Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση μιάς λέξης μέσα σε ένα κείμενο
Καλησπέρα σας και μπράβο σας, που καταναλώνετε το χρόνο σας για να μας βοηθάτε. Είναι η πρώτη φορά που γράφω και γι' αυτό συγχωρήστε μου τυχόν λάθη. Έχω κι εγώ μια ερώτηση. θέλω σε ένα κελί, να ψάχνει στο διπλανό του κείμενο και αν βρίσκει μέσα μια συγκεκριμένη λέξη, που θα του έχω πει εγώ, να εμφανίζει έναν συγκεκριμένο αριθμό (Η κάθε λέξη είναι μέρος κειμένου και όχι αυτόνομη). Παράδειγμα. Αν δεις τη λέξη ''βενζίνη'' το κελί θα παίρνει τον αριθμό 2. Αν δεις τη λέξη ''κινητό'' το κελί θα παίρνει τον αριθμό 4. Και μια δεύτερη ερώτηση. Πως γίνεται σε μια στήλη, το SUM να προσθέτει μόνο τους θετικούς αριθμούς. Σας ευχαριστώ που ακούσατε (διαβάσατε) το πρόβλημά μου. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Βασίλη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Καλύπτει τόσο την αναζήτηση, όσο και την άθροιση μόνο θετικών αριθμών. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο που ασχολήθηκες και μου απάντησες' Δες εδώ απλά πράγματα χωρίς πίνακες και άλλα περίεργα (που δεν καταλαβαίνω, ούτε πως λειτουργούν, ούτε πως να τα κουμαντάρω) |
| |||
| |||
Βασίλη, δες το συνημμένο. Ελπίζω να κατάλαβα το ζητούμενο |
| |||
| |||
Πω πω με τρέλλανες !!!! είναι αυτό ακριβώς που ήθελα Το ψάχνω πολύ καιρό. Γιώργο σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς |
| |||
| |||
Καλημέρα Βασίλη, ευχαριστώ. Αν οι φράσεις περιέχουν μία μόνο ή καμία από τις αναζητούμενες λέξεις, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και τον τύπο: Κώδικας: =NOT(ISERROR(SEARCH("VODAFONE";E16)))*1+NOT(ISERROR(SEARCH("SHELL";E16)))*2+NOT(ISERROR(SEARCH("HOL";E16)))*3+1 |
| |||
| |||
Λοιπόν...... είσαι φοβερός !!!!! ΤΕΛΟΣ και κάτι ακόμα... πόσες φορές μπορώ να ζητάω βοήθεια; (Τι περιθώρια αντοχής υπάρχουν;?;?) και πάλι ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mp3-GR : 24-01-16 στις 17:59. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Πεδίο μιας φορμας σε κείμενο | pixelman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-10-16 22:38 |
[Συναρτήσεις] αναζητηση λεξεων μεσα απο λιστα | yianf | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-05-16 20:28 |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση μέσα στο αποτέλεσμα της IF | alex7 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-01-16 11:47 |
Συλαβισμός λέξης | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 02-12-13 20:26 |
Η ώρα είναι 08:35.