Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη μεταφορά ολοκλήρου πινάκα σε άλλο φύλλο
Καλησπέρα και κάλο φθινόπωρο, θα ήθελα αν γίνεται να κάνω αυτόματη μεταφορά ολοκλήρου πινάκα σε άλλο φύλλο έτσι ώστε να μπορώ εκεί στο δεύτερο φύλλο να έχω κάποια φίλτρα μόνιμα ενεργοποιημένα για να βλέπω και να εκτυπώνω κάποια περιεχόμενα του πινάκα που με ενδιαφέρουν πιο πολύ. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
|
|
Καλημέρα Θα ήταν προτιμότερο, να μην κάνεις καμία μεταφορά, αλλά στο ίδιο φύλλο με τον πίνακα, να έχεις ένα κουμπί (ή και περισσότερα αν χρειάζεται) το οποίο θα τρέχει μια εντολή όπου θα φιλτράρει και θα εκτυπώνει και τέλος θα επαναφέρει τον πίνακα... Οι εντολές για φίλτρα ή εκτυπώσεις γίνονται και με καταγραφή αρκετά καλά... |
| |||
| |||
καλησπέρα κύριε Σπύρο και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με αυτά που μου γράψατε. Μπορώ δηλαδή με ένα κουμπί να μου κάνει αρχικά, απόκρυψη κάποιων στηλών και φιλτράρισμα κάποιων χαρακτηριστικών μιας στήλης ταυτόχρονα, χωρίς άμεση εντύπωση και στην συνεχεία να του ζητάω εκτύπωση αυτού που βλέπω; αν ναι πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;
|
|
Δημιούργησε τον πίνακά σου, σε ένα φύλλο. Πάτα το κουμπί καταγραφής μακροεντολών. Βήμα βήμα, κάνε τις ενέργειες που θέλεις...πχ Κρύψε Α, Ε στήλη. Βάλε φίλτρο στην Β, ως προς...ό,τι θέλεις. Βάλε κι άλλο φίλτρο, αν χρειάζεται. Πάτα και πάλι το κουμπί καταγραφής μακροεντολών, για να σταματίσει η καταγραφή. «Καθάρισε», διόρθωσε τον κώδικα. Σύνδεσε τον κώδικα σε ένα κουμπί. Επανέλαβε για την εκτύπωση και σύνδεσε ένα δεύτερο κουμπί. |
| |||
| |||
Καλήμερα κύριε Σπύρο, έκανα όσα μου είπατε και δούλεψε κανονικά, μόνο όμως πατώντας την συντόμευση πλήκτρων που ζητάει στην αρχή η καταγραφής μακροεντολής. Έχω δυο θέματα : 1. Δεν ξέρω πως να επαναφέρω τον πινάκα στην αρχική κατάστασή, δηλαδή όπως ήταν πριν την εκτέλεση της μακροεντολής 2. Δεν γνωρίζω πως θα κάνω το δεύτερο βήμα που μου γράφετε :"«Καθάρισε», διόρθωσε τον κώδικα. Σύνδεσε τον κώδικα σε ένα κουμπί". |
|
Καλημέρα Ανέβασε το αρχείο σου, να στο φτιάξω. |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ για τη άμεση απάντηση. Το αρχείο είναι το παρακάτω και θα ήθελα αν γίνεται τα εξής: 1. πατώντας το μπουτόν να κάνει απόκρυψη όλων των στηλών εκτός των : C,D,G,H,I,J,K,L,N,O,P,Q,R,U,W,X,Y,BI και ταυτόχρονα να κάνει φίλτρο στην στήλη Υ έτσι ώστε να μου δείχνει μόνο τα "ΑΛΛΑΓΗ" και τα "ΠΡΟΣ ΑΛΛΑΓΗ" κελιά . Αυτο όλο το αποτέλεσμα θα ήθελα να μπορώ αν χρειαστεί να το εκτυπώνω, Επίσης θα ήθελα αυτή η ενεργεία του μπουτον να μην αποθηκεύετε δηλαδή αν κατά λάθος κλείσω το excel ή πατήσω αποθήκευση να έχω πάντα στην διάθεση μου τον πινάκα ολόκληρο 2. Αν μπορείτε και αν γίνεται φυσικά όταν επιλέγω στην στήλη F κάποιο είδος συστήματος, ανάλογα με την