Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα μια βοήθεια με το θέμα του τίτλου. Αναλυτική παράθεση του προβλήματος υπάρχει στο αρχείο που περιέχεται στο συμπιεσμένο συνημμένο. Ευχαριστώ! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Διονύση, δες μια πρόταση στο συνημμένο. |
|
![]()
Καλησπέρα Επειδή από τα λάθη μας μαθαίνουμε, θα επισημάνω ένα πρόβλημα διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με Pivot. Pivot σημαίνει, ότι μπορώ να αλλάζω τα πεδία μου και να έχω άλλα αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο σκοπός της ύπαρξης του... Αν ο χρήστης έχει πάντα αυτήν την μορφή στον Pivot, τότε η μορφοποίηση του Γιώργου είναι αποδεκτή, (όχι όμως σωστή) και χωρίς να έχω δοκιμάσει να προσθέσω ή να αλλάξω στοιχεία στο άλλο φύλλο... *Βέβαια αν ο χρήστης θέλει πάντα αυτήν την εμφάνιση, μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους (συνάρτηση, κώδικα) για να πάρει το αποτέλεσμα και όχι Pivot... Αν όμως θελήσετε να εφαρμόσετε αυτή την μορφοποίηση γενικά (και σε άλλους πίνακες Pivot) τότε θα έχετε σφάλματα. Δείτε τις εικόνες 1,2,3 πιο κάτω... 1. Μεταφέρω τα μέλη... 2. Επιλέγω να δω το στατιστικό ενός 3. Στην επαναφορά έχω πρόβλημα |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, πιο εποικοδομητικό και χρήσιμο αν, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, παρουσίαζες τη δική σου ολοκληρωμένη και «σωστή» πρόταση. |
|
![]()
Να είσαι υπομονετικός Γιώργο, δεν κάνουμε διαγωνισμό εδώ...
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Διονύση, το συνημμένο αποτελεί μια βελτιωμένη πρόταση της αρχικής. |
|
![]()
Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα... Αύριο θα έχετε την απάντηση μου και εναλλακτικές λύσεις. |
| |||
| |||
![]()
Επειδή διαπίστωσα ότι με την ανανέωση (Refresh) του συγκεντρωτικού πίνακα, μεταβάλλονταν οι ρυθμίσεις της μορφοποίησης υπό όρους, έγραψα κώδικα για την αυτόματη επαναφορά τους. Περισσότερα στο συνημμένο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 08-11-18 στις 07:05. Αιτία: Βελτίωση κώδικα |
|
![]()
Καλημέρα Θα προσπεράσω, την έκφραση... «Σπύρο, είναι καλά όλα αυτά που επισημαίνεις… Θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, πιο εποικοδομητικό και χρήσιμο αν, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, παρουσίαζες τη δική σου ολοκληρωμένη και «σωστή» πρόταση.» που κατά την γνώμη μου είναι λίγο ...κάπως και θα εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ τι θα έκανα εγώ σε μια τέτοια περίπτωση και γιατί... Κατ' αρχάς έχουμε ένα έργο, το οποίο σε ένα φύλλο (Δεδομένα) έχει καταχωρήσεις και σε ένα άλλο φύλλο (Στατιστικά) στατιστικά, που ουσιαστικά, είναι μια καταμέτρηση των καταχωρήσεων-ονομάτων. Για τα στατιστικά, έχει επιλεγεί η χρήση ενός Pivot, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι απαραίτητο, αν κι εφόσον η μορφή του είναι σταθερή δηλαδή δεν μεταβάλλεται, που αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης ενός Pivot. Για μια τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς την λύση στο φύλλο «Στατιστικά1». Εκεί, έχουμε έναν πίνακα ως βάση δεδομένων των μελών και εκεί καταχωρούμε τυχόν νέα μέλη. Όλες οι μεταβολές στο «Δεδομένα» καταμετρώνται από μια απλή =CountIf() Τα πλεονεκτήματα σε αυτή τη λύση είναι: 1. Η μορφοποίηση υπό όρους είναι απλή και δεν θα έχουμε ποτέ σφάλματα. 