Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Εύρεση σε διαφορετικά sheets

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-02-16, 09:43
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Εύρεση σε διαφορετικά sheets

Καλημέρα,και καλώς σας βρήκα.
Εχω ένα πρόβλημα που με παιδεύει πολύ καιρό και δεν μπορώ να βρω λύση.Παρακάτω έχω ανεβάσει και ένα excel με μέρος αυτού.Το Excel είναι περίπου 5000 σειρές.Είναι δύο λογιστικές καρτέλες από διαφορετικά συστήματα και πρέπει να γίνει συμφωνία η οποία για να γίνει χειροκίνητα θέλει πάρα πολλές ώρες δουλειάς.Εχω βρει στο site εδώ την συνάρτηση exact αλλά δεν με βοηθάει γιατί δεν έχω να συγκρίνω ίδια πράγματα.Ο αριθμός Τιμολογίου που είναι κοινός,στην μία καρτέλα περιέχει και κείμενο.Οπότε σκέφτηκα αν υπάρχει μία συνάρτηση να το απαλείψω αρχικά και έπειτα να κάνω την σύγκριση.Επιπλέον ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως δεν μπορώ να συγκρίνω ποσό διότι στην μία καρτέλα πολλές φορές το ένα Τιμ είναι σπασμένο σε δύο ποσά.
Αν γνωρίζεται από που μπόρω να αρχίσω.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Νέο - Φύλλο εργασίας του Microsoft Office Excel.xlsx (9,8 KB, 24 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-02-16, 18:22
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Νίκο, καλωσόρισες στην παρέα μας.

Δες μια πρόταση στο συνημμένο.

Για την εύρεση του αριθμού τιμολογίου στο φύλλο1, χρησιμοποιείται η συνάρτηση χρήστη (Δημιουργήθηκε με κώδικα VBA) getNo.

Θα πρέπει συνεπώς να ενεργοποιήσεις τις μακροεντολές.

Επίσης στη λύση που προτείνω:

1) Σο φύλλο1 οι αριθμοί των τιμολογίων είναι μοναδικοί.

2) Στο φύλλο2 μπορεί να επαναλαμβάνονται.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm CompareSheets.xlsm (19,8 KB, 39 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-16, 15:07
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλησπέρα,φίλε μου νομίζω πως είναι αυτό που χρειάζομαι.Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως μπορώ να το μεταφέρω αυτό στο πραγματικό μου αρχείο ή σε οποιαδήποτε ίδια περίπτωση για να πάρω τα αποτελέσματα που θέλω.Ειδικά την συνάρτηση getNo με cοpy paste δεν μου την μεταφέρει και βγάζει το μήνυμα ΟΝΟΜΑ. Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι πως θα μπορούσαμε εκτός από τον Αρ Τιμ να συγκρίνω και την Σειρά του Τιμ(δηλαδή το ΕΖ ή το ΟΑ).Να έχω δηλαδή δύο πεδία αναζήτησης μιας και πολλές φορές ο Αρ Τιμ είναι ίδιος αλλά με διαφορετική Σειρά.Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
Για να γίνω πιο κατανοητός σου παραθέτω μεγαλύτερο μέρος της καρτέλες δεν μπορώ ολόκληρη(λόγω MB).Μέσα υπάρχουν και οι πληρωμές που εύκολα τις αφαιρώ με μία ταξινόμηση.Επίσης τα Πιστωτικά είναι πολύ λίγα οπότε δεν με απασχολεί να προστεθούν.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Βιβλίο1 New.xlsx (506,0 KB, 15 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νίκος Βαμβακίδης : 06-02-16 στις 15:26. Αιτία: πρόσθεση σχολίων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-16, 19:22

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Στο φύλλο1 ο αριθμός τιμολογίου, μαζί με άλλα στοιχεία, βρίσκεται στη στήλη B.

Στη λύση που σου πρότεινα, το βασικό είναι ο εντοπισμός στη στήλη B του αριθμού των τιμολογίων και η εξαγωγή τους σε μια άλλη στήλη.

