Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση σε γραμμή & επιστροφή τιμής
Καλησπέρα Εχω τα παρακάτω δεδομένα ΚΙΛΑ ΠΕΛΑΤΗΣ 30100 Πελάτης Α 20152 Πελάτης Β 31800 Πελάτης Α Πως μπορώ σε ένα κελί να μου επιστρέφει το άθροισμα των κιλών του Πελάτη Α , και σε ένα άλλο κελί το άθροισμα των κιλών του Πελάτη Β Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Δοκίμασε με την sumif. Αν τα κιλά βρίσκονται στα κελιά A2 εώς Α5 και οι πελάτες στα κελιά Β2 εώς Β5, τότε στο κελί που θέλεις το άθροισμα του Πελάτη Α, γράψε. =SUMIF(B2:B5,"Πελάτης Α",A2:A5). Και στο κελί που θέλεις τον Β, άλλαξε στην συνάρτηση το "Πελάτης Α" με "Πελάτης Β". Σαν να του λες "Αν τα κελιά Β2:Β5 είναι 'Πελάτης Α', τότε πρόσθεσε τα αντίστοιχα κελιά Α2:Α5" Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και την sumifs για περισσότερα κριτήρια (πχ. ημερομηνία/περίοδος) ή οτιδήποτε άλλο σε βοηθάει. Είναι εύκολες συναρτήσεις και το excel από μόνο του έχει καλό οδηγό για να τις φτιάχνεις. Απλά πατάς στο f που έχει δίπλα από την γραμή τύπων και αφου διαλέξεις την συνάρτηση που θέλεις, έχει αναλυτικές οδηγίες για το τι να κάνεις. |
| |||
| |||
Καλημέρα Ευχαριστώ πολύ δουλεύει πολύ καλά Να σε ρωτήσω αν ξέρεις, μπορεί ένα κελί να συμπληρωνεται αυτόματα πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα, παράδειγμα σε ένα κελί θέλω να βάζω μία από τις παρακάτω τιμές ΜΠΙΤ , ΠΑΠΑΦ , ΜΕΛΙ , ΔΑΚΟ , ΔΗΜΗ , ΘΗΒΩ Η ερώτησή μου είναι αν πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα στο κελί (ή τα κελιά) αμέσως να προτείνεται η πλησιέστερη τιμή |
| |||
| |||
Καλησπέρα Διονύση, δες το συνημμένο αρχείο. 1) Θα πρότεινα, αντί να πληκτρολογείς τα πρώτα γράμματα, να επιλέγεις τη λέξη από μια λίστα. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα και χωρίς κώδικα VBA (φύλλο Validation). 2) Αν επιμένεις στο ζητούμενο (πληκτρολόγηση αρχικών γραμμάτων), για την υλοποίησή του θα απαιτηθεί κώδικας (φύλλο VBA). Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 20-05-16 στις 15:50. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
Καλημέρα, Είναι απαραίτητο να έχω ταχύτητα στην καταχώρηση, κι επειδή τα στοιχεία της κάθε λίστας δεν είναι πολλά (περίπου 10) μάλλον βολεύει κώδικας. Όπως και να έχει σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Αναζήτηση τιμής με 2 κριτήρια | Priestrunner | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 06-02-16 18:38 |
[Excel07] Αναζήτηση τιμής σε στήλη | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-06-15 13:45 |
[Συναρτήσεις] Αντιγραφή τιμής σε ίδια σειρά μετά από αναζήτηση Lookup | pm4698 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 15-10-14 11:30 |
[Μορφοποίηση] Επισήμανση με χρώμα της μικρότερης τιμής ανα γραμμή | demou | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 11-09-12 12:40 |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση πλησιέστερης τιμής σε λίστα | Thodoris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-03-12 00:14 |
Η ώρα είναι 09:25.