Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη αρίθμηση μοναδικών ακέραιων αριθμων
Αγαπητό φόρουμ. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με μια ενέργεια που χρειάζεται να προσθέσω σε πίνακα Excel: Ο χρήστης στον πίνακα μπορεί να μεταβάλλει τις εγγραφές του είτε διαγράφοντας εγγραφές δηλ. γραμμές του πίνακα είτε προσθέτοντας εγγραφές στο τέλος του πίνακα. Σε μία στήλη πίνακα exel που περιέχει πχ 10 κελιά θα ήθελα (παραδείγματα): 1. Τα κελιά να συμπληρώνονται αυτόματα με μοναδικούς ακέραιους αριθμούς χωρίς να χρειάζεται να τα πληκτρολογώ. πχ. από το 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 2. Αν ο χρήστης διαγράψει την γραμμή που περιλαμβάνει τον αριθμό 4 τότε η στήλη διαμορφώνεται ως εξής 1-2-3-5-6-7-8-9-10. 3. Αν στη συνέχεια κάνει μια εγγραφή (πάντα στο τέλος του πίνακα) τότε η στήλη να διαμορφωθεί ως εξής 1-2-3-5-6-7-8-9-10-4. 4. Αν στη συνέχεια κάνει μια εγγραφή να διαμορφωθεί σε 1-2-3-5-6-7-8-9-10-4-11 Συνοψίζοντας χρειάζομαι αυτόματη αρίθμηση ακέραιων αριθμών Με τον κανόνα ότι πριν γίνει η επόμενη εγγραφή θα έχει βρεθεί και αποτυπωθεί ο αριθμός που έχει σβηστεί από τον χρήστη. Δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό να συμβεί αυτό. Οι γνώσεις μου όσο και να το προσπαθώ με έχουν εγκαταλείψει και ζητούν τη συνδρομή σας σε αυτή την ενέργεια. Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. Φιλικά Αποστόλης |
| |||
| |||
Καλημέρα Αποστόλη, δες μια προσέγγιση (με κώδικα) στο συνημμένο. Ο κώδικας αρχικά εξετάζει αν έχει επιλεγεί ένα μόνο κενό κελί μέσα στη στήλη αυτόματης αρίθμησης ή αμέσως από κάτω. Στη συνέχεια, εφόσον ισχύει ο παραπάνω περιορισμός, θέτει στο επιλεγέν κελί μια τιμή σύμφωνα με τους κανόνες αυτόματης αρίθμησης Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 15-10-16 στις 12:24. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου (βελτίωση κώδικα) |
| |||
| |||
Γιώργο Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που έδειξες στο ερώτημα μου. Ο κώδικας που παρέθεσες είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα. Δεν έχω λόγια. Ευχαριστώ και πάλι. Αποστόλης. |
| |||
| |||
Να είσαι καλά Απόστολε.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Δημιουργία τυχαίων και μοναδικών 4ψήφιων αριθμών | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-05-15 16:09 |
Δημιουργία μοναδικών τυχαίων αριθμών | kapetang | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 20-10-13 18:22 |
Ανακάτεμα σε αυτόματη απόδοση αριθμών | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-11-11 18:42 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη αρίθμηση | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 19-05-11 11:08 |
Αυτόματη αρίθμηση | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-08-10 00:00 |
Η ώρα είναι 08:24.