα και στο κάτω μέρος θέλω να προκύπτει το σύνολο των κελιών που έχουν το συγκεκριμένο σύμβολο.
Σας επισυνάπτω φωτογραφία με το τι εννοώ.
Συνημμένα Thumbnails
Συνάρτηση αθροίσματος κελιών με σύμβολο-synarthsh.jpg  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-19, 07:58
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Έστω, ότι χρησιμοποιούμε την γραμματοσειρά συμβόλων Wingdings 2
*Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μας βολεύει πχ Marlett

Στην συγκεκριμένη γραμματοσειρά (Wingdings 2), το σύμβολό μας είναι το Ρ Κεφαλαίο-Λατινικό

Για την καταμέτρηση,
αρκεί να βάλουμε στην συνάρτηση =COUNTIF(περιοχή;"P") το κατάλληλο κριτήριο (*βλέπε εικόνα).
Συνημμένα Thumbnails
Συνάρτηση αθροίσματος κελιών με σύμβολο-screenshot_2.jpg  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-19, 13:29
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Επίσης, στον τύπο (countif), με αντιγραφή-επικόλληση, μπορείς να βάλεις το ίδιο το σύμβολο (αν το έχεις κάνει εισαγωγή ως τέτοιο). Απλά το επιλέγεις με διπλό κλικ μέσα στο κελί που το περιέχει και μετά αντιγραφή και δεξί κλικ στο πεδίο του τύπου και επικόλληση (ή ctrl + V).
Δες το επισυναπτόμενο αρχείο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Άθροιση-Σύμβολα.xlsx (9,8 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-02-20, 00:12
Όνομα: Σπύρος 23
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Θέλω να ρωτήσω το εξής και δε ξέρω αν γίνεται.
Θέλω να έχω 12 φύλλα εργασίας,ένα ανα μήνα. Σε κάθε φύλλο να μετράω πόσες μέρες δούλεψε, πόσες είχε ρεπό και πόσες άδεια. Θα βάζω σύμβολα πχ Δ, Ρ, Α. Σε στήλες θα έχω εργαζόμενους.Στις σειρές τις μέρες του μήνα και κάτω θα υπολογίζω πόσες μέρες δούλεψε, πόσες είχε ρεπό, πόσες είχε άδεια. Τις μέρες ρεπό και εργασίας το έχω κάνει.
Πως θα γίνει αν βάζω Α σε εργαζόμενο, να πάει να αλλάζει στο αντίστοιχο κελί στους μήνες το άθροισμα των ημερών αδειας ανα εργαζόμενο.
Δλδ ο Γιώργος το Γενάρη παιρνεια μια μέρα άδεια (Α). Σε όλα τα φύλλα (1-12)φαίνεται η άδεια του Γιώργου 1, μόλις πάρει άλλη μια το Απρίλη, το κελί σε όλα τα φύλλα γίνεται 2 και ούτω καθεξής
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση για έλεγχο δυο κελιών Priestrunner Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 31-10-16 14:05
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση για αρίθμηση κελιών rania1984 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 29-01-14 23:31
[ Συναρτήσεις ] Εύρεση με ερωτηματικό σύμβολο artchrist73 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 01-01-14 23:25
[Συναρτήσεις] Αφαίρεση κελιών με συνάρτηση manolis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 02-07-13 14:45
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση υπολογισμού μερικού αθροίσματος George R Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 02-07-13 07:22

Η ώρα είναι 10:13.