2. Η ανανέωση των δεδομένων, είναι άμεση, ενώ για τον pivot, χρειάζονται κάποια πράγματα επιπλέον, τα οποία περιγράφω στο φύλλο «Στατιστικά2» Έστω λοιπόν, ότι η λύση αυτή δεν μας κάνει, γιατί όντως θέλουμε pivot, ώστε να μπορούμε να έχουμε μεταβολές στα πεδία κλπ. *Η ευκολία και δυνατότητες των πινάκων αυτών, έχουν εξηγηθεί πολλές φορές στο παρελθόν Πάμε λοιπόν στο φύλλο «Στατιστικά2» Εδώ θα δούμε, πως πρέπει να γίνει μια σωστή μορφοποίηση υπό όρους, αλλά και πως θα ανανεώσουμε τα δεδομένα του πίνακα, αυτόματα ή manual ή στο άνοιγμα του βιβλίου. Σημαντικό εδώ, είναι να γνωρίζουμε το εξής: Ένας pivot, δεν αναγνωρίζει τις ετικέτες γραμμών, σαν δικό του κομμάτι... Οι όποιες μορφοποιήσεις, γίνονται σωστά, μόνο στα πεδία με την data. Το σφάλμα, επισημαίνεται στο φύλλο «Στατιστικά3» Άρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να μορφοποιήσουμε και τις ετικέτες. Πάμε τώρα στο φύλλο «Στατιστικά3» Εδώ, εκτός από το πιο πάνω σφάλμα που είπαμε, μπορούμε να δούμε, την μορφοποίηση του πεδίου ετικέτες, το οποίο θα γίνει με κώδικα. Για κάποιο λόγο, που μόνο η Microsoft γνωρίζει, οι μορφοποιήσεις στις ετικέτες μεταβάλλουν την περιοχή χωρίς λόγο, αν αλλάξουμε την δομή του πίνακα. Η συνάρτηση που χρησιμοποιώ δεν είναι η μόνη που κάνει την δουλειά. Θεωρώ όμως, ότι είναι μια απλή συνάρτηση, για όλους... Πάμε τώρα στον κώδικα... Ο κώδικας αυτός, προβλέπει να καθαρίσει στην αρχή την παλιά μορφοποίηση, πριν βάλει νέα... Σε σχέση όμως με τον κώδικα του Γιώργου, δεν διαγράφει μορφοποιήσεις σε άλλα σημεία του φύλλου, είτε είναι κάποιος άλλος pivot ή περιοχή. Η γραμμή Cells.FormatConditions.Delete που χρησιμοποιείς Γιώργο, δεν είναι σωστή... Πρέπει να οριστεί για ποιά συγκεκριμένα Cells μιλάμε... Ακόμα όμως κι αν διορθώσουμε αυτό το σφάλμα, ο κώδικας του Γιώργου, δεν μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε κι άλλο pivot στο φύλλο, γιατί «χτυπάει»... Ο χρήστης, θα ήθελε να έχει, περισσότερους από ένα πίνακες στο φύλλο. Όσο για τα χρώματα σε γραμματοσειρά και φόντο, αλλάξτε τα σε ότι θέλετε με μια απλή καταγραφή και προσαρμογή στα σημεία With rng.FormatConditions(1).Font και With rng.FormatConditions(1).Interior Ελπίζω να ήταν διαφωτιστικά όλα αυτά και αν κάπου υπάρχει εκ παραδρομής σφάλμα, πείτε μου να το διορθώσουμε... |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα 1) Ο κώδικας στο προηγούμενο μήνυμά μου αντιμετωπίζει την περίπτωση που στο φύλλο «Στατιστικά» έχουμε μόνο ένα συγκεντρωτικό πίνακα. Με μια απλή τροποποίηση θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλους (όπως και άλλες μορφοποιήσεις υπό όρους), όπως φαίνεται στο συνημμένο "SL Test4.xml" 2) Η συνθήκη μορφοποίησης στον κώδικα του Σπύρου, περιέχει την ονομασία του γενικού συνόλου (Grand Total, Γενικό άθροισμα). Αυτό αποτελεί μειονέκτημα, αφού αν την αλλάξουμε, θα πρέπει να κάνουμε προσαρμογή και στον κώδικα . Στο συνημμένο "SL Test - FNL.xml" άλλαξα την ονομασία (όχι στα προεπιλεγμένα Grand Total, Γενικό άθροισμα), αλλά σε «Γενικό Σύνολο» . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα (ενώ δεν το θέλουμε) την μορφοποίηση της ετικέτας «Γενικό Σύνολο». |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 23-08-17 13:35 |
[Συναρτήσεις] Συγκεντρωτικός πίνακας για πολλά φύλλα με αναζήτηση πίνακα | ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ78 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-03-16 10:43 |
[Γενικά] Συγκεντρωτικός Πίνακας | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 21:59 |
[Γενικά] Συγκεντρωτικός Πίνακας | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 09-06-13 11:19 |
[Μορφοποίηση] Συγκεντρωτικός πινάκας και επιλεκτικά αθροίσματα | hugegou | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 20-07-11 17:38 |
Η ώρα είναι 06:21.