Βλέποντας όμως τα στοιχεία στο τελευταίο αρχείο που ανέβασες αυτό είναι δύσκολο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-02-16, 20:24
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Θα ήθελα να επέμβω, στην συζήτηση, λέγοντας τα εξής:
1
Οι χρήστες που ζητούν βοήθεια, θα πρέπει (όπως επανειλημμένα έχουμε πει)
να μπορούν να κατανοήσουν τα όρια δωρεάν βοήθειας και δημιουργίας προγραμμάτων ...
2
Ακόμα θα πρέπει, να βάλουν μια «τάξη» στον τρόπο που διαχειρίζονται τα δεδομένα τους,
και να μην έχουμε εισαγωγές όπως:
ΤΙΜ/123 .... ΤΠΥ456 .... ΤΔΑ-789 κλπ
Βρείτε μια φόρμουλα να έχετε όμοιες καταχωρήσεις.
3
Για ειδικές και εξατομικευμένες λύσεις, υπάρχει η ομάδα προγραμματιστών του ms-office.gr
4
Τέλος, επειδή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ή δύσκολο για το ms-office.gr, το πρόβλημα λύνεται
(αν θέλει κανείς να βάλει κώδικα) με text to columns και μη χρήση όσων στηλών δεν είναι απαραίτητες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-02-16, 11:59

Προεπιλογή

Καλημέρα

Νίκο, η καταχώρηση των δεδομένων στο φύλλο1 έγινε χωρίς να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο και μάλλον με λάθη.

Έτσι για τη λύση του προβλήματος, πέρα από την εργασία που μπορεί να γίνει «αυτόματα» (Τύποι, VBA), απαιτείται και αρκετή «χειρωνακτική» εργασία.

Το συνημμένο αρχείο δημιουργήθηκε με στόχο τον περιορισμό «χειρωνακτικής» εργασίας.

Στο αρχείο, με τη βοήθεια μιας συνάρτησης VBA, συμπλήρωσα στις στήλες E και F τη σειρά και τον αριθμό του μεγαλύτερου αριθμού των γραμμών των δεδομένων.

Αν δεν έλυσες το πρόβλημα και θέλεις να συνεχίσεις, θα μπορούσες να κάνεις τις απαραίτητες συμπληρώσεως και διορθώσεις στο αρχείο αυτό.

Πρέπει να φιλτράρεις τα δεδομένα ως προς τη στήλη [Σειρά]:
1) Για μηδενικές τιμές (0).
2) Για κενές τιμές
3) Για τιμές «-»

Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να συμπληρώσεις τα ελλείποντα στοιχεία ή ,αν δεν υπάρχουν, να διαγράψεις τις σχετικές γραμμές.

Οι διαφορετικές τιμές στη σειρά είναι λίγες. Μπορούμε να τις δούμε πατώντας το βελάκι στη στήλη [Σειρά].

Κάποιες από τις τιμές δημιουργούν υπόνοιες ότι δεν είναι σωστές.

Θα πρέπει να φιλτράρεις τις εγγραφές και ως προς τις τιμές αυτές και να κάνεις τις αναγκαίες διορθώσεις.

Αφού τακτοποιήσεις προσεκτικά το αρχείο σου, μπορείς να επανέλθεις, εξηγώντας συγκεκριμένα πως ακριβώς θέλεις να γίνει η σύγκριση.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx CompareSheets2.xlsx (644,8 KB, 26 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Προσθεση κελιων απο διαφορετικα sheets jpcupra Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 06-02-16 15:54
αναζητηση απο διαφορετικα πεδια. grigoris1 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 05-02-16 12:15
[Γενικά] Χαθηκαν τα sheets!! katerina Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 28-06-15 19:28
[Συναρτήσεις] Συνδυασμός αποτελεσμάτων από διαφορετικά φύλλα heliastz Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 12-09-12 21:06
[ Εκθέσεις ] Εγγραφή απο διαφορετικά Πεδία Free_Ghost Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 07-02-10 12:50

Η ώρα είναι 20:13.