Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημα με ολογράφω στο excel
Καλησπέρα! Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όταν προσπαθώ να γράψω ολογράφως από νούμερα σε γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Έχω για παράδειγμα το ποσό των 20,85€ στο Excel σε λογιστικό αριθμό και στυλ νομισματική. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο ολογράφως που εμφανίζει είκοσι ευρώ και ογδόντα τέσσερα λεπτά αντί για είκοσι ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτά. Χάνει δηλαδή 1 λεπτό € αλλά αυτό που επίσης παρατήρησα είναι ότι κανονικά ο αριθμός με το συγκεκριμένο ποσό είναι 20,8485 σαν αποτέλεσμα από τις προηγούμενες πράξεις που έχω βάλει για να καταλήξει στο αρχικό ποσό που σας ανέφερα το 20,85€ (20,8485) αλλά σε συνδυασμό με τον λογιστικό αριθμό και το νομισματικό στυλ είναι 20,85€. Ίσως να σας μπέρδεψα αλλά ελπίζω να καταλάβατε. Εάν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα ας μου δώσει μια απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Καλημέρα Αν και στο κελί, λόγω μορφοποίησης, φαίνεται ο αριθμός 20,85 η πραγματική τιμή είναι 20,8485 (αυτή που δίνει ο τύπος υπολογισμού του). Για παράδειγμα, αν το κελί συμμετέχει σε μια πράξη (πχ άθροισμα), θα συμμετέχει με την τιμή 20,8485 και όχι 20,85. Μια λύση είναι να στρογγυλεύσουμε την τιμή του κελιού στα 2 δεκαδικά, ώστε η πραγματική τιμή του να ταυτίζεται με αυτήν που φαίνεται. Βάλε στο κελί τον τύπο: = ROUND (τύπος ; 2). Φυσικά θα αντικαταστήσεις το όρισμα 'τύπος' με τον πραγματικό τύπο που δίνει την τιμή του κελιού. |
| |||
| |||
Καλημέρα Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου μου έλυσες τα χέρια. |
| |||
| |||
Να είσαι καλά!
|
Ετικέτες |
excel |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Πρόβλημα στο άνοιγμα του Excel | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 10-01-15 23:36 |
[Γενικά] Πρόβλημα με excel | makis123 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 12-12-14 11:43 |
[Γενικά] Πρόβλημα εισαγωγής δεδομένων σε κελιά του Excel και πρόβλημα με συνάρτηση | ΣΟΦΙΑΖΩΤΟΥ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 14:14 |
[Γενικά] Πρόβλημα στο άνοιγμα του excel | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 19-10-11 15:54 |
[Excel07] Πρόβλημα με συνδέσεις Excel | ΑΛΕΞΗΣ_ΣΤ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-05-10 08:27 |
Η ώρα είναι 07:38.