Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα στο Forum. Προσπαθώ να αυτοματοποιήσω τα Lotnumbers μιας επιχείρησης. Μπορείτε να μου πείτε πως γίνεται να μετατρέψω ένα κελί του excel με ημερομηνία (κάποιας μορφής 10/8/2017 ή 10/08/17) σε αριθμό ξεκινώντας από το έτος και καταλήγοντας στην ημέρα (δηλαδή το αποτέλεσμα να είναι 20170810) Επισυνάπτω σχετικό αρχείο. Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Δημήτρη. Μια λύση θα ήταν από την μορφοποίηση των κελιών να επιλέξουμε την προσαρμογή και να ορίσουμε τον τύπο εεεεμμηη. με εκτίμηση Γιάννης |
| |||
| |||
![]()
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δε με καλύπτει η λύση αυτή. Θέλω αν γίνεται να μετατρέπεται η ημερομηνία σε "καθαρό" αριθμό. Βασικά δεν έθεσα το πρόβλημα από την αρχή. Τον αριθμό που θα προκύψει θα τον ενώσω με 2 γράμματα (από άλλο κελί, KP ας πούμε) με τη συνάρτηση CONCATENATE. Όταν το κάνω αυτό με την απλή μορφοποίηση (εεεεμμηη), αντί να έχω το αποτέλεσμα KP20170818, έχω το αποτέλεσμα KP42965 (προφανώς λόγω μετατροπής της ημερομηνίας σε αριθμό). Δε ξέρω πως να ξεπεράσω αυτό το σκόπελο. Επισυνάπτω σχετικό αρχείο. καλό βράδυ |
|
![]()
Βάλε στο D1 Κώδικας: =C1&TEXT(YEAR(A1);"0000")&TEXT(MONTH(A1);"00")&TEXT(DAY(A1);"00") |
| |||
| |||
![]()
Και μια άλλη πρόταση: =C1& TEXT(A1;"εεεεμμηη") |
|
![]()
Γιώργο Η συνάρτησή σου, είναι και σωστή και πιο μικρή...αλλά είναι δεσμευτική, ως προς το αποτέλεσμα. Το «δένει» με την μορφή ημερομηνία. Η άλλη το κάνει «αριθμό»... πχ =TEXT(YEAR(A1);"0000")&TEXT(MONTH(A1);"0000")&TEXT(DAY(A1);"00") αποτέλεσμα 2017000818 =TEXT(A1;"εεεεμμμμηη") αποτέλεσμα 2017Αυγούστου18 |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Σπύρο: 1) Ενδιαφερόμενος ζητούσε κείμενο της μορφής εεεεμμηη και αυτό δίνει η συνάρτηση που πρότεινα. 2) Στον τύπο που πρότεινες χρησιμοποιείς και συ τη συνάρτηση Text η οποία πάντα επιστρέφει κείμενο. Με άλλα λόγια οι αριθμοί που επιστρέφουν οι συναρτήσεις Year, Month και Day, στον τύπο σου, μετατρέπονται από την Text σε κείμενο και το συνολικό αποτέλεσμα είναι, όπως και στον τύπο μου, κείμενο της μορφής εεεεμμηη. Συμπέρασμα, αν υπάρχουν περιορισμοί, υπάρχουν και για τις δύο προτάσεις. |
|
![]() Βεβαίως και επιστρέφει κείμενο. Αυτός είναι και ο λόγος που έβαλα το...«αριθμός» σε εισαγωγικά. Μόνο για την οπτική του πράγματος. Με τα παραδείγματα που έγραψα από κάτω, δείχνω ότι αν θέλει κανείς να πάει πιο κάτω και να βάλει περισσότερους αριθμούς (μηδενικα) στην... οπτική του, στην μορφοποίηση αν θέλεις, τότε δεσμεύεται με τον τύπο σου και δεν επιστρέφει κείμενο «απελευθερωμένο» από την ημερομηνία... |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο η λύση που πρότεινα είναι πολύ ευέλικτη και δεν έχει τον περιορισμό που λες . Αν θέλουμε το μήνα με 4 ψηφία (πχ 2017000818), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο: =TEXT(A1;"εεεε\0\0μμηη") |
|
![]()
Θεωρείς ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες που γνωρίζουν την μέθοδο με τις ανάποδες κάθετες και την «περίεργη» τοποθέτηση των μηδενικών; Και αν το αντιγράψει κανείς, σήμερα σε ένα έργο, θα θυμάται του χρόνου τι έκανε και γιατί; Οκ όλα καλά... Ας χρησιμοποιήσει ο κάθε χρήστης, ότι θέλει... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Συναρτήσεις ] Μετατροπή ημερομηνίας και ώρας σε αριθμό | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-11-17 09:59 |
[Excel07] Μετατροπή Μήνα σε αριθμό | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 02-06-17 12:04 |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ημερομηνίας μετά από ορισμένο αριθμό ημερών | costas5 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-03-16 20:18 |
[ Ερωτήματα ] Counter σε ερώτημα και μετατροπή αυτού σε αριθμό | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-08-14 21:48 |
[Συναρτήσεις] Μετατροπή κειμένου σε αριθμό | julie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 08-10-13 20:08 |
Η ώρα είναι 00:43.