Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόγραμμα Excel
Καλησπέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ για την αποδοχη. Ήθελα να φτιάξω ένα πρόγραμμα βαρδιών αλλά δεν ξέρω αν γίνεται σε excel. Έχω 14 άτομα. Ανα δυο ημέρες την εβδομάδα θα βάζω 3 άτομα. Πχ. Πέμπτη μητσος,μακης,τακης. Και Κυριακή 3 διαφορετικά άτομα. Την επόμενη εβδομάδα θα ήθελα να μου υπολογίζει το excel αλλα 6 ατομα διαφορετικά και αυτό θα επαναλάμβανεται κάθε βδομάδα. Γίνεται? |
|
Καλησπέρα. Σταύρο, καλώς ήλθες στο ms-office.gr. Κατ' αρχάς, ναι γίνεται. Υπάρχουν πάρα πολλά βοηθήματα στο forum, για να πάρεις ιδέες και να ξεκινήσεις να δημιουργείς, το πρόγραμμά σου, που είναι επί της ουσίας ένα custom πρόγραμμα, με κυλιόμενες βάρδιες. Ξεκίνα να το φτιάχνεις και αν κάπου έχεις πρόβλημα, ζήτα βοήθεια για να συνεχίσεις... |
| |||
| |||
Ευχαριστώ.
Σε ευχαριστώ Σπύρο. Αυτό έχω ετοιμάσει για να δείτε τί εννοω. Τώρα μένει να μου πείτε, αν μπορεί κάποιος, αν χρειάζεται αλλαγή η μορφή του, και φυσικά με ποιά συνάρτηση θα δουλευει... Δεν θέλω να υπολογίζω μισθούς ή υπερωρίες. Απλά να μου βγάζει μόνο του τα άτομα χωρίς να μπαίνουν συνέχεια τα ίδια. Να υπάρχει μια επανάληψη ανά 5 φορές π.χ το κάθε άτομο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavros38 : 09-08-18 στις 09:15. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σταύρο δες μια πρόταση στο συνημμένο. Επειδή υλοποιείται με κώδικα θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τις μακροεντολές. Διάβασε τις οδηγίες, βάλε τα πραγματικά ονοματεπώνυμα και πάτησε το κουμπί. Έβαλα περισσότερα ονόματα και CheckBox για μελλοντική χρήση. Τα επιπλέον φυσικά θα τσεκαριστούν. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 09-08-18 στις 09:00. Αιτία: βελτίωση κώδικα όταν οι διαθέσιμοι δεν επαρκούν |
| |||
| |||
Γιώργο είσαι άπαιχτος! Αυτό ακριβώς ήθελα! Είχα βρεί εντολές όπως =INDEX($A$2:$A$10,RANDBETWEEN(1,COUNTA($A$2:$A$10) ),1) αλλά δεν δούλευαν με duplicates... Σε ευχαριστώ και πάλι! Αν θελήσω να αλλάξω την συχνότητα πώς θα το κάνω? |
| |||
| |||
Σταύρο να είσαι καλά. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς στην ερώτηση: «Αν θελήσω να αλλάξω την συχνότητα πώς θα το κάνω?» Στο πρόγραμμα επιδιώκω οι εργαζόμενοι να κάνουν τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών. Όταν πατούμε το κουμπί για να καταχωρίσουμε τους 3 εργαζόμενους σε μία ημερομηνία, ο κώδικας κάνει τα εξής: 1) Βρίσκει (εξετάζοντας τα τσεκαρίσματα) τους διαθέσιμους γι’ αυτή την ημερομηνία. 2) Βρίσκει (εξετάζοντας τις καταχωρίσεις για τις προηγούμενες ημερομηνίες) πόσες υπηρεσίες έκανε κάθε διαθέσιμος. 3) Ταξινομεί τους διαθέσιμους κατά αύξουσα σειρά με βάση τις υπηρεσίες. 4) Από την ταξινομημένη λίστα, παίρνει τους 3 πρώτους (αυτούς με τις λιγότερες υπηρεσίες). |
| |||
| |||
Εγώ ήθελα να μπαίνει το κάθε άτομο ανα 5 ημέρες και όπως το είδα αυτό που έφτιαξες το κάνει έτσι ακριβώς και γι αυτό έλεγα οτι αν θελήσω να αλλάξω την συχνότητα ποιά παράμετρο να πειράξω.
|
| |||
| |||
Σταύρο, όπως το διαμόρφωσα, το πόσο συχνά θα μπαίνει υπηρεσία ένα άτομο εξαρτάται από τα διαθέσιμα. Αν είναι περίπου 15, θα μπαίνει κάθε 5 (15/3) μέρες, ενώ αν είναι πχ 30 ανά 10 (30/3) μέρες. Με άλλα λόγια δε χρειάζεται να καθορίσουμε εμείς κάποια συχνότητα |
| |||
| |||
Έγινε γιώργο. Και πάλι σε ευχαριστώ!
|
| |||
| |||
Καλή συνέχεια Σταύρο!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Προγραμμα ωρών | harristopaloglou | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-02-17 18:49 |
[Γενικά] Πρόγραμμα εκλογών | stevens3gr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-06-16 18:32 |
Ημερήσιο Πρόγραμμα | spooky | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 28-04-12 22:04 |
[Γενικά] Πρόγραμμα εργασίας σε Excel | basiltas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-01-12 18:10 |
Η ώρα είναι 06:26.