Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ετήσιες & συγκεντρωτικές παραλαβές
Καλό μεσημέρι, Έχω κάποιον προβληματισμό για συνάρτηση στο excel, και θα χρειαστώ την βοήθειά σας. Επισυνάπτω δείγμα excel , προκειμένου να γίνω άμεσα κατανοητός. Πιθανόν κάτι παρόμοιο να έχει απαντηθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις σε διάφορα θέματα που αναπτύχθηκαν. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Καλή συνέχεια. |
|
Η Πρότασή μου...
|
| |||
| |||
Καλημέρα Στην προτεινόμενη λύση, κατά τη γνώμη μου, η τιμή στην συγκεντρωτική λίστα δεν υπολογίζεται σωστά. Επειδή μέσα στο έτος μπορεί να έχουμε παραλαβές του ίδιου υλικού με διαφορετικές τιμές, στη συγκεντρωτική ετήσια λίστα θα πρέπει να εμφανίζεται η μέση τιμή, δηλαδή το πηλίκο [Συν Αξία]/[Παραλαβή]. Η μέση τιμή μπορεί να υπολογιστεί με τον τύπο: =IF([@Παραλαβή]>0;[@[Συν. Αξία]]/[@Παραλαβή];""). Με την παραπάνω αλλαγή θα εξασφαλίσουμε και στην ετήσια συγκεντρωτική λίστα την ισότητα: [Παραλαβή]*[Τιμή]=[Συν Αξία] |
|
Η τιμή στην συγκεντρωτική λίστα (μικρός πίνακας) υπολογίζεται σωστά! Η απάντηση είναι με βάση το τι ζητήθηκε. Φαντάζομαι, οτι ο μεγάλος πίνακας με τις ετήσιες εγγραφές, είναι κι αυτός συγκεντρωτικός από επιμέρους εγγραφές... Δεν είναι εύκολο κανείς, μια φορά τον χρόνο να ψάχνει ένα-ένα είδος, για να καταχωρήσει σύνολο παραλλαβών... Άρα ότι είναι να υπολογιστεί, θα υπολογιστεί από τον χρήστη, πριν στον μεγάλο συγκεντρωτικό πίνακα... *Παρεμπιπτώντως, έχω αναρτήσει πιο παλιά ένα αρχείο, το οποίο «δείχνει» πως βρίσκουμε, υπολογίζουμε και διαχειριζόμαστε τιμές που αλλάζουν, με βάση την ημερομηνία αλλαγής... |
| |||
| |||
Καλημέρα, Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια. Πάντα άμεσοι και σωστοί. Καλή συνέχεια |
| |||
| |||
Ίσως να έχεις δίκιο. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει ο ενδιαφερόμενος. Προσωπικά θεωρώ παράλογο να αθροίζονται οι τιμές. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 28-07-17 στις 11:33. Αιτία: Δεν είχα δει το μήνυμα του ενδιαφερόμενου |
|
Αν δείς το πρώτο αρχείο, που ανέβασε ο Αντώνης, στον «πίνακα» φύλλο Total, η κεφαλίδα είναι >>> Μ.Τιμή Συμπερασματικά έχει ασχοληθεί με την εύρεση της μέσης τιμής πριν... Η άθροιση όντως θα μπορούσε να μην υπάρχει, αν και «δείχνει» ένα οικονομικό μέγεθος (περίπου) |
| |||
| |||
Παράθεση:
Αν και τελικά θα χρησιμοποιήσω το δικό σου αρχείο με τα έτη, όπως μου πρότεινες, θα ήταν εύκολο να έχω μόνο τον τύπο που θα φέρνει μόνο το άθροισμα της ποσότητας (στο αρχικό δικό μου παράδειγμα) Την μέση τιμή θα την δω με τον τύπο που έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Επίσης στο δικό σου αρχείο δεν έχω καταφέρει να μεταφέρω τα αποτελέσματα με την μπάρα των ετών σε άλλο φύλλο (σίγουρα κάτι κάνω λάθος). Ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλή συνέχεια |
|
Παράδειγμα στο βιβλίο (σε άλλο φύλλο)
|
| |||
| |||
Άψογος και ακριβής όπως πάντα. Ευχαριστώ πολύ!!! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 07:29.