επιλογή, να μου κάνει ταυτόχρονα νεκρώνει στα κελιά κάποιων στύλων για την συγκεκριμένη σειρά επιδίδει δεν χρειάζεται να γράψω κάτι για αυτό το σύστημα, δηλαδή : Για τα συστήματα "ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΣΗ" να νεκρώνει τα κελιά όλων των στηλών από το AY έως και το BG καθώς και το κελί της στήλης BI Για τα συστήματα "CCTV" να νεκρώνει τα κελιά όλων των στηλών από το W έως και το ΑX καθώς και το κελί της στήλης BI Για ολα τα υπόλοιπα συστήματα "ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" "ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝO" "ΚΕΡΑΙΑ TV" "ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" να νεκρώνει τα κελιά όλων των στηλών από το W έως και το BG καθώς και κελί της στήλης BI Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. |
|
Καλημέρα Αυτό που ο χρόνος μου, επιτρέπει να σου κάνω, είναι: 1 Απόκρυψη στηλών 2 Φίλτρο 3 Σύνδεση Κουμπί Do = ενέργεια Κουμπί Re = επαναφορά Σημειώσεις Το κωδικό όνομα φύλλου, έγινε Sh1. Αν υπάρχει και άλλο κώδικα θα πρέπει να αλλάξει και εκεί... Δεν είδα άλλους κώδικες που έχεις. Συμπλήρωσε τον κώδικα με βάση την υπόδειξη Στην mdl_FILTER_Y. Τον κώδικα στο RE_Do, μπορείς να τον βάλεις και στο βιβλίο συμβάν BeforeClose ή BeforeSave, ώστε να εκτελείται αυτόματα, στο κλείσιμο 'η save του βιβλίου... *Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...«νεκρώνει τα κελιά...» |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ κύριε Σπύρο για τον χρόνο σας...δεν λειτουργεί σωστά γιατί δεν αποκρύπτει όλες τις στήλες που πρέπει, δύστυχος δεν μπορώ να θα το χρησιμοποιήσω γιατί ίσως χαλάσουν κάποιες λειτουργείς που υπάρχουν τώρα με κάποιους άλλους κώδικες με την αλλαγή ονόματος φίλου και εγώ δεν ξέρω να το διορθώσω. Ως αναφορά τα κελιά εννοώ να μην είναι ενεργά δηλαδή να τα προσπερνάει ο κήνσορας σαν να είναι κλειδωμένα . Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας |
|
Το «δεν κρύβει όλες τις στήλες που πρέπει...» κάτι δεν κάνεις καλά... Σου έχω οδηγία και με βάση αυτό: Sh1.Columns("b:b").ColumnWidth = 0 θα κάνεις (προσθέσεις γραμμές κώδικα όμοια) όλα τα υπόλοιπα από κάτω πχ Sh1.Columns("c:c").ColumnWidth = 0 Sh1.Columns("q:q").ColumnWidth = 0 κλπ Αν σε προβληματίζει το Sh1... άλλαξέ το στον κώδικα σε Φύλλο1 ή ότι άλλο έχει το βιβλίο σου... αυτά. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Μεταφορά με VBA τιμές απί ένα φύλλο σε άλλο | LEO | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 20-04-17 12:00 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-10-16 12:43 |
[Γενικά] Ταξινόμηση από μεταφορά σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-12-14 12:43 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-14 14:17 |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 01-11-11 08:21 |
Η ώρα είναι 08:17.