Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ενημέρωση φύλλου excel από βάση δεδομένων
Καλησπέρα σας. Έχω ένα τιμολόγιο πώλησης στο Excel μέσου του οποίου κρατάω και κάποιο αρχείο από τις αγορές των πελατών μου. Θα ήθελα να μου πείτε εάν μπορώ/γίνεται να ενημερώνω αυτό το αρχείο μέσω κάποιου server ή δεν ξέρω και γω με ποιον άλλο τρόπο αλλά από απόσταση, π.χ ο υπολογιστής μου είναι στον χώρο εργασίας μου και εγώ βρίσκομαι σε ένα παγκάκι με το κινητό μου. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο; Ελπίζω να μην ρωτάω ασυναρτησίες. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση. |
|
Καλημέρα Αν στην ενημέρωση του αρχείου, δεν εμπλέκεται κώδικας, θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει και τα απλά εργαλεία τύπου Dropbox, για να πετύχει κάτι τέτοιο. Απλό παράδειγμα: Στήνω την εργασία πρώτη φορά : Δουλεύω - Ενημερώνω - Ανεβάζω. Άλλος χώρος: Κατεβάζω - Δουλεύω - Ενημερώνω - Ανεβάζω. Και πάλι Εργασία: Κατεβάζω - Δουλεύω - Ενημερώνω - Ανεβάζω. κοκ... Θεωρητικά γίνεται, αλλά πρέπει να γνωρίζει κανείς, την φύση των αρχείων και τις αλληλεπιδράσεις για να δώσει απάντηση 100% |
| |||
| |||
Παράθεση:
Όσον άγρα για τις φάσεις των αρχείων, μπορείτε να θεωρήσετε ότι έχω ένα φύλλο εργασίας με ονόματα και απλά να αλλάζω τα ονόματα εξαποστασεως κάτι παρόμοιο δηλαδή και τόσο απλό όσον αφορά τις φάσεις των αρχείων. |
|
Το cloud «γενικότερα», δεν δέχεται κώδικα... Τι θα ήθελες να κάνει ο κώδικας; Μπορείς να το περιγράψεις αναλυτικά; |
| |||
| |||
Θα ήθελα π.χ να μπαινω και να κάνω επεξεργασια στο αρχειο απο αποσταση χωρις να χρειαζεται να κατεβασω ή να ανεβασω κατι χειροκινητα και χωρις να χρειαζεται ο υπολογιστης μου να ειναι ανοιχτος. Απλα να υπαρχει καποια βαση δεδομενων καπου και απο εκει να γινονται οι απαραιτητες αλλαγες οποτε και αν χρειαστει που συνηθως θα χρειαζεται.
|
|
Με κλειστό υπολογιστή, δεν γίνεται τίποτα. Να επαναλάβω όμως, με διαφορετική διατύπωση, ότι αν έχουμε αρχεία σε cloud, μπορεί να γίνεται επεξεργασία και ανάγνωση εκεί ... επάνω, χωρίς κατέβασμα - ανέβασμα κλπ, αλλά, χωρίς εμπλοκή κώδικα. Με αυτές τις συνθήκες ναι, θα μπορούσε να είναι κλειστός ο υπολογιστής, διότι στην ουσία δεν εμπλέκεται άμεσα το «μηχάνημα» αλλά όλα είναι στο internet. |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
|
Μερικές γενικές πληροφορίες Επιλογές με πληρωμή Προγράμματα One Drive & Office 365 (*βλέπε εικόνα1) Δωρεάν επιλογές Λογαριασμός Microsoft & Office Online δωρεάν έως 15GB (*βλέπε εικόνα2) Ανοίγουν και μέσω αλληλογραφίας windows (Outlook) Σημειώσεις: Περισσότερα στο internet, από Microsoft. Καμία επιλογή δεν έχει δυνατότητα κώδικα, που την θεωρώ απαραίτητη, για εκδόσεις τιμολογίων κλπ Παρόμοιες δυνατότητες μπορει κανείς να βρεί και στην Google (Drive - Docs) Μπορεί ακόμη κανείς, να χρησιμοποιήσει άλλες εταιρίες (Dropbox) με upload - download αρχείων... Όλα τα πιο πάνω, σκοπό έχουν μια περιορισμένη ενημέρωση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν promo εταιριών. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Ευχαριστώ και πάλι. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Πρότυπα] Πως να συνδεσω μια βάση δεδομένων με καποιο πρότυπο του excel? | tolis_montana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 26-02-16 09:38 |
[VBA] Ενημέρωση δεδομένων από Excel σε Access | julie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-12-13 22:07 |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση και Εκτύπωση Δεδόμενων απο Βάση Δεδομένων | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 01-02-13 20:34 |
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση μιας λίστας από μια άλλη λίστα ενός άλλου φύλλου εργασίας | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-12-12 17:14 |
[VBA] Εμφάνιση κρυφού φύλλου βάση συγκεκριμένης τιμής | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 24-09-12 21:33 |
Η ώρα είναι 07:24.