Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη αρίθμηση
Καλησπέρα, Προσπαθώ να έχω αυτόματη αρίθμηση σε μία στήλη αλλά δεν τα κατάφερνω και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Ή στήλη H10:H34 περιέχει τύπους οι οποίοι σύμφωνα με το όνομα ενός άλλου κελιού μπορεί να επιστρέφουν κάποιους αριθμούς, όχι πάντα στις ίδιες σειρές της περιοχής H10:H34. Πως στην στήλη F10:F34 θα έχω κάθε φορά αυτόματη αρίθμηση σύμφωνα με τις σειρές της στήλης H που έχουν επιστρέψει κάποιον αριθμό; Ευχαριστώ. |
|
Έστω μια στήλη με τύπους: h10:h34 Οι τύποι αυτοί, αποδίδουν, έναν αριθμό ή κενό, ανάλογα με την τιμή κελιού, πχ b2. Θέλουμε, αρίθμηση στην στήλη f10:f34, ανάλογα, με τα κελιά της h10:h34, που έχουν αριθμό... Ο παρακάτω τύπος στο f10 και τραβάμε κάτω. =IF(H10<>"";COUNTA($H$10:H10)-COUNTBLANK($H$10:H10);"") Προσοχή, στα σύμβολα $ |
| |||
| |||
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση, όμως ο τύπος αριθμεί ακόμη και τις σειρες της στηλης H στις οποιες οι τύποι τους δεν επιστρέφουν κάποιον αριθμό.
|
|
Ο τύπος κάνει αυτό που περιγράφω και το κάνει καλά...
|
|
Να και μια άλλη εκδοχή.... Αν θέλεις κάτι άλλο ανέβασε αρχείο... |
| |||
| |||
Έχεις δίκιο Σπύρο. Μήπως όμως έχει σημασία που χρησιμοποιώ SUMIFS και μου τα αριθμεί όλα στο βιβλίο μου;
|
|
Μπορείς να έχεις sumif / s αλλά σίγουρα δεν συμβαδίζει το ζητούμενο με την αρχική περιγραφή σου. Πόσο δύσκολο είναι τελικά, να ανεβάζετε ένα αρχείο από την αρχή για να μην «παίζουμε» με μαντεψιές; |
| |||
| |||
Καλημέρα,για το ζητούμενο έχεις δίκιο. Θα έπρεπε να πω πως θέλω να γίνεται συνεχής αρίθμηση στην στήλη F, σύμφωνα με όσες από τις σειρές της στήλης H οι τύποι επιστρέφουν κάποιον αριθμό.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αυτόματη αρίθμηση | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-02-15 01:19 |
Αυτόματη αρίθμηση | sagper | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 10-01-12 17:34 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη αρίθμηση | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 19-05-11 11:08 |
Αυτόματη αρίθμηση | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-08-10 00:00 |
Η ώρα είναι 08:11.