Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συνάρτηση UPPER και τόνος
Καλημέρα Παιδιά, Γνωρίζει κανείς πως μπορώ το κείμενο που επιστρέφει από συνάρτηση upper, να το έχω χωρίς τόνο; Π.χ. σε κελί Α1 = Δημήτρης, στο Α2=UPPER(A1) ==>ΔΗΜΉΤΡΗΣ Το όνομα στα κεφαλαία το θέλω χωρίς τόνο δηλ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Ευχαρισώ πολύ Πάνος |
| |||
| |||
Πανο καλησπερα εγω που δοκιμασα την συναρτηση δεν μου βαζει τόνους στα ΚΕΦΑΛΑΙΑ κοιτα μηπως ειανι κατι αλλο και τα ξαναλεμε
__________________ Φιλικά Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Το θέμα είναι ότι η UPPER() (πολύ σωστά), το έ ή το Έ θα το κάνει Έ. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την συνάρτηση UPPER() σε συνδυασμό με τη συνάρτηση SUBSTITUTE(): Κώδικας: =SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE( SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(UPPER(A1);"Ώ";"Ω");"Ύ";"Υ");"Ή";"Η");"Ί";"Ι"); "Έ";"Ε");"Ό";"Ο");"Ά";"Α") Αφαιρέστε τυχόν κενά από τον τύπο Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 22-02-10 στις 17:24. |
| |||
| |||
Τάσο καλησπέρα, Δεν ξέρω τι πάει λάθος αλλά δεν μπορώ να τρέξω τη συνάρτηση που μου έστειλες, εάν μπορείς να την στείλεις σε ένα αρχειάκι θα είμαι υπόχρεος. Σ' ευχαριστώ. |
| ||||
| ||||
Βεβαίως φίλε μου. Δες το συνημμένο. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Ευχαριστώ Τάσο, δικό μου λάθος, δεν έβλεπα τον τόνο που είχες στα φωνήεντα, δουλεύει μια χαρά. Σε ευχαριστώ και πάλι ΥΓ. επειδή αυτές τις μέρες δουλεύω πάνω στην δουλειά που έχεις κάνει (κοςκα) στην συγχώνευση αλληλογραφίας έχω μία ακόμα ερωτησούλα (τελευταία για σήμερα): ξέρεις γιατί όταν εισάγω μία ημερομηνία από το excell στο world αυτή η ημερομηνία παρουσιάζεται με αγγλοσαξονική μορφή δηλ. πρώτα ο μήνας μετά η ημέρα και το έτος (όχι 28/2/2010) αλλά (2/28/2010), ενώ η μορφή της στο excell είναι ελληνική (28/2/2010). Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Πάνο καλημέρα! Η απάντηση στην ερώτηση σου βρίσκεται εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/word-e...lografias.html Καλό ξημέρωμα! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ Τάσο Καληνύχτα. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] UPPER LOWER και PROPER εσείς τι λέτε ? | gr8styl | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 27-02-10 00:35 |
Η ώρα είναι 08:40.