Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά, Είμαι νέα στο forum, και προσπάθησα να βρω, αν κάτι από τις ήδη υπάρχουσες αναρτήσεις με βοηθήσει αλλά τελικά δεν τα κατάφερα, (ίσως να μην το κατάλαβα). Τέλος πάντων το πρόβλημά μου είναι το εξής: έχω μια βάση στην οποία έχω πωλήσεις ανά κωδικό είδους και ανά εβδομάδα. Με βάση τον κωδικό ομαδοποιώ κάποια είδη με vlookup στο ίδιο φύλλο. Σε ένα άλλο φύλλο θέλω να αθροίζω τα κελιά που ικανοποιούν τη συνθήκη αθροίσματος ανά ομάδα και ανά εβδομάδα. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την sumifs και όλα ήταν καλά αφού είχα στο φύλλο 2 τις πωλήσεις ανά εβδομάδα. Αυτό που θέλω όμως τώρα είναι να μου αθροίζει τις πωλήσεις από ένα χρονικό διάστημα π.χ. από την 1 έως την 5 εβδομάδα στην ομαδοποιημένη κατηγορία. Δεν ξέρω αν πρέπει να χρησιμοποιήσω offset & match ???? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επισυνάπτω ένα αρχείο για να γίνω ποιο κατανοητή. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη elsap : 11-01-16 στις 14:34. |
|
![]()
Καλησπέρα Ο καλύτερος κατά την γνώμη μου τρόπος, στο βιβλίο που ακολουθεί... Με την μέθοδο αυτή, μπορούμε να έχουμε, όποιο άλλο στατιστικό θέλουμε, ανάλογα, με την «κατασκευή» των πινάκων μας. |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, Ίσως να μην ήμουν και πολύ σαφής σε αυτό που ζήτησα, αλλά θέλω να έρχεται το άθροισμα σε ένα κελί του πίνακα. Η εντολή, θα προέρχεται από ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο, με το οποίο θα επιλεγώ ποιες και πόσες εβδομάδες θα προστεθούν. Το πλαίσιο αυτό στην ουσία ανήκει σε άλλο φύλλο. Το νούμερο που θα έρχεται θέλω είναι πάντα στο ίδιο κελί, γιατί θα το τραβάω σε άλλο φύλλο, οπότε η λύση του συγκεντρωτικού πίνακα δεν με πολύ βολεύει, αφού ανάλογα με τις εβδομάδες μεταφέρεται και το άθροισμα. Ευχαριστώ όμως και πάλι για την απάντησή σου!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη elsap : 11-01-16 στις 19:24. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Έλσα, στο συνημμένο έχω προσθέσει ένα τύπο πίνακα. Αθροίζει, όπως φαίνεται στο Φύλλο2, τα ποσά για το Brand και τις εβδομάδες που καθορίζεις. Ίσως θα μπορούσες να τον προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλημέρα, Σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντησή σου, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό που ψάχνω. Δηλαδή εγώ θέλω να μου προσθέτει από την 42 έως την 49 εβδομάδα ότι βρίσκει στην στήλη C του φύλλου 1 που που είναι ίσο με το C3 του φύλλου 2. Στην περίπτωσή μας το αποτέλεσμα πρέπει να είναι 98.600. Ενώ εδώ μας φέρνει το άθροισμα μόνο της 42+ 49+52+53, αν δεν έχει σε μια εβδομάδα δεδομένα όπως π.χ. στην 42 συνεχίζει με τις υπόλοιπες μεμονωμένα. Σε ευχαριστώ πολύ παρόλα αυτά για την απάντησή σου. |
| |||
| |||
![]()
Έλσα δες το συνημμένο.
|
| |||
| |||
![]()
Γιώργο ευχαριστώ πολύ, δουλεύει ακριβώς όπως το ήθελα. Θα το προσαρμόσω στα δεδομένα μου και ελπίζω να μην μου βαραίνει το αρχείο γιατί η βάση μου είναι τεράστια. Να είσαι καλά που ασχολήθηκες, το ήξερα ότι μόνο εσείς θα μπορούσατε να με βοηθήσετε. Είστε άπαιχτοι!!!!! ![]() |
| |||
| |||
![]()
Έλσα, ευχαριστώ. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις επίσης και τον τύπο: Κώδικας: =SUMIFS(Φύλλο1!B2:B12;Φύλλο1!C2:C12;Φύλλο2!$C$3;Φύλλο1!A2:A12;">="&Φύλλο2!$D$2;Φύλλο1!A2:A12;"<="&Φύλλο2!$E$2) |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αθροισμα αλφαριθμητικών κελιών. | kspirop | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 13-11-15 12:41 |
[Συναρτήσεις] Αθροισμα κελιών | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-02-15 23:13 |
[Συναρτήσεις] Άθροισμα κελιών | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-09-11 19:18 |
[VBA] Κουμπί για καθαρισμό του περιεχομένου περιοχής κελιών | φωτης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-02-11 22:01 |
Η ώρα είναι 23:22.