Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
υπολογισμός μεταξύ 2 ημερομηνιών "Φεβρουάριος 30 ημερών"
Παιδιά καλησπέρα, Ζητάω βοήθεια στο έξης Από δύο ημερομηνίες [αρχική (B3) και τελευταία (I3)] και αφού προσθέσω και αφαιρέσω κάποια χρονικά διαστήματα, βρίσκω την διαφορά σε Έτη (J3), Μήνες (K3)και Μέρες (L3), (σε τρία ξεχωριστά κελιά). Ωστόσο, όταν στην «τελευταία ημερομηνία» ο μήνας είναι Φεβρουάριος (και μόνο σε αυτόν) δημιουργείται ένα πρόβλημα. Πρέπει να τον υπολογίζω-αφαιρέσω από 30 ημέρες. Άρα αυτό που έχω να κάνω είναι να πάω στο τελικό αποτέλεσμα, στο κελί με τις μέρες (L3) και να πω ότι «εάν στο κελί «τελευταία ημερομηνία» (Ι3) ο μήνας είναι ο φεβρ. να προσθέσει 2 ημέρες στο κελί με τις μέρες (L3) ΥΓ. Εάν το υπόλοιπο των ημερών είναι πχ. 28 ή 29 ημέρες, καθώς θα του προσθέσω δύο μέρες ακόμα, θα γίνει 30 ή 31. Έτσι θα ήθελα να υπολογιστεί σαν μήνας και να προστεθεί ένας μήνας στο κελί με τους μήνες (k3), και εάν εκεί οι μήνες είναι 11 (+1 μήνας = 12) τότε να προθτεθεί ένα έτος στο κελί με τα έτη (j3) καθώς οι υπολογισμοί γίνονται για έτος 360 ημερών (μήνας =30 ημέρες). Για καλύτερη εικόνα βλ συν. αρχείο Ευχαριστώ πολύ Πάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 21-02-10 στις 23:53. Αιτία: add prefix |
| ||||
| ||||
Πάνο καλημέρα! Από την 31/12/2009 μέχρι τη 28.02.2010 θα πρέπει να λογαριάζεται σαν 60 μέρες. Η DAYS360() όμως, θα δείξει 58!..... Ο παρακάτω τύπος υπολογίζει σε κάθε μήνα 30 μέρες: Κώδικας: =360*(YEAR(I3)-YEAR(B3))+30*(MONTH(I3)-MONTH(B3))+IF(DAY(I3)>DAY(I3+1); 30;DAY(I3))-IF(DAY(B3)>DAY(B3+1);30;DAY(B3)) Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Φίλε Τάσο καλημέρα, Δεν ξέρω τι φταίει ή εάν κάνω εγώ κάτι λάθος, ωστόσο όμως δεν δουλεύει. ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου. Πάνος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα και πάλι! Δες το παράδειγμα παρακάτω: Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο σε ευχαριστώ πολύ, εγώ το σκεφτόμουν πιο πολύπλοκα ενώ εν τέλει είναι πιο απλό. Αν μου επιτρέπεις μία ακόμα μικρή ερωτησούλα (για μένα βουνό, για σένα παιχνιδάκι). Σε κελί έχω όνομα (Δημήτρης) και θέλω να έχω σε άλλο κελί το πρώτο γράμμα (Δ), αλλά με μια τελεία μετά (Δ.). Ξέρω ότι γίνεται με την left αλλά δεν ξέρω πως να προσθέσω την τελεία μετά. Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση Ευχαριστώ και πάλι Πάνος. |
| |||
| |||
Πανο καλησπερα Δοκιμασε αυτο =LEFT(A1;1)&"." Α1 ειναι το κελι που εχεις το ονομα
__________________ Φιλικά Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ Τάσο, δίνεις λύσεις Τα λέμε Πάνος |
|
Πάνο, φαντάζομαι ότι ήθελες να πείς "Χρήστο" γιατί τον Τάσο θα βαρεθείς να τον ευχαριστείς Θανάσης (όχι Αριστείδης ο ακριβοδίκαιος) :icon_out: ΥΓ υπάρχει βέβαια ένα μικρό πρόβλημα πχ από 1/4/09 μέχρι 31/3/10 δεν είναι 359 μέρες (έτος 360 ημέρες) αλλά 12 μήνες ή ένας χρόνος. Όπως και νάχει ας μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος είναι σχετική ένοια Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 21-02-10 στις 22:44. |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ Θανάση για την επισήμανση. Μου έδωσες την ευκαιρία να διορθώσω με προσωπικό μήνυμα προς το Χρήστο. ΥΓ. αυτό με την μία ημέρα που λείπει το είδα και εγώ. Πάντως εάν δεις στο δικό μου συνημμένο "υπολογισμός ημερομηνιών" δεν την τρώει την ημέρα, υπάρχει όμως το ζήτημα του Φεβρουαρίου, το οποίο θέλω να αντιμετωπίσω. Τέλος πάντων θα δω τη μπορώ να κάνω. Τα λέμε Πάνος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosPan : 22-02-10 στις 01:45. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Πάνο. Αν θέλεις, δες και δοκίμασε τον παρακάτω τύπο (δεν τον έχω τεστάρει αρκετά) και πές μας αν είναι εντάξει. Πάντως δεν "τρώει" μέρες Κώδικας: =DAYS360(A2;B2+(DAY(B2+1)=1))-(DAY(B2+1)=1+YEAR(A2)=YEAR(B2)) όπου A2 = Αρχική ημερομηνία και B2 = Τελική ημερομηνία Τάσος
Ετικέτες |
ημερομηνία, συναρτήσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γράφημα] Εμανίζει "$" αντί "€" | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 24-08-14 12:43 |
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 21:58 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 16:33 |
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 17:24 |
Η ώρα είναι 14:50.