Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα, ελπίζω για ακόμα μια φορά να με βοηθήσετε να βρώ λύση σε μια σπαζοκεφαλιά που προσπαθώ να λύσω, αν υπάρχει κάποιος τρόπος στο excel (ή έστω κάποια άλλη λύση). Κάθε 2-3 μέρες μου έρχονται email από 4-5 προμηθευτές με διάφορα είδη και τιμές. Ο κάθε προμηθευτής έχει την δική του κωδικοποίηση. Δηλαδή έχει Κωδικό-Είδος-Τιμή. Πολλά από τα είδη στις λίστες τους είναι τα ίδια και θέλω με έναν τρόπο να κάνω σύγκριση των τιμών τους. Επειδή οι κωδικοί τους, για το ίδιο είδος, διαφέρουν ανά προμηθευτή, σκεφτόμουν ότι για αρχή θα πρέπει να "δηλώσω" με κάποιον τρόπο ότι πχ. ο κωδικός ΠΑ001 που είναι ας πούμε πατάτες για τον 1ο προμηθευτή, αντιστοιχεί στον Π-01 που είναι οι πατάτες στην δική μου κωδικοποίηση και να μπαίνει η τιμή του σε μια στήλη δίπλα στο "δικό μου" είδος. Αντίστοιχα να γίνει αυτό για κάθε προμηθευτή. Έτσι στο τέλος να μπορώ να έχω πχ. Κωδικό δικό μου - Περιγραφή Είδους - Κωδικό/Τιμή προμηθευτή 1 - ΚωδικόΤιμή προμηθευτή 2 - κλπ. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός! :S Σίγουρα για την πρώτη συσχέτιση των κωδικών του κάθε προμηθευτή με τους δικούς μου κωδικούς θα χρειαστεί πολύ δουλειά, όμως θα ήθελα αυτό να μένει ως βάση και κάθε φορά να συμπληρώνω απλά τα νέα είδη, και στη συνέχεια να μπορεί να γίνει αυτόματα η τοποθέτηση των τιμών. Να καταλαβαίνει δλδ το σύστημα ότι ο τάδε κωδικός του τάδε προμηθευτή αντιστοιχεί στον τάδε δικό μου κωδικό και να βάζει δίπλα δίπλα τις τιμές! Ευχαριστώ!!! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Νίκο, Οι κωδικοί που σου στέλνουν (θα) είναι πάντα οι ίδιοι; Ή θα αλλάζουν για το ίδιο είδος; Δηλαδή ο κάθε προμηθευτής θα στέλνει πάντα τον ίδιο κωδικό για τις πατάτες ας πούμε; Ή θα αλλάζει; Νομίζω πως δεν είναι πολύ δύσκολο, αλλά στείλε αν θέλεις ένα βιβλίο να δούμε πως θα είναι στημένο. |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Οι κωδικοί των προμηθευτών είναι πάντα οι ίδιοι για το κάθε είδος. Ξεκίνησα και έφτιαξα κάτι με την βοήθεια της Vlookup, δεν το έχω πρόχειρο τώρα να το ανεβάσω, θα το στείλω αργότερα. Στην ουσία έχω τρια group πληροφορίας. Στο πρώτο έχω τα όλα τα είδη, με τον κωδικό τον δικό μου και δίπλα των προμηθευτών για κάθε ίδιο είδος. Οπότε αυτή είναι η βάση. Εδώ είναι που πρέπει να γίνει όλη η δουλειά και να συμπληρώνω κάθε φορά τα νέα είδη. ΕΙΔΟΣ / Κωδ.Δικός μου / Κωδ.Προμ-1 / Κωδ.Προμ-2 / κλπ... (Οι κωδικοί των προμηθευτών γίνονται απόκρυψη για να μην υπάρχει μπλέξιμο) Στο δεύτερο group έχω τους προμηθευτές που για τον καθένα έχουμε τρεις στήλες .........Προμ-1.....................................Προμ-2 Κωδικός / Είδος / Τιμή ..... Κωδικός / Είδος / Τιμή ..... κλπ... (Αυτά τα έχω σε άλλο φύλλο, επίσης για να μην υπάρχει μπλέξιμο) Στο τρίτο group υπάρχουν στήλες για κάθε προμηθευτή (δίπλα από τον δικό μου κωδικό του πρώτου group στο πρώτο φύλλο) με την vlookup να παίρνει τον κωδικό από το 2ο group και να το συγκρίνει με τα είδη από το πρώτο και να φέρνει την αντίστοιχη τιμή από το 2ο group. Έτσι στο τέλος έχω: ΕΙΔΟΣ / Κωδ.Δικός μου / (κρυμμένοι κωδικοί προμηθευτών) / Τιμή προμ-1 / Τιμή προμ-2 / κλπ... και στο τέλος με μια MIN που αναφέρει την χαμηλότερη τιμή. Τώρα αυτό που ψάχνω είναι δίπλα από την χαμηλότερη τιμή -στην δίπλα στήλη- να λέει και από ποιον προμηθευτή είναι η χαμηλότερη τιμή. Δλδ αν έχω 5 προμηθευτές και η χαμηλότερη τιμή είναι του 3ου να λεει 1,20€ / Προμ-3 Αυτά. Αν υπάρχει κάποιος απλούστερος τρόπος για όλο αυτό θα χαρώ να τον μάθω! Και πάλι ευχαριστώ! :) |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Τύπος για σύγκριση τιμών | geronik | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-11-14 20:05 |
[VBA] Σύγκριση τιμών ComboBox από το ίδιο το ComboBox. | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 08-02-13 12:49 |
[Συναρτήσεις] Σύγκριση Τιμών | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 16-09-12 20:34 |
[Συναρτήσεις] Σύγκριση τιμών και επιστροφή αποτελέσματος | Free_Ghost | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 02-03-12 11:04 |
[VBA] Σύγκριση τιμών μεταξύ δύο φύλλων | jose | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 24-11-11 05:19 |
Η ώρα είναι 22:10.