Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
αυτόματη συμπλήρωση και διαμόρφωση κελιού
Καλησπέρα, Θα χρειαστώ την βοήθειά σας. Επιθυμώ σε κελιά όπου είναι κενά ή μηδενικά, να έρχεται αυτόματα η τιμή από συγκεκριμένη στήλη, και να γίνεται ταυτόχρονα διαμόρφωση του κελιού (γραμματοσειρά, χρώμα κλπ). Επισυνάπτω σχετικό παράδειγμα. Κάθε πρόταση, παραπλήσια της αρχικής μου σκέψης, φυσικά και είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ. |
|
Καλησπέρα Αντώνη, παρ' όλο που το ζητούμενο είναι σαφές, υπάρχει μια ασάφεια στον τρόπο με τον οποίον θα το δουλεύεις το όλο πράγμα... Θα δουλεύεις δηλαδή επάνω στην στήλη Κ, και αν διαγράψεις πχ ένα κελί θα πάρει την ανάλογη τιμή από την Η; *Αυτό δεν μου πάει, από την άποψη ότι η Κ έχει παλαιότερο έτος... Θα δουλεύεις στην στήλη Η, και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα μεταφέρονται πράγματα στην Κ; *Εδώ τι θα γίνει αν «γεμίσουν» όλα τα κελιά της Κ; Το χρώμα θα παραμένει παντού, ή θα μπαίνει στη τελευταία αλλαγή και μόνο; Παρακαλώ διευκρίνισε, διότι θα παίξει και ρόλο στην μέθοδο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε... |
| |||
| |||
Σπύρο καλημέρα, Η στήλη H που αφορά το 2018 θα έχει πάντα τιμή. Εγώ θέλω να υπολογίζω στη συνέχεια πόσο θα ήταν τα σύνολα του 2018 με τις τιμές του 2017. Και για υπάρχει συνάφεια στο συγκριτικό αποτέλεσμα θα ήθελα όπου δεν υπάρχει αξία στο 2017 (νέο είδος του 2018), να παίρνει αυτόματα την ίδια τιμή με το 2018. Επίσης έχω να πρόβλημα με την μορφοποίηση υπό όρους για να εμφανίσω την αύξηση ή τη μείωση της τιμής με βέλη. Ευχαριστώ θερμά |
|
Καλημέρα. Φίλε Αντώνη, το σκεπτικό σου νομίζω έχει ένα κενό... Καταλαβαίνω, ότι θέλεις να κάνεις μια σύγκριση των πωλήσεων ανά είδος, αλλά έχω την εντύπωση, ότι δεν το ξεκινάς καλά, με την έννοια, ότι υπάρχουν παράμετροι, που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν με διαφορετικό τρόπο... Δεν μπορεί να έχεις εικόνα του 2018, υπολογίζοντας νέα προϊόντα (του '18) ότι τα είχες και το 2017... Ακόμα, πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και πιθανή αυξομείωση της τιμής ενός προϊόντος, με βάση κάποιες ημερομηνίες... Εξηγούμαι... Έστω Item1 το 2017 με 100 πωλήσεις και τιμή 10 = αποδίδει 1000, Ok? Αν τον Φεβρουάριο του 2018, η τιμή αυξηθεί σε 12 και έχουμε ίδιες πωλήσεις τι θα πείς... ότι αφού έχει τώρα 1200, πήγε καλύτερα από πέρσυ; Νομίζω λοιπόν, ότι πρώτα πρέπει να δεις την σύγκριση στα τεμάχια, να λάβεις υπ' όψιν σου το επισυναπτόμενο που έχω ανεβάσει και πιο παλιά (2015) στο forum που είναι μια ΒΔ, για προϊόντα που αλλάζουν τιμές και μετά (στο τέλος) να μπεί μια παράμετρος που να λέει 2017 = 5000 με 10 items 2018 = 7000 με 12 items 2018 = 6000 με τα 10 ίδια items του 2017 (και με ίδια τιμή) 2018 = 1000 με τα νέα items 2018 = 200 (η διαφορά προς τα επάνω) με την αύξηση σε μερικά items και πάει λέγοντας... Σε γενικές γραμμές, αν θέλεις 100% αποτέλεσμα, δεν είναι απλό το ζήτημά σου... |
| |||
| |||
Σπύρο ευχαριστώ για την απάντηση. Τα είδη του 2017 που δεν έχουν αξία δεν έχουν και ποσότητα (οι αριθμοί τοποθετήθηκαν εκ παραδρομής). Θα τα λάβω υπόψιν μου όσα αναφέρεις καθώς και το βοηθητικό αρχείο που έστειλες. Παρόλα αυτά θα ήθελα να παίρνω αυτόματα την αξία (αν υπάρχει κάποιος τρόπος). Επίσης αν μπορείς δώσε μου τα φώτα σου στα βελάκια με την μορφοποίηση υπό όρους. 3 βελάκια για αύξηση , μείωση, σταθερή τιμή. Ευχαριστώ. |
|
Αντώνη αν δεν βιάζεσαι, απάντηση το απόγευμα, πρέπει να φύγω Ευχαριστώ... |
| |||
| |||
Σπύρο κανένα πρόβλημα. Όποτε μπορέσεις. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. |
|
Στο βιβλίο, ένα υπόδειγμα με οδηγίες για: Τύπους Μορφοποίηση με χρώμα Μορφοποίηση με Icon set Πάντως, με βάση όσα είπα και πριν, αν υποθέσουμε ότι έχουμε πραγματικά δεδομένα, η διαφορά είναι τεράστια (κελιά L29-M29), για να έχω έστω και στο περίπου, εικόνα πωλήσεων… |
| |||
| |||
Σπύρο χίλια ευχαριστώ!!! Δεν έχω λόγια..... Άψογη ανάλυση και παρουσίαση!!! |
|
Να 'σαι καλά, καλή συνέχεια!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αυτόματη συμπλήρωση κελιού | Παναγιώτης Χρ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 25-03-16 14:38 |
[Excel07] Συμπλήρωση κελιού με τιμή σε συγκεκριμένο κελί βάσει ημερομηνίας | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 08-10-15 17:32 |
[ Φόρμες ] αυτόματη συμπλήρωση | eparast | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 04-04-14 00:19 |
Αυτόματη συμπλήρωση τιμής | nafnaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 13-02-13 13:45 |
[Excel07] Αυτόματη Συμπλήρωση ΑΦΜ | ippotis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-02-11 21:14 |
Η ώρα είναι 06:12.