Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, Έχω κατεβάσει ένα αρχείο το οποίο δημιούργησε ο Σπύρος και προσπαθώ να το προσαρμόσω στις ανάγκες μου, αλλά μου πέφτει αρκετά δύσκολο. Το αρχείο υπολογίζει σύνολα δεδομένων ανά μήνα και ανά έτος, μόνο με συναρτήσεις και χωρίς την χρήση pivot table. Το ερώτημά μου είναι αν μπορούμε να υπολογίσουμε τα ίδια σύνολα δεδομένων αλλά ανά id, ανά μήνα και ανά έτος, όπως φαίνεται στους πίνακες που έφτιαξα. Ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει ο ίδιος ο δημιουργός του ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
![]()
Το ζητούμενο είναι το ίδιο, αν αλλάξουμε τα κριτήρια και τις στήλες. Στο βιβλίο, έχω μια αναλυτική απάντηση, για το «δύσκολο» κομμάτι με τους μήνες... Για τα έτη είναι πιο απλό... Μελέτησέ το. *Υπάρχουν κι άλλες λύσεις... Μερικές με τύπους πιο σύντομους και άλλες με πιο δύσκολους... Σκοπός αυτής της λύσεις, να καταλάβεις 100% το βασικό μηχανισμό. |
| |||
| |||
![]()
Σ`ευχαριστώ Σπύρο για την άμεση απάντησή σου. Θα το μελετήσω και θα προσαρμόσω και τον άλλο πίνακα. Σχετικά με την επιλογή του έτους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πάλι κάποια μπάρα κύλησης όπως έβαλες στην αρχη, σωστά? Κάτι τελευταίο, γίνεται να προσαρμοστούν τα κελιά με τις ημερομηνίες έτσι ώστε όταν πληκτρολογώ: 211218 ή 21122018 να το εμφανίζει ως: 21/12/18 ή 21/12/2018 ? Καλό σου βράδυ. |
|
![]()
Καλημέρα. Ναί, μπορείς να έχεις την μπάρα (ή και ένα spin button) Για να πετύχεις το δεύτερο ζητούμενο, θα χρειαστεί κώδικας. |
| |||
| |||
![]()
Σ` ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, να `σαι καλά. Καλές γιορτές να έχεις. |
|
![]()
Ευχαριστώ. Καλές γιορτές, με υγεία και σε 'σένα. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Σύνολα δεδομένων, ανά μήνα ή έτος, χωρίς Pivot table | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 28-08-18 12:35 |
[Γενικά] Ερώτηση σχετικά με Φίλτρο σε Pivot Table | TManolis99 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-03-14 08:17 |
[Excel07] pivot table με μακροεντολή error 5 | julie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 13-07-13 01:13 |
[Γενικά] pivot table | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-05-12 10:41 |
[Γενικά] Δημιουργία pivot table για χρονολογική σειρά | girapas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 22-03-12 00:56 |
Η ώρα είναι 09:50.