Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
τροποποίηση αρχείου excel "λίστα γενεθλίων"
καλησπέρα! βλέποντας το excel "Λίστα γενεθλίων στην Excel (http://www.ms-office.gr/forum/hmerom...tin-excel.html)" σκέφτηκα να το τροποποιήσω και για τις γιορτές. έκανα τα εξής βήματα: 1)Δημιούργησα ένα νέο φύλλο και αντέγραψα τα δεδομένα 2)έβαλα στην στήλη Α να βγάζει οτι έχει και η στήλη Α στο αρχικό φύλλο 3) την στήλη "ημερομηνία γέννησης" την άλλαξα με τον τίτλο γιορτές 4) στο κελί Β2 (φύλλο γιορτές) έβαλα τον τύπο "=IF(A3="Γιώργος";"23/4")+IF(A3="Παύλος";"29/6")+IF(A3="Μαρία";"15/8")" (ενδεικτικά για τα πρώτα 3 ονοματα) και έχω κολλήσει στο εξής. οταν θα το χρησιμοποιήσω, στο φύλλο Γενεθλια θα βάζω στην στήλη Α όνομα και επιθετο μαζι (στο ίδιο κελί) και το ιδιο θα εμφανίζει και στην στήλη Α στο φύλλο γιορτές. Υπάρχει τρόπος να αλλάξω κάπως τον τύπο που έγραψα ποιο πάνω ώστε να παίρνει την πρώτη λέξη μόνο (πάντα θα είναι στην μορφή Ονομα Επίθετο) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, αν σκοπεύεις να δημιουργήσεις κάτι ανάλογο για τις γιορτές, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής: 1) Στις λίστες αυτών που θα γιορτάζουν τις επόμενες 5 γιορτές του έτους θα πρέπει να καταχωρούνται ονοματεπώνυμα. Αυτό γίνεται άλλωστε και στα γενέθλια. Αν καταχωρούνται μόνο ονόματα, δε θα ξέρουμε ποιος έχει γενέθλια ή ποιος γιορτάζει. 2) Υπάρχουν γιορτές που η ημερομηνία τους δεν είναι σταθερή πχ εξαρτάται από την ημερομηνία του Πάσχα. 3) Υπάρχει επίσης περίπτωση άτομα με το ίδιο όνομα (πχ Μαρία) να μη γιορτάζουν την ίδια ημερομηνία. 4) Στη στήλη Β, για τις σταθερές γιορτές θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν τύπο της μορφής: =DATE(YEAR(TODAY());αριθμός μήνα;μέρα μήνα). Γι’ αυτές που εξαρτώνται από το Πάσχα (Αναστάσιος, Μανώλης, Γιώργος, κλπ), χρειάζεται και ο υπολογισμός της ημερομηνίας του Πάσχα για το τρέχον έτος, οπότε ο τύπος θα γίνει πιο πολύπλοκος. Καλή συνέχεια. |
| |||
| |||
σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα που έβαλες 1)έχω δυο ξεχωριστά φύλλα εργασίας το ένα για τα γενεθλια (το αρχικο που πήρα απο τη σελίδα) και το δεύτερο που είναι για τις γιορτές. αρά δεν θα μπερδεύονται μεταξύ τους. απλά επειδή θα είναι στο ίδιο κελί ονομα και επίθετο ΄θελω ο τύπος να αναγνωρίζει μόνο την πρώτη λέξη αν ταιριάζει και να αδιαφορεί για την δευτερη λέξη (το επίθετο) 2-3) επείδη προς το παρών το θέλω για προσωπική χρήση θα το διαμορφώσω βάση των γνωστών μου για τα κοινά ονόματα που λες και για αυτά που δεν έχουν σταθερή ημερομηνία θα τα ξεχωρίσω με κάποιον τρόπο για να τα αλλάζω μια φορά τον χρόνο εύκολα με ενδιαφέρει ο τύπος "=IF(A3="Γιώργος";"23/4")+IF(A3="Παύλος";"29/6")+IF(A3="Μαρία";"15/8") να αναγνωρίζει΄, στο κελί Α3 (όπως λέει ο τύπος) απο το Γιώργος Παπαδόπουλος(πχ) μόνο το Γιώργος και να αδιαφορεί για το επίθετο (Παπαδόπουλος). απλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό να γίνει με αυτον τον τύπο ή αν πρέπει να αλλάξει κάπως όλη η συνάρτηση. |
| |||
| |||
Τον τύπο με τα IF, τον θεωρώ προβληματικό…. Ίσως όμως να σε βοηθήσει κάποιος άλλος που τον θεωρεί σωστό. |
| |||
| |||
Την if τον έβαλα μόνο και μόνο επειδή θέλω για ενα κελί διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με το τι γράφει (δεν ξέρω κάποιον άλλον τρόπο για να έχω διαφορετικό αποτέλεσμα ανα περίπτωση)...αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο δεν έχω κανένα πρόβλημα! όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου! |
| |||
| |||
Στη στήλη Β και δίπλα από κάθε ονοματεπώνυμο σου πρότεινα να βάλεις τον τύπο: =DATE(YEAR(TODAY());αριθμός μήνα; μέρα μήνα). Σε κάθε άτομο "ο αριθμός μήνα" και η "μέρα μήνα" θα αντικατασταθούν με το μήνα και τη μέρα που γιορτάζει. |
| |||
| |||
απλά ήθελα κάτι ποιο αυτοματοποιημένο (να μην χρειάζεται να κανω ξεχωριστά για κάθε άτομο αυτη την διαδικασία).. αν δεν βρω ακρη θα το χρησιμοποιήσω! σε ευχαριστώ για ολο το χρόνο που διέθεσες!
|
| |||
| |||
Το θέμα της τροποποίησης αρχείου Excel για λίστα γενεθλίων είναι πολύ χρήσιμο. Προσφέρει πρακτικές λύσεις για την οργάνωση γενεθλίων. Ευχαριστώ για τις λεπτομερείς οδηγίες και τα παραδείγματα. Βοήθησαν πολύ στην κατανόηση της διαδικασίας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChrisGT7 : 30-06-24 στις 12:15. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Απαγόρευση "save as" σε αρχείο excel | Nikos Kok | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-12-14 13:58 |
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 21:58 |
[Excel07] Σχέσεις στο Excel "ένα προς πολλά" | JSARAK2001 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-05-12 07:28 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 16:33 |
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 17:24 |
Η ώρα είναι 07:57.