Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Επικύρωση λίστας από άλλο φύλλο
Καλησπέρα σας, και συγχαρητήρια για το Forum. Θα ήθελα την βοήθειά σας στο παρακάτω ερώτημα. Στο φύλλο 2 έχω έναν πίνακα δεδομένων, όπου τον πίνακα (όλη την περιοχή δεδομένων) ονομάζω DAP01 ($A3:$AK300), την στήλη ($C3:$C300) ονομάζω DAP02, την στήλη ($E3:$E300) ονομάζω DAP03. Η περιοχή A2:AK2, είναι η περιοχή με τις επικεφαλίδες των στηλών, η περιοχή A1:AK1 είναι η περιοχή με την αρίθμιση των στηλών (πχ de01, de02 ... ). Η στήλη DAP02, περιέχει τις κατηγορίες (κτήρια, θερμοκήπια, μηχανήματα κλπ.) και η στήλη DAP03, περιέχει τις υποκατηγορίες(στάβλος1, στάβλο2, τρακτερ1, τρακτέρ2 κλπ) Το ζητούμενο είναι σε ένα νέο φύλλο (πχ φύλλο 1) στην περιοχή B3:B23, να έχω μία αναπτυσώμενη λίστα (επικύρωση δεδομένων με DAP02), και στην περιοχή CE:C23 να έχω την αναπτυσόμενη λίστα (επικύρωση δεδομένων DAP03), η οποία θα είναι φιτραρισμένη σύμφωνα με την DAP02. Δηλαδή αν απιλέξω από την DAP02 την κατηγορία, η λίστα στην στήλη C3:C23 να εμφανίζει μόνο τις υποκατηγορίες. Κάθε πρόταση για διαφορετική προσέγγιση, είναι δεκτή. |
| |||
| |||
Γεια χαρά Τάσο! Νομίζω πως το "Tip & Trick" Τέχνασμα εξαρτημένης επικύρωσης παρουσιάζει ακριβώς αυτό που ζητάς. |
| |||
| |||
gmaster καλησπέρα, η απάντησή σου ήταν αφορμή για να ψάξω καλύτερα στο "Τέχνασμα εξαρτημένης επικύρωσης" και η λύση που βρήκα είναι η εξής: 1) Στο Φύλλο1 έχω στην στήλη B:B τις "Κατηγορίες" (15 - Ψεκαστικά, 11 - Αυτοκινούμενα, 4 - Θερμοκήπια , κλπ.) και έχω ορίσει το όνομα της στήλης αυτής ως"lDKAT" , στην στήλη C:C έχω τις "Υποκατηγορίες" και για κάθε υποκατηγορία έχω ορίσει ονόματα "ypok##" (πχ. ypok1, ypok11, ...) 2) Στο φύλλο2, στην στήλη B3:B23, έχω βάλει επικύρωση δεδομένων με το όνομα "IDKAT", στην στήλη C3:C23 έχω βάλει επικύρωση δεδομένων με INDIRECT(A3). 3) Στην στήλη A3:A23 έχω γράψει την συνάρτηση =IF(B3="";""; TRIM(CONCATENATE("ypok";LEFT(B3;FIND("-";B3)-1) ))) Το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό. Όταν επιλέγω στο κελί B3 από την αναπτυσσόμενη λίστα την κατηγορία, τότε στο κελί C3 στην αναπτυσσόμενη λίστα έχω τις υποκατηγορίες που ζητώ. Ένα πρόβλημα που έχω είναι ότι μέσα στις αναπτυσσόμενες λίστες υπάρχουν πολλά δεδομένα (μεγάλο μήκος κειμένου) και το ερώτημα είναι πως μπορώ να βλέπω όλο το μήκος κειμένου χωρίς να μειώσω το μέγεθος των γραμμάτων ή το μέγεθος της στήλης; Ανέβασα μία εικόνα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. |
| |||
| |||
Τάσο, γεια σου και πάλι! Αν και το ζητούμενο το πέτυχες ήδη, επισυνάπτω ένα βιβλίο στο οποίο παρουσιάζεται ένας ακόμη τρόπος, δυναμικής αυτή τη φορά, διαμόρφωσης της εξαρτημένης λίστας. Τα ονόματα "Categories", "Subcategories" και "SubCatHeaders" αναφέρονται σε σταθερές περιοχές δεδομένων στο φύλλο "Data". Όμως, το όνομα "SubCatList" βασίζεται σε τύπο ο οποίος το καθιστά δυναμικό, και, στο κελί στο οποίο έχει τεθεί επικύρωση δεδομένων με λίστα βασισμένη σ' αυτό το όνομα, η αναπτυσσόμενη λίστα του θα εξαρτάται από την τιμή (την κατηγορία εν προκειμένω) του αμέσως αριστερού κελιού του, όπως στα κελιά της στήλης "Υποκατηγορία" του φύλλου "Form". Ό,τι και με τη χρήση της INDIRECT() δηλαδή, αλλά, το αβαντάζ αυτής της προσέγγισης είναι πως η λίστες επικύρωσης προσαρμόζονται αυτόματα καθ' ύψος στα δεδομένα προέλευσής τους. Για το πρόβλημα του μεγάλου μήκους κειμένου που αναφέρεις, αν θέλεις το πλάτος της αναπτυσσόμενης λίστας να υπερβαίνει αυτό της στήλης, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές ακούσια αλλά δεν έχω εντοπίσει το λόγο ώστε να το ελέγξω. Ίσως κάποιο άλλο μέλος να γνωρίζει κάτι γι' αυτό. Καλή συνέχεια! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gmaster : 01-03-18 στις 03:25. Αιτία: Επεξεργασία κειμένου |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-10-16 12:43 |
[Γενικά] Ταξινόμηση από μεταφορά σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-12-14 12:43 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-14 14:17 |
[Γενικά] Αντιγραφή από ένα φύλλο Excel σε άλλο | kallias79 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-01-14 12:46 |
[Συναρτήσεις] Επικύρωση δεδομένων και επιλογή λίστας | Γιώργος Κ. | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 15-01-13 04:24 |
Η ώρα είναι 08:10.