Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κατάργηση τελικών "Σ" από όλες τις λέξεις στο ίδιο κελί
Καλησπέρα, πιστεύω να είστε όλοι καλά! Έχω στο κελί Α1 ένα ονοματεπώνυμο, π.χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, στο κελί Β2 θέλω να έχω το ίδιο ονοματεπώνυμο στην αιτιατική του, δηλαδή ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ. Αυτό το πετυχαίνω με την παρακάτω συνάρτηση Κώδικας: =LEFT(A1;FIND(" ";A1)-2)&MID(A1;FIND(" ";A1);LEN(A1)-FIND(" ";A1)) Αυτή επίσης κόβει το "Σ" από το όνομα αλλά επίσης κόβει και το τελευταίο γράμμα του επωνύμου. Μπορεί να προστεθεί κάτι σε αυτήν ώστε να κόβει και το "Σ" του επωνύμου αν και εφόσον υπάρχει; Ή γενικά σε επώνυμο ή όνομα τα οποία τελειώνουν με "Σ" να τα κόβει. Κώδικας: =IF(RIGHT(A2="Σ";1);LEFT(A2;FIND(" ";A2)-2)&MID(A2;FIND(" ";A2);LEN(A2)-FIND(" ";A2));A2) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σταμάτη, δοκίμασε τον τύπο: =TRIM(SUBSTITUTE(A2&" ";"Σ ";" ")) |
| |||
| |||
Καλημέρα, Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γράφημα] Εμανίζει "$" αντί "€" | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 24-08-14 12:43 |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση συνάρτησης:"If then do στο κελί τάδε αυτό και στο κελί τάδε το άλλο..." | vagpte | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 08-05-13 12:23 |
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 21:58 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 16:33 |
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 17:24 |
Η ώρα είναι 21